23 - 12 - 2024
صادرات سبوس برنج آزاد شد
ایلنا- سازمان توسعه تجارت از آزادسازی صادرات سبوس برنج خبر داد. بنا بر اعلام این سازمان خطاب به گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات سبوس برنج تحت ردیف تعرفههای ۲۳۰۲۴۰۱۰ و ۲۳۰۲۴۰۹۰ صرفا پس از تعیین و تایید ماهیت کالا از سوی سازمان ملی استاندارد ایران تا اطلاع ثانوی بلامانع است.
شوک عوارض واردات در۱۴۰۴
تسنیم- با تغییر نرخ مبنای محاسباتی ارز در گمرک در گام اول صادرکنندگان باید عوارض بیشتری به دولت بپردازند و از سوی دیگر در سال آینده حداقل عوارض وصولی اقلام وارداتی دو برابر خواهد شد.
در سیاستی جدید، گمرک نرخ ارز محاسباتی برای عوارض کالاهای صادراتی را از نرخ نیمایی (43هزار تومان) به نرخ مرکز مبادله ارز (62 تا 63هزار تومان) تغییر داده است. این تغییرات که بهصورت روزانه انجام میشود، باعث شده صادرکنندگان مشمول عوارض با افزایش هزینههای خود مواجه شوند.
پیشتر نرخ ارز برای واردات بهصورت ثابت 28500تومان تعیین شده بود اما برای صادرات نرخ نیمایی ملاک محاسبه بود. اکنون با حذف نرخ نیمایی، نرخ مرکز مبادله ارز جایگزین شده است که علاوه بر افزایش کلی نرخ، بهدلیل نوسانات روزانه، عدم اطمینان بیشتری برای صادرکنندگان ایجاد میکند. حتی در روز گذشته نیز نرخ محاسباتی تغییر کرد و این نشان میدهد که صادرکنندگان باید به نوسانات لحظهای این نرخ توجه ویژه داشته باشند.
این سیاست جدید درآمدهای قابلتوجهی برای دولت به همراه داشته است. در ماههای اخیر از محل تغییرات کم سرعتتر نرخ ارز نیمایی، حدود 20هزارمیلیارد تومان درآمد از محل عوارض صادراتی وصول شده که بیانگر اهمیت بالای این تغییر در تامین منابع مالی دولت است.
افزایش نرخ محاسباتی، هزینه صادرات را بهطور مستقیم افزایش میدهد و میتواند به کاهش رقابتپذیری کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی منجر شود. از سوی دیگر، تغییرات روزانه نرخ باعث پیچیدگی برنامهریزی مالی صادرکنندگان شده و ریسک فعالیتهای تجاری آنها را بالا میبرد. لازم به ذکر است هم اکنون عوارض مختلفی مثل عوارض صادرات آب مجازی از کالاهای کشاورزی و… از اقلام مختلف صادراتی وصول میشود.
این تغییرات بار دیگر نشاندهنده نیاز به بازنگری در سیاستهای نرخ ارز محاسباتی برای ایجاد تعادل میان افزایش درآمدهای دولتی و حمایت از صادرات کشور است. گمرک و دستگاههای مربوطه باید با ارائه سازوکارهای شفافتر و باثباتتر، از اثرات منفی این نوسانات بر صادرکنندگان و تجارت خارجی کشور جلوگیری کنند.
نکته جالب توجه اینکه سال آینده نرخ ارز محاسباتی جهت وصول حقوق ورودی نیز از نرخ ثابت 28500تومان تغییر خواهد کرد و مبنای محاسبه نرخ مرکز مبادله خواهد بود. به عبارت دیگر اگر نرخ دلار مرکز مبادله در همین حدود 63هزار تومان باقی بماند عوارض وصول کالاهای وارداتی در سال آینده بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد