18 - 08 - 2024
زمستان سخت برای صنعت فولاد جهان
بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان زنگ خطری را در مورد بحران صنعتی در چین به صدا درآورد که پتانسیل ایجاد امواجی متلاطم در سراسر جهان و فرو بردن این صنعت در رکود عمیقتری را دارد.
رییس شرکت عظیم China Baowu Steel Group در نشست نیمساله این شرکت شرایط در بخش فولاد چین را به زمستانی سخت تشبیه کرد که طولانیتر، سردتر و سختتر از حد تحمل است. او وضعیت این صنعت حیاتی را چالشی بدتر از بحرانهای بزرگ در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۵ توصیف کرد.
سرمایهگذاران جهانی به شدت بر اقتصاد بحرانزده و در تقلای چین متمرکز شدهاند، حتی در شرایطی که احتمال رکود اقتصادی در آمریکا و احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرالرزرو را هم در نظر دارند. هشدار Baowu در مورد کالاهایی ازجمله فولاد، بر خطرات تقاضا و قیمتها و همچنین آنچه شرکت ArcelorMittal SA، دومین شرکت بزرگ تولید فولاد در جهان افزایش تهاجمی صادرات از چین مینامد، تاکید میکند.
بازار فولاد چین، بزرگترین بازار فولاد در جهان، در حال نمایش چندین علامت هشداردهنده است زیرا هیچ نشانی از پایان رکود طولانیمدت بخش املاک دیده نمیشود، در حالی که فعالیت کارخانهها کماکان ادامه دارد. Baowu به تنهایی حدود ۷درصد از فولاد جهان را تولید میکند، از این رو تفسیر آن برای سنجش وضعیت بازار در این کشور آسیایی به دقت دنبال میشود.
پیام شدید این شرکت احتمالا برای رقبای خود در سراسر آسیا، اروپا و آمریکای شمالی نگرانکننده خواهد بود زیرا آنها با موج جدیدی از صادرات چین که تحت فشار تعرفههای سنگین تجاری و صادراتی هم هست، دستوپنجه نرم میکنند. صادرات از چین در مسیر رسیدن به حدود ۱۰۰میلیون تن در سال جاری بوده که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۶ است زیرا تولیدکنندگان در این کشور تلاش میکنند تا کاهش رشد داخلی را جبران کنند.
غول فولاد آلمان ThyssenKrupp AG چهارشنبه گذشته با گزارش یک افت شدید درآمد، چالشهای صنعت را برجسته کرد. اوایل این ماه، ArcelorMittal گفت صادرات رو به افزایش چین، بازار جهانی را در وضعیت ناپایدار قرار داده است.
قیمت آتی سنگآهن در سنگاپور با 4/3درصد کاهش به 2/95دلار در هر تن رسید که پایینترین سطح از ماه می سال گذشته است. سقوط در بازارهای فولاد بارزتر بود، به طوری که معاملات آتی میلگرد در شانگهای بیش از ۴درصد سقوط کرد و به ارزانترین قیمت از سال ۲۰۱۷ رسید. درآمد شرکت بیاچپی که بخش عمدهای از درآمد خود را از فروش سنگآهن به چین به دست میآورد هم کاهشی ۳درصدی یافته است.
صنعت فولاد کشور چین در طول بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ و دوباره در ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ دچار رکودی ویرانگر شد. در هر دو مورد، بحرانها در نهایت با محرکهای عظیم حل شدند؛ چشماندازی که در سال ۲۰۲۴ دورتر به نظر میرسد زیرا رییسجمهور چین، شی جینپینگ برای تغییر شکل اقتصاد در تلاش است.
کاهش ۹ درصدی تولید فولاد چین
براساس دادههای ارائه شده توسط اداره ملی آمار (NBS)، تولید فولاد خام چین در جولای ۲۰۲۴ به 94/82میلیون تن رسید که نشاندهنده کاهش ۹درصدی سالانه نسبت به 8/90میلیون تن در جولای ۲۰۲۳ است. علاوه بر این، این میزان ۹درصد در برابر 61/91میلیون تن در ماه گذشته کاهش یافت. عوامل کاهش تولید را میتوان در مواردی خلاصه کرد:
تقاضای فولاد: بازار فولاد چین در این ماه با چالشهایی روبهرو بود. تقاضای فولاد کاهش یافت و باعث کاهش در بازار داخلی شد. این وضعیت به دلیل شرایط جوی شدید از جمله باران شدید و موج گرما بدتر شد. در همین حال، معاملات آتی فولاد در بورس آتی شانگهای نوسانات قابل توجهی داشت.
افزایش صادرات فولاد چین: صادرات فولاد چین با 1/7درصد افزایش به 82/7میلیون تن در جولای 2024 در مقابل 31/7میلیون تن در مدت مشابه سال گذشته رسید. این افزایش صادرات را میتوان به قیمت رقابتی فولاد چین نسبت داد که اکنون به پایینترین سطح خود در چهار سال اخیر رسیده است. از آنجایی که تقاضای داخلی ضعیف تولیدکنندگان را وادار به تمرکز بر صادرات میکند، در صورت افزایش تقاضای جهانی، پتانسیل رشد بیشتر در بازارهای بینالمللی وجود دارد.
انتظار میرود بازار داخلی فولاد در کوتاهمدت به دلیل عدم قطعیتهای اقتصادی مداوم، تضعیف فعالیتهای ساختمانی و اثرات بالقوه کندی اقتصاد جهانی محدود بماند. ترکیبی از بهبود پیوسته بازار املاک و مستغلات و سرمایهگذاری مداوم دولت در زیرساختها میتواند به تدریج تولید فولاد را افزایش دهد.
مناقشات تجارت جهانی تشدید میشود
گروه فولادی بائو در چین در جایگاه بزرگترین واحد فولادساز جهان نسبت به رویارویی صنعت فولاد این کشور با بحرانی جدیتر از رکودهای سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵
هشدار میدهد.
گروه فولادی بائو در چین در جایگاه بزرگترین واحد فولادساز جهان نسبت به رویارویی صنعت فولاد این کشور با بحرانی جدیتر از رکودهای سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ هشدار میدهد. به گفته هو وانگ مینگ که ریاست جلسه نیمسال بائواستیل را برعهده داشت، گویا بحران پیشرو طولانیتر و شدیدتر از چیزی باشد که فولادیهای چینی پیشبینی میکنند.
این فولادساز چینی حدود 7درصد از فولاد جهان را تولید میکند و انتشار چنین پیامی از سوی این شرکت میتواند سبب نگرانی رقبای آن در آسیا، اروپا و آمریکای شمالی شود. این رقبا اکنون در تلاش برای کنار آمدن با موج جدید صادرات فولاد چین هستند. بائواستیل بر کاهش ریسکها تمرکز دارد و پیشنهاد میکند که نهادهای مالی در همه سطوح توجه بیشتری بر امنیت سرمایهگذاری داشته باشند و کنترل امور را در این موضوع افزایش دهند، دریافت پرداختهای معوق و شناسایی معاملات جعلی راهکارهایی است که بائو پیشنهاد میدهد و تاکید میکند که در شرایط بحرانی نقدینگی مهمتر از سود است.
این شرکت فولادی همچنین خاطرنشان میکند که بازار فولاد چین چندین سیگنال منفی نشان میدهد. رکود بازار املاک و مستغلات و کاهش فعالیت کارخانهها در سال جاری به تقاضای داخلی سیر نزولی داده و قیمت محصولات فولادی به پایینترین حد در چند سال گذشته افت داشته و کارخانهها را متضرر کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد