26 - 02 - 2018
سالانه ۶ درصد به میزان بهرهوری آب اضافه میشود
متخصصان معتقدند بحران کمآبی تا چند سال آینده در ۴۵ کشور جهان بهطور جدی آشکار میشود و رتبه ایران در بین ۴۵ کشور زیر ۱۰ است. بر این اساس کارشناسان معتقدند که اگر نتوانیم سرانه مصرف آب را به کمک راههایی همچون صرفه جویی و فرهنگ سازی در زمینه کاهش مصرف آب در کشور کاهش دهیم، در آینده با مشکلات جدی در این زمینه مواجه خواهیم شد بهطوری که ایران به بیابانی خشک تبدیل میشود. در همین خصوص معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه شش درصد به میزان بهرهوری آب اضافه میشود، از تشکیل یک کنسرسیوم صادراتی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی بخش کشاورزی خبر داد. وی همچنین در مورد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشاورزی ایران به کشورهای عراق و افغانستان صحبت کرد.
علیمراد اکبری با بیان اینکه در شش سال گذشته سالانه حدود شش درصد بهرهوری میزان آب اضافه شده است گفت: بهینهسازی مصرف آب تنها به مدیریت مصرف آب بستگی ندارد و عوامل دیگری مانند ماشینآلات کشاورزی، سم و بذر و کود مناسب و بهرهوری منابع انسانی نیز در این موضوع دخیل هستند. که در این راستا عزم خوبی برای افزایش بهرهوری در مصرف آب در کشور ایجاد شده است.
اکبری گفت: در بخش تولید گندم در سالجاری ۴۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار با استفاده از سیستمهای نوین آبیاری داشتهایم و رکورد تولید گندم ما به صورت میکرو به بیش از ۵/۱۳ میلیون تولید در هکتار رسید.
وی با بیان اینکه با برخی از کشورهای همجوار مانند افغانستان و عراق جلساتی برای صدور خدمات فنی و مهندسی داشتهایم گفت: توان تولید تجهیزات آبیاری ما در کشور بالاست که با ایجاد انجمنهای قوی بخش خصوصی میتواند به این کشورها خدمات فنی مهندسی داشته باشد.
وی افزود: وزیر جهاد کشاورزی ما جلسهای با وزیر کشاورزی عراق داشت و اعلام آمادگی کرد که خدمات فنی مهندسی ما به این کشور صادر شود تا ما بتوانیم به این کشور بعد از داعش که زیرساختهای خود را از دست داده کمک شایانی بکنیم.
مشکلات جدی برای نسلهای آینده
وی در ادامه گفت: نسل ما، نقش پر مسوولیتی برای حفظ منابع طبیعی کشور دارد و اگر ما نتوانیم منابع آب و داراییهای موجود را مدیریت کنیم نسلهای آینده با مشکلات جدی روبهرو میشوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: توان و ظرفیت خوبی برای تولید ماشینآلات کشاورزی و آبیاری در کشور ایجاد شده است بهطوریکه امروز ۹۵ درصد پروژههای ما در بخش روشهای نوین آبیاری توسط تولیدات داخلی کشورمان تامین میشود و سالانه بالغ بر ۵۰۰ هزار هکتار در سال توان تولیدی داریم.
اکبری اظهار کرد: در برنامه سال ۹۶ توسط ستاد اقتصاد مقاومتی اجرای ۲۵۶ هکتار روشهای نوین آبیاری به ما تکلیف شد و ما توانستیم تا امروز ۲۹۰ هزار هکتار را اجرا کنیم و در حال اجرا داشته باشیم.
وی افزود: تا امروز ۱۴۵ هزار هکتار آبیاری نوین در سالجاری اجرا شده است که ما امیدواریم تا پایان سال مالی جاری تعهدات خودمان را در سال ۹۶ به بهرهبرداران تحویل دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه رویکرد ما به سمت آبیاریهای میکرو رفته است گفت: این روش آبیاری بهرهوری بالایی دارد و برنامه ما برای مزارعی که قابلیت اجرا دارند به سمت این روش است.
اکبری همچنین تصریح کرد: وضعیت منابع آبی ما به خاطر خشکسالیهای اخیر به شدت افت کرده است و لازم است تمام مسوولان، دستاندرکاران، دانشگاهیان، تولیدکنندگان و شرکتهای دانشبنیان کشور به سمت شرایطی بروند تا امکان افزایش بهرهوری آب در کشور ایجاد شود تا ما از مشکلات کمآبی عبور کنیم.
وی همچنین با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی تهران (ماشینآلات، نهادهها و سیستمهای نوینآبیاری) در محل نمایشگاه بینالمللی تهران اظهار کرد: سالانه دو نمایشگاه در ارتباط با ماشینآلات کشاورزی و تجهیزات آبیاری برای بهینهسازی مصرف آب در کشور برگزار میشود. اکبری افزود: در این نمایشگاه ۲۱۰ شرکت داخلی و خارجی حضور دارند که ۴۵ مورد از این شرکتها خارجی بوده و از کشورهایی مثل ترکیه، نروژ، چین و... به ایران آمدهاند. معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک ادامه داد: تبلور تکنولوژیهای جدید و تولیدی پشتیبان مدیریت مصرف آب در کشور هستند میتوانند با برگزاری چنین نمایشگاههای در کشور رقم بخورد.