27 - 02 - 2018
شرط بازگشایی نماد ۲ بانک
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس اعلام کرد: نماد دو بانک صادرات و پارسیان در صورت تکمیل اطلاعات قبل از سالجاری باز میشود. به گزارش سنا، سعید محمد علیزاده درباره بازگشایی نماد دو بانک «صادرات و پارسیان» که پس از برگزاری مجمع سالانه در بهمنماه، در هفته گذشته اقدام به انتشار صورتهای مالی نیز کردهاند، اظهار داشت: بانک صادرات مجمع عادی به طور فوق العاده برای انتخاب هیات مدیره را برگزار کرده و اطلاعات میاندورهای سه ماه اول، دوم و سوم به همراه گزارش تفسیری را نیز منتشر کرده است. وی در ادامه گفت: بانک صادرات در برابر ارسال این اطلاعات، هنوز گزارش فعالیت ماهانه از اول سال تا آخر ماه گذشته را ارائه نکرده و با توجه به زیان ۹ ماهه، باید توضیحاتی در مورد ابهامات مطروحه ارائه دهد. علاوه بر این باید در مورد ذخایر مدنظر بانک مرکزی و اقدامات انجام شده در مورد تکالیف اعلامی نیز توضیح دهد. مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس افزود: بنابراین در صورت ارائه این موارد، شفافسازی سازمان بورس هم منتشر میشود تا نماد این بانک قبل از سالجاری در بازار سهام باز شود. علیزاده در مورد بازگشایی نماد بانک پارسیان هم که از ۱۵ آبان سال گذشته متوقف است، اعلام کرد: این بانک هم گزارش عملکرد سه و شش ماهه را ارائه داده اما فعلا گزارش ۹ ماهه را ارائه نکرده و باید گزارشهای فعالیت ماهانه را تکمیل کند که ظاهرا بعد از ارائه گزارش ماهانه سه ماه اول سال در روزهای گذشته، از روز گذشته در حال تکمیل است. وی ادامه داد: در صورت تکمیل اطلاعات، «وپارس» هم میتواند قبل از پایان سال در تابلوی معاملات حاضر باشد.
انتشار اوراق منفعت ۵۰۰۰ میلیارد تومانی دولت
همچنین مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی گفت: موافقت اصولی با انتشار اوراق منفعت دولت به ارزش معادل ۵۰۰۰ میلیارد تومان منتشر شده است. غلامرضا ابوترابی با بیان اینکه پیشنهاد انتشار اوراق منفعت صنعت هواپیمایی و هتلداری نیز مطرح شد، اما هنوز مجوزی برای آنها صادر نشده است، از موافقت اصولی با انتشار اوراق تامین مالی در سه صنعت غذایی، دارویی و ریلی خبر داد و گفت: موافقت اصولی برای انتشار اوراق تامین مالی صنایع غذایی کوروش به ارزش ۵۰ میلیارد تومان، صنعت ریلی تجارت کوشش سپاهان به ارزش ۲۰ میلیارد تومان و شرکت آدرا طب به ارزش حدودی ۷۷ میلیارد تومان صادر شده است. این مقام مسوول در ادامه با ارائه گزارشی از حجم کل اوراق منتشر شده در بازار بدهی عنوان کرد: در زمینه موافقت اصولی آنچه که در سال گذشته منجر به انتشار شد، شامل ۱۴ اوراق بهادار و ارزش ۸۴ هزار میلیارد ریال بود و در سال ۹۶ نیز تاکنون هفت درخواست منجر به انتشار اوراق بهادار مختلف شده که ارزشی بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به خود اختصاص داده است. به گفته وی، ارزش کل حجم اوراقی که از ابتدای معرفی ابزارهای مالی اسلامی شامل اجاره، مرابحه، سفارش ساخت (استصناع) و اوراق رهنی که منجر به انتشار در بازار سرمایه شده بالغ بر ۱۷۰ هزار میلیارد ریال است. ابوترابی با بیان اینکه برنامهریزی برای انتشار اوراق بدهی در سال آینده به حجم تقاضا و موافقت سازمان بورس بستگی خواهد داشت، عنوان کرد: در هر بخشی که با درخواست انتشار اوراق موافقت شود، شرکت مدیریت دارایی به عنوان یکی از ارکان انتشار به بانی اوراق کمک خواهد کرد تا فرآیند انتشار سریعتر انجام شود.
وی در مورد اینکه فرآیند زمانی برای انتشار اوراق تامین مالی از زمان درخواست تا زمان پذیرهنویسی تا چه حدی به طول میانجامد، پاسخ داد: بخش عمدهای از این موضوع به بانی باز میگردد. به گفته وی، اگر بانی قبل از اینکه درخواست خود را ارسال کند، هماهنگی خود را با سایر ارکان شامل بانی، بازارگردان و متعهد پذیره نویسی یا عامل فروش انجام داده باشد و بر سر نرخها به توافق رسیده باشند، از زمانی که درخواست خود را ارائه دهند، تا زمان صدور مجوز انتشار و انجام تامین مالی میتواند در نهایت حدود ۵/۲ تا سه ماه باشد، اما اگر اقدامهای لازم را انجام نداده باشد و مشکلی وجود داشته باشد، طبیعی است که فرآیند طولانیتر خواهد شد. بخشی از این مشکلات به ارکان و به ویژه ضامن باز میگردد که انتظار میرود سازمان بورس و سایر ارکان با کمک یکدیگر این مشکلات را حل کند.