10 - 08 - 2024
زیان 10 الی 15درصدی پتروشیمیها از قطع برق
گروه انرژی- دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی میگوید که صنایع پتروشیمی ۱۰ تا ۱۵درصدی از قطع برق زیان دیدهاند.
احمد مهدویابهری در گفتوگویی به میزان تاثیرپذیری صنعت پتروشیمی از محدودیت مصرف برق در تابستان اشاره کرد و گفت: صنعت پتروشیمی نیز تولیدکننده برق است و با توجه به چنین مسالهای در حال تولید یوتیلیتی هستیم. این امر به معنای وجود برق، اکسیژن، گاز و آب مورد نیاز در صنعت پتروشیمی است، بنابراین درخصوص قطعی برق معضل چندان قابلتوجهی که باعث تعلل در فعالیت این صنعت شود، وجود ندارد.
مهدویابهری اضافه کرد: قطعی برق به آن صورت که در صنایع دیگر تاثیرگذار است و باعث اختلال در فعالیت آنها میشود، تاثیر زیادی را در صنعت پتروشیمی ندارد. البته در این صنعت با برخی واحدهای پتروشیمی روبهرو هستیم که دارای یوتیلیتی متمرکز نیستند و در حال تهیه برق از شبکه هستند، در این واحدها میتوان اعلام کرد که قطعی برق اثرگذار بر فعالیت آنها خواهد بود.
به گفته او، واقعیتها نشاندهنده آن است که ۱۰ تا ۱۵درصد از صنعت پتروشیمی متاثر از معضلات قطعی برق است. مهدویابهری میگوید: اکثر صنایع فعال در کشور در حال تهیه برق از شبکه هستند، در حالی که صنعت پتروشیمی نهتنها برق زیادی را از شبکه دریافت نمیکند بلکه در حال عرضه برق به شبکه است. این مساله باعث شده تا صنعت پتروشیمی با مشکل چندان قابلتوجهی درخصوص قطعی برق مواجه نباشد و ضرروزیان چشمگیری را به دلیل قطعی برق متحمل نشود.
کمبود برق طی سه تابستان گذشته زیانهای بسیاری بر اقتصاد کشور تحمیل کرده است. بیشترین زیان را شرکتهای فولادی در دوره قطع برق دیدهاند و پس از آنها پتروشیمیها از قطع برق زیان دیدهاند. پتروشیمیهای لرستان، کردستان، مهاباد، میاندوآب و کرمانشاه از برق سراسری استفاده میکنند که قطع برق تولید این واحدها را با مشکل مواجه کرده است.
مهدویابهری میگوید: برای رفع ناترازی دو راه صرفهجویی و سرمایهگذاری وجود دارد. كشور ما دارای منابع غنی انرژی است که متاسفانه توجه خاصی به آن نمیشود. امروزه بخاریهایی به بازار آمده است كه میتواند مصرف را نصف كند. اگر ۵ تا ۷درصد صرفهجویی داشته باشیم، گاز صنایع پتروشیمی قطع نمیشود. ما نباید در حوزه صنایع بالادستی این عرصه حضور یابیم ولی مجبور شدیم حضور یابیم.
وی افزود: از وزارت نفت دولت چهاردهم تقاضا داریم كه با حذف بوروكراسیهای زائد سرمایهگذار را فراری ندهیم. باید زمینه را آماده كنیم تا سرمایهگذاری و تولید سود كند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی همچنین با اشاره به ممنوعیت قیمتگذاری دستوری در ماده۴۸ برنامه هفتم توسعه اعلام کرد: این نوع قیمتگذاری به هیچ عنوان مثبت ارزیابی نمیشود و نمیتوان وجود اینگونه سیاست قیمتگذاری در اقتصاد را برای هیچیک از صنایع، مثبت دانست. مهدویابهری گفت: چنین اقدامی لازم بود تا شاهد پایان اعمال قیمتگذاری دستوری در کالاها باشیم و بهطور حتم عرضه و تقاضا تعیینکننده نرخ محصولات صنایع باشد.
به گفته وی، همیشه عرضه و تقاضا تعیینکننده قیمت واقعی محصولات بوده اما بارها در قیمتگذاری دستوری شاهد ایجاد رانت و نیز دیگر مشکلاتی بودیم که باعث تحت تاثیر قرار گرفتن فعالیت بنگاههای تولیدی شده است.
همزمان با گرم شدن بیشتر هوا، مصرف برق در روزهای گذشته به اوج خود رسیده است. مصطفی رجبیمشهدی مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق گفته که از ابتدای اوج بار امسال تاکنون ٢٨مرتبه رکورد مصرف سال گذشته را پشتسر گذاشتهایم که شبکههای برق را تحت فشار بسیار زیادی قرار داده است.
مدیرعامل شرکت توانیر در عین حال از همه هموطنان درخواست کرد با به کار بستن راهکارهایی نظیر تنظیم دمای کولرها روی 24درجه نسبت به کاهش مصرف برق اقدام کنند.
وی افزود: ساکنان بخشهایی از کشور که طی روزهای آینده خنک میشوند یا در ساعاتی که خنک هستند، میتوانند با خاموش کردن کولرها کمک کنند تا شبکه برق کشور قدری استراحت کند تا شرایط برای تامین برق پایدار فراهم شود.
به دلیل استمرار و پایداری هوای گرم در بیشتر نقاط کشور، مصرف برق در هفتههای اخیر روند صعودی داشته است. به گفته مصطفی رجبیمشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) سالانه یکمیلیون و ۲۰۰هزار کولر گازی جدید وارد مدار میشود که ۲۵۰۰ تا ۳هزار مگاوات مصرف برق دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد