1 - 10 - 2022
صرفهجویی ۲ میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
«جهانصنعت»- آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد در نیمه نخست امسال با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، صرفهجویی ۲ میلیارد دلاری در تامین ارز واردات کالاهای اساسی به کشور محقق شده است و در مقابل، شاهد بازگشت رونق به تولید کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی هستیم.
مصطفی قمریوفا، سخنگوی بانک مرکزی در رشته توئیتی که در حساب کاربری خود منتشر کرد، نوشت: با اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی، همانطور که انتظار میرفت شاهد کاهش قابل توجه در تقاضای ارز برای واردات کالاهای اساسی بودهایم.
به گفته وی، بررسی آمار تامین ارز کالاهای اساسی در ۶ ماهه نخست سال نشان میدهد نزدیک به ۲ میلیارد دلار کاهش تقاضای ارز نسبت به مدت مشابه سال گذشته وجود داشته و این به رغم این واقعیت است که تورم جهانی و افزایش قیمت کالاهای اساسی در نتیجه تحولات بینالمللی از جمله جنگ روسیه و اوکراین باعث افزایش تقاضای ارز برای واردات این اقلام در تمامی کشورها شده است.
قمریوفا افزود: به عبارت دیگر، در حالی که تحولات بینالمللی در همه کشورهای واردکننده کالاهای اساسی موجب فشار به سمت تقاضای منابع ارزی شده، در ایران با سیاست حذف ارز ترجیحی نهتنها شاهد افزایش تقاضا نبودهایم، بلکه کاهش تقاضا نیز رخ داده است. در عین حال، افزایش بهای نفت و فرآوردههای نفتی موجب تقویت درآمدهای صادراتی کشور و افزایش عرضه ارز در بازار شده است.
سخنگوی بانک مرکزی در پایان گفت: در نتیجه این اقدامات، شاهد رقابت میان صادرکنندگان برای فروش ارز در بازار نیما هستیم به نحوی که تامین ارز در بازار نیما از حدود ۱۱ میلیارد یورو در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ به نزدیک به ۲۰ میلیارد یورو در سال جاری رسیده است.