2 - 04 - 2024
ضرورت صدور مجوز واردات ورق
فعالیت در حوزه سازههای فولادی کشور در سالی که گذشت با مشکلات بسیاری همراه بود، به طوری که برخلاف آنچه فولادسازان کشور مدعی بودند افزایش قیمت نداشتهاند و تنها نوسانات در بازار آزاد بوده است، فعالان این حوزه از نوسانات شدید قیمت ورقهای فولادی و تاثیر منفیای که بر کار آنها داشت گلایههای بسیار داشتند، به نحوی که در سال ۱۴۰۲ به گفته فعالان و کارشناسان بخش، بازار سازههای فولادی در رکود به سر برد و جهش قیمت انواع ورقهای فلزی نیز عامل اصلی رکود حاکم بر بازار عنوان شد.
در حالی که کارشناسان پیشبینی میکنند امسال قیمت فولاد صعودی باشد، یک فعال فولادی معتقد است با شرایط حاکم، قطعا مصرف سازههای فولادی در واحدهای ساختمانی کم خواهد شد. جعفر ملکراد یکی از فعالان بخش سازههای فولادی کشور اذعان داشت: رکود حاکم بر بازار ما نشاتگرفته از دو عامل اساسی یعنی کاهش نقدینگی کارفرمایان و نوسان قیمت انواع ورقهای فلزی در بازار است. به طوری که در اوایل دیماه ۱۴۰۲ قیمت ورقهای فلزی در حالی به حدود ۴۰ هزار تومان رسید که در ابتدای سال حدودا کیلویی ۳۲ هزار تومان بود.
آیا قیمت فولاد در سال جدید صعودی خواهد بود؟
از دیگر موضوعات و مسائل پیرامون فعالان صنعت سازههای فولادی کشور بحث نیروی انسانی بود که کماکان نیز ادامه دارد، به طوری که فعالان این بخش معتقدند بحث چالش نیروی انسانی به تدریج در ایران تبدیل به یک معضل میشود و متاسفانه نیروی کار نیست آن هم عمدتا به دلیل مکفی نبودن حقوقها است. به این ترتیب صنعت سازههای فولادی عمدتا در شش ماهه اول سالی که گذشت به شدت با مشکل تامین نیرو مواجه بودند صرفا به این دلیل که بیمه تامین اجتماعی هیچ خدماتی به کارگران نمیدهد.
گفتنی است فعالان بخش سازههای فولادی در شرایطی با چنین مسائلی سال ۱۴۰۲ را پشتسر گذاشتند که بسیاری از کارشناسان و فعالان این حوزه پیشبینی کردند که در آینده نهچندان دور بازار فولادی از نظر قیمت صعودی خواهد شد. به خصوص اینکه یکی از منابع مواد اولیه تهیه فولاد یعنی سنگآهن در حال محدود شدن است.
سعید زارعحقیقی فعال فولادی در خصوص چشماندازی که میتوان برای این صنعت در سال جدید متصور شد، گفت: با توجه به افزایش قیمت فولاد در کشور و همچنین افزایش قیمت جهانی فولاد و با توجه به نرخ دلار که ما ارتباط مستقیمی بین این فعالیتها میبینیم، در نتیجه در واحدهای ساختمانی قطعا مصرف فولاد در حوزه سازههای فولادی کاهش خواهد یافت. ضمن اینکه در مورد سایر ابنیای فنی بالا رفتن هزینههای پروژهها را به دنبال خواهد داشت.
ضرورت صدور واردات ورق برای به حرکت درآمدن کارخانجات
زارعحقیقی گفت: آنچه انتظار میرود در سال ۱۴۰۳ رقم بخورد این است که علیرغم وجود پتانسیل خوبی که در تولید فولاد داریم با افزایش بیرویه قیمت مواجه شویم و همین امر باعث اختلال در فعالیت مجموعههای ما خواهد شد. این فعال فولادی خاطرنشان کرد: انتظار میرود در سال ۱۴۰۳ مجوزهایی برای واردات ورق داده شود که کارخانجات بتوانند حرکت کنند. اگر دولت ورود کند و ارز نیمایی و با اولویت یک به این مقوله نگاه کند اکثر زیرساختهای کشور که به خدمات سازههای فولادی وابسته هستند، میتوانند در این حوزه فعالیت کنند و در واقع ما بحث توسعهیافتگی کشور را نباید به تعویق بیندازیم.
ثبات بازار؛ پیششرط خروج صنعت سازههای فولادی از رکود
براساس این گزارش در شرایطی صنعت سازههای فولاد کشور سال قبل در رکود به سر برد که کارشناسان معتقدند پیشزمینه خروج از رکود اصولا بحث ثبات بازار است؛ یعنی در شرایطی که در بازار ثباتی وجود ندارد تولید تحت تاثیر است در حالی که اگر تولیدکننده مطمئن باشد قیمتها حداقل تا ۶ماه آینده ثابت میماند قطعا برای تولید برنامهریزی میتواند داشته باشد. مساله مهم اینجا است که به دلیل بیثباتی بازار، وقتی قراردادی منعقد میشود از زمان عقد قرارداد تا زمان تحویل کار هزینه ساخت گرانتر از میزان محاسبات میشود و به این ترتیب به صورت خاص فعالان صنعت سازههای فولادی دچار مشکلات اساسی میشوند، به طوری که بسیار ورشکسته یا دچار ضررهای هنگفت میشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد