4 - 08 - 2024
شکایت آمریکا از «تیکتاک» برای نقض حریم خصوصی کودکان
بلومبرگ- آمریکا از تیکتاک برای جمعآوری داده درباره کودکان که برخلاف قانون حریم خصوصی کودکان است، شکایت کرد. در شکایتی که در دادگاه منطقهای در کالیفرنیا تنظیم شد، وزارت دادگستری مدعی شد تیکتاک که متعلق به شرکت چینی بایتدنس است، به میلیونها کودک زیر ۱۳سال اجازه داده بدون آگاهی یا موافقت والدین خود، حساب کاربری در این پلتفرم ویدئویی ایجاد کنند. تیکتاک در حالی چنین امکانی را فراهم کرده که در سال ۲۰۱۹، شکایت مربوط به حریم خصوصی کودکان را با کمیسیون تجارت فدرال حل و فصل کرده بود. تیکتاک در این توافق، قبول کرده بود 7/5میلیون دلار برای کوتاهی در دریافت موافقت والدین قبل از جمعآوری اطلاعات درباره کودکان که براساس «قانون حفاظت از حریم خصوصی آنلاین کودکان» ضروری است، پرداخت کند. این قانون میزان اطلاعاتی که وبسایتها و خدمات آنلاین میتوانند درباره کودکان جمعآوری، استفاده و افشا کنند را محدود میکند. دولت آمریکا در این شکایت مدعی شد که این شرکت درخواست والدین برای حذف حساب کودکشان را دشوار کرده و گاهی درخواستهای متعددی را الزامی میکرد و هیچ اقدامی برای تضمین اینکه کودکان فورا حساب جدیدی را ایجاد نمیکنند، انجام نداده بود.
«لینا خان»، رییس کمیسیون تجارت فدرال در بیانیهای اعلام کرد که تیکتاک به شکل تعمدی و مکرر، حریم خصوصی کودکان را نقض کرده و ایمنی میلیونها کودک را به خطر انداخته است. آمریکا به دنبال جریمهای بالغ بر ۵۱هزار و ۷۴۴دلار به ازای هر تخلف در روز بوده که در صورت پیروزی در این شکایت، ممکن است به صدها میلیون دلار بالغ شود. تیکتاک اعلام کرد که این ادعاها را قبول ندارد و بسیاری از آنها نادرست بودهاند یا مورد رسیدگی قرار گرفتهاند. سخنگوی تیکتاک در بیانیهای گفت: به اقداماتمان برای حفاظت از کودکان مباهات میکنیم و به بهروزرسانی و بهبود این پلتفرم ادامه میدهیم. او افزود: تیکتاک کاربرانی که گمان میکند زیر سن قانونی هستند را با جدیت حذف میکند.
این شکایت، جدیدترین چالش قانونی علیه این پلتفرم اشتراکگذاری ویدئو است که با انتقاد درباره امنیت داده و روابط بین بایتدنس و دولت چین روبهرو است. «جو بایدن»، رییسجمهور دموکرات آمریکا در آوریل قانونی را امضا کرد که تیکتاک را در آمریکا ممنوع میکند، مگر اینکه تا ژانویه سال ۲۰۲۵ فروخته شود. این اقدام با هدف رفع نگرانیهای امنیت ملی درباره اینکه پکن ممکن است به دادههای کاربران دسترسی داشته باشد یا بر آنچه در برنامه دیده میشود تاثیر بگذارد، دنبال میشود اما شرکت بایتدنس اعلام کرده که مستقل از دولت چین بوده و این قانون را در دادگاه به چالش کشیده است. دونالد ترامپ که در دوران ریاستجمهوری خود، تلاش ناموفقی برای ممنوعیت تیکتاک یا فروش اجباری آن داشت، اکنون از این اپلیکیشن حمایت میکند، زیرا برای بازپسگیری کاخ سفید، به دنبال جذب رایدهندگان جوانتر بوده و همچنین مدعی است که ممنوعیت تیکتاک، تنها به رقبایی مانند فیسبوک متا پلتفرمز کمک میکند. وزارت دادگستری آمریکا، این شکایت را به نمایندگی از کمیسیون تجارت فدرال تنظیم کرده که درباره این موضوع تحقیق کرده است. گروهی متشکل از ۲۱ ایالت آمریکا و ۵۰ قانونگذار آمریکایی، روز جمعه از شکایت وزارت دادگستری علیه تیکتاک حمایت کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد