30 - 09 - 2024
شکایت علیه مهران مدیری و «گل یا پوچ»
گروه فرهنگ و هنر- تهیهکننده و کارگردان زنجانی طی شکایتی مبنی بر سرقت هنری طرح خود، از تهیهکننده مجموعه
«گل یا پوچ» و از شرکت فیلیمو و آپارات، خواستار توقف این مجموعه شد.
یحیی معصومی، تهیهکننده و کارگردان زنجانی اظهار داشت: اخیرا مشاهده کردم طرح تولید مسابقه «اوزوک اوزوک» بنده که در سال ۱۴۰۰ طی ۳۲قسمت تهیه و از شبکه اشراق زنجان پخش شد توسط شرکت فیلیمو و آپارات سرقت هنری شده و بدون اطلاع و اجازه بنده تولید و در حال پخش است. معصومی افزود: این در حالی است که پس از پخش مجموعه «اوزوک اوزوک» از مرکز زنجان، طی پیشنهادی به شرکتهای فیلیمو و آپارات ،جهت مشارکت در تهیه و تولید این مجموعه، طرح کامل مسابقه به همراه یک نسخه کامل از فیلم تدوین شده را از طریق یکی از پیامرسانها ارسال کردم و در همان زمان با عدم تصویب این طرح توسط هر دو شرکت مواجه شدم ولی هماکنون در کمال تعجب شاهد سرقت هنری این دو شرکت شدم. او با اشاره به سختی تهیه و تولید و طراحی این مجموعه در شرایط سخت کرونایی اظهار داشت: بنده به عنوان طراح مسابقه اوزوک اوزوک طرح این مسابقه تلویزیونی که یکی از بازیهای بومی و منطقهای است در همان روزهای آغاز کار طی شماره ۲۷۸۰۶-۱۴۰۰ در مورخه ۱۲ دیماه سال ۱۴۰۰ در سامانه وزارت ارشاد اسلامی را به ثبت رساندم. تهیهکننده مجموعه «اوزوک اوزوک»، تصریح کرد:درسه ماه گذشته در حال تدارک و ساخت این مجموعه برای منطقه شمالغرب کشور بودم که با این عمل غیراخلاقی و غیرحرفهای این دو شرکت مواجه شدم که در وهله اول اظهارنامهای را به متخلفین فرستادم و چون در مهلت مقرر جوابی نگرفتم به ناچار گزینه شکایت را در پیش گرفتم. معصومی با اشاره به طرح شکایت خود در دادسرای انقلاب و عمومی و مکاتبه با ساترا تصریح کرد: تا جبران حق و حقوق مادی و معنویام در خصوص این سرقت هنری مصرانه پیگیر شکایت خود بوده و خواستار توقف سریع پخش مجموعه «گل یا پوچ» به تهیهکنندگی علی اسدزاده که با اجرای مهران مدیری است، هستم. کارگردان زنجانی تاکید کرد: طبق ماده ۲۹قانون حمایت حقوق مولفان و هنرمندان، مرجع قضایی میتواند ضمن رسیدگی به شکایات شاکی نسبت به جلوگیری از نشر و پخش و عرضه آثار مورد شکایت دستور لازم را به ضابطین دادگستری بدهد. تهیهکننده مجموعه «اوزوک اوزوک»، در پایان این گفتوگو ضمن تاکید به رعایت حق کپیرایت توسط سازندگان برنامههای هنری و تلویزیونی، خاطرنشان کرد: از مهران مدیری هنرمند محبوب و کاربلد که همواره به حق و عدالت تاکید فراوانی دارد و خود ایشان نیز بارها از بابت عدم رعایت حق کپیرایت صدمات فراوانی متحمل شدهاند انتظار دارم جهت حمایت از حقوق هنرمندان شهرستانی از ادامه همراهی با این تیم که اخلاق حرفهای خود را خدشهدار کردهاند، کنار بکشد. مسابقه گل یا پوچ با اجرای مهران مدیری تابستان 1403 پخش خود را در روزهای یکشنبه آغاز کرده است. مسابقه گل یا پوچ با تلفیق یک بازی سنتی ایرانی و فرمت مدرن یک مسابقه تلویزیونی، توانسته به یکی از پربینندهترین برنامههای تلویزیون تبدیل شود. این برنامه نشان میدهد با کمی خلاقیت و نوآوری، میتوان بازیهای سنتی را به گونهای جذاب و مدرن به مخاطبان امروزی ارائه داد. گل یا پوچ یک بازی قدیمی ایرانی است که همواره جزئی از سرگرمی های خانواده های ایرانی به حساب میآید. بازیای با شور و حرارت خاص که حالا توسط نیک یوسفی، کارگردان جوان تبدیل به یک شوی تلویزیونی شده و مهران مدیری در مقام اجراکننده آن حضور دارد. احیای بازیهای سنتی مانند گل یا پوچ، علاوه بر ایجاد سرگرمی، میتواند به تقویت هویت ملی و حفظ فرهنگ اصیل ایرانی کمک کند. این بازیها به عنوان بخشی از میراث فرهنگی ما هستند و میتوانند به نسلهای آینده منتقل شوند.
گل یا پوچ یک بازی گروهی است که در قسمتهای مختلف تیمهای متفاوت در قالب رقابتهای نفسگیر و مدل حذفی به مصاف هم میروند. در هر دوره بازی گل یا پوچ دو تیم سه نفره روبهروی هم قرار میگیرند و بازی گل یا پوچ را با قوانین مخصوص این مسابقه تصویری انجام میدهند. قوانین بازی هم ساده و راحت است. هر بار که گل دست یک تیم باشد تیم مقابل باید با سه «خالی بازی» گل را حدس بزند. اگر گل را حدس بزند میتواند بازی کند و اگر حدس نزند یک امتیاز به تیمی داده میشود که گل را حفظ کرده است اما اگر تیم مقابل که میخواهد حدس بزند یک ضرب گل را بگیرد و هیچ دستی را پوچ نکند دو امتیاز میگیرد. مهران مدیری به عنوان مجری این برنامه، با اجرای پرانرژی و شوخطبعی خود، به جذابیت بیشتر مسابقه کمک کرده است. او با خلق فضایی صمیمی و دوستانه، باعث شده است تا بینندگان با شرکتکنندگان همذاتپنداری کنند. نکته جالب مسابقه گل یا پوچ این است که بر خلاف دیگر مسابقههای ساخته شده در نمایش خانگی شرکتکنندگان آن همگی از مردم کوچه و بازار هستند. اساسا بازی گل یا پوچ در سطح حرفهای نیازمند شرکتکنندگانی است که بتوانند بازی را به خوبی اجرا کنند و سرعت عمل و دقت در نگهداری گل و چرخاندن آن میان دو دست همگی از مهارتهایی است که لازمه آن سالها بازی کردن است.
اساسا بازی گل یا پوچ بازی قهوهخانهها است و فرهنگ قهوهخانه یکی از فرهنگهای اصیل ایرانی است که میتواند با بازیابی اساس و اصل خود به یکی از سنتهای بازیابی شده ایرانی تبدیل شود. تبدیل شدن مردم کوچه و بازار به افرادی که در زندگی خود دارای مهارتهای خاصی در یک بازی هستند و مردمی کردن بازیهایی که اصالت خود را از فرهنگ عامیانه گرفته است نشان میدهد میتوان بدون توجه به سلبریتیمحور بودن برنامهها نیز مسابقاتی پرهیجان و جذاب ساخت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد