23 - 09 - 2024
سبزپوشی بورس در شروع پاییز
«جهانصنعت»- شاخص کل بورس تهران در اولین روز معاملاتی فصل پاییز به سمت سطح مقاومتی 2میلیون و 100هزار واحدی حرکت کرد اما در شکست این سطح بااهمیت ناموفق بود. در معاملات روز یکشنبه یکم مهر ماه 1403، شاخص کل بورس تهران هزار و 893واحد – معادل 09/0درصد- نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2میلیون و 98هزار و 898واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد 2هزار و 161واحدی در رقم 689هزار و 766واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس 79واحد رشد کرد و به رقم 21هزار و 927واحد رسید. شاخص هموزن فرابورس نیز با افزایش 710واحدی به سطح 121هزار و 151واحد رسید.
خروج پول حقیقی از بورس تهران
روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود و شاهد خروج 148میلیارد تومان پول حقیقی از موقعیتهای سهامی بورس تهران بودیم. دیروز نمادهای وبصادر، وتجارت، فزر و ونیکی بیشترین جذب پول حقیقی را تجربه کردند و از طرف مقابل حکشتی، شیران و حساپا با بیشترین خروج سرمایه حقیقی مواجه بودند.
نمادهای اثرگذار بر شاخص کل
دیروز فملی، رمپنا و شپدیس نمادهای سبزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر فارس، حکشتی و کچاد نمادهای قرمزپوشی بودند که بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای فزر، زاگرس و شاوان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل داشتند و نمادهای خاور، بمپنا و فرابورس بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند. در بین نمادهای پرتراکنش بورس دیروز نماد ذوب بیشترین تراکنش را داشت و وبانک و فولاد در رتبههای بعدی بیشترین تراکنش قرار گرفتند. در فرابورس نیز خاور، فزر و شفام بیشترین تراکنش را داشتند.
ارزش معاملات بازار سهام
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 12هزار و 19میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 992میلیارد تومان بود و 17درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل داد. دیروز ارزش معاملات خرد سهام با افت 11درصدی نسبت به روز چهارشنبه به رقم 3هزار و 764میلیارد تومان رسید.
صفهای خرید و فروش بورس
در معاملات یکشنبه، 162 نماد صف خرید داشتند و 81 نماد با صف فروش مواجه بودند. در معاملات دیروز بازار سهام 407 نماد قرمزپوش بودند و 420 نماد در نقشه معاملات سبز رنگ بودند. سرانه فروش هر کد حقیقی در سطح 4/36میلیون تومان قرار گرفت و سرانه خرید در محدوده 4/32میلیون تومانی ایستاد.
تحلیل بازار یکشنبه
بازار سهام در حالی نخستین روز پاییز را سپری کرد که شاخص کل بورس با رشد محدود از فتح دوباره کانال 1/2میلیون واحدی بازماند و 42درصد از نمادها منفی شدند. در پایان بورس دیروز ارزش معاملات خرد نیز کاهشی بود و حجم معاملات خرد به 2/9میلیارد برگه سهم رسید. پایان بورس دیروز در حالی رقم خورد که شاخص کل بورس تنها 1893واحد رشد کرد و از ورود به کانال 1/2میلیون واحدی بازماند. به این ترتیب شاخص کل بورس تهران با رشد 09/0درصدی در سطح 2میلیون و 98هزار و 898واحد متوقف شد.
شاخص هموزن که نشاندهنده روند معاملات سهام کوچک و متوسط بازار است، عملکرد بهتری داشت و با رشد 2161واحدی، معادل 31/0درصد بالا رفت و در سطح 689هزار و 766واحد قرار گرفت. دیروز نمادهای فملی، رمپنا و شپدیس بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای فارس، حکشتی، کچاد و شستا بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل بورس داشتند. در پایان معاملات دیروز بورس 58درصد از نمادهای مثبت بودند و ارزش سفارشهای خرید پنج خط اول سهام به 823میلیارد تومان رسید که بیش از دو برابر سفارشهای فروش بود.
حجم و ارزش معاملات خرد
حجم معاملات خرد سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی در نخستین روز مهرماه به 2/9میلیارد برگه سهم رسید که با ارزش 3هزار و 746میلیارد تومان معامله شد. تراز پول حقیقی هم دیروز منفی بود و سهام خرد بیش از 265میلیارد تومان پول حقیقی از دست داد. با این حال صندوقهای کالایی شاهد ورود 107میلیارد تومان پول حقیقی تا لحظه تنظیم این گزارش بودهاند.
آیا بازارها به اخبار ناآرامیها بیتفاوت شدهاند؟
چنانچه درگیری اسرائیل و حزبالله شدیدتر از این چند روز نیز شود، با توجه به احتمال پایین درگیری مستقیم ایران، بازار سهام و بازار ارز به اخبار درگیری آنجا بیتفاوت خواهند ماند. دومین روز هفته با افزایش حدود ۲۰۰۰واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماگر در ارتفاع 2میلیون و ۹۹هزار واحد به پایان رسید. در کلیت بازار روز متعادلی را شاهد بودیم و بیشترین تحرکات در گروه بانک رقم خورد همچنین صندوقهای اهرمی هفته را منفی آغاز کردند و معاملات بزرگان گروه خودرو نیز چنگی به دل نمیزد. در نتیجه معاملات دیروز حقیقیها ۲۴۴میلیارد تومان از بازار خارج کردند و ارزش معاملات با مقداری کاهش نسبت به چهارشنبه، به حدود 6/3همت رسید. در روزهای اخیر شاهد بیتفاوتی بازارها خصوصا بازار سهام و بازار ارز به اخبار جنگ و درگیری بین اسرائیل و حزبالله هستیم، سوال اینجاست که آیا این بیتفاوتی ادامه دارد؟ تا قبل از حمله به کنسولگری ایران در دمشق، هر بار اسرائیل با حزبالله یا نیروهای مقاومت در سوریه درگیری میشد، از نظر بازارها احتمال درگیری مستقیم ایران و اسرائیل بالا میرفت، با حمله به کنسولگری این ترس یک بار تجربه شد. بعد از آن تا مدتی اتفاق بزرگی که احتمال درگیری را بالا ببرد پیش نیامد تا در تهران اسماعیل هنیه ترور شد.
مبهم باقی ماندن این ترور و عدم واکنش پس از آن، بازارها را به این نتیجه رسانده که ایران به این راحتی حاضر به درگیری مستقیم نظامی نیست و ضربهای که از حالت انتظار واکنش ایران به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد میشود، بیشتر است. چنانچه امروز برخلاف بازار بورس ایران بورس این رژیم واکنش منفی داشت، بنابراین حتی اگر درگیری اسرائیل و حزبالله شدیدتر از این چند روز نیز شود، با توجه به احتمال پایین درگیری مستقیم ایران، بازار سهام و بازار ارز به اخبار درگیری آنجا بیتفاوت خواهند ماند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد