27 - 08 - 2023
ریزش ۴۰ درصدی مشتری چلوکبابیهای تهران
براساس اعلام صنف چلوکباب و چلوخورش تهران به دلیل رشد لحظهای قیمت مواد اولیه در کنار افزایش بهای انرژی، مشتریهای این صنف ریزش ۴۰ درصدی داشته است؛ ریزشی که از زمان کرونا شروع شد و کماکان ادامه دارد. درحالی که فعالان حوزه غذا با افزایش بهای مواد اولیه و از طرفی انرژی دست و پنجه نرم میکنند به گفته علیاکبر نریمانی رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش تهران این روزها دردسرهای بهداشت، تعزیرات، اماکن، مالیات بیش از پیش به اصناف حوزه غذا ضربه وارد کرده است.
نریمانی به طور ویژه درباره وضعیت صنف چلوکباب و چلو خورش تهران گفت: وضعیت کسبوکار در صنف ما واقعا غمانگیز شده و روزبه روز بدتر از قبل میشود. مواد اولیه مورد نیاز ما بسیار گران شده و موضوع بدتر تداوم این افزایش قیمتهاست. به جرات میتوان گفت گرانی گوشت و مرغ لحظهای شده و هر روز نسبت به روز قبل بیشتر میشود. این وضعیت به واحدهای صنفی ما بسیار آسیب میزند.
او تاکید کرد: گرانی لحظهای مواد اولیه مثل گوشت قرمز، مرغ، روغن و دیگر موادغذایی مورد نیاز، هزینههای جاری، هزینه حاملهای انرژی شغل ما را طاقت فرسا و نفسگیر کرده، به طوری که تعدادی از همکاران ما دیگر تاب مقاومت ندارند و تصمیم دارند شغل خود را عوض کنند. از زمان پایان کرونا تا به امروز این صنف نزدیک به ۴۰ درصد ریزش مشتری داشته است.
رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش تهران که بخشی از شرایط نامناسب صنف را ناشی از گرانی حاملهای انرژی در سال ۱۴۰۲ مطرح کرده بود، اعلام کرد: هزینه آب و برق و گاز نسبت به سال قبل چند برابر شده و این ضرر زیادی به واحدهای صنف ما وارد کرده است. وزارت نیرو هم در این رابطه هیچ کمکی به اصناف نمیکند. نریمانی ادامه داد: ما که نمیتوانیم هر روز قیمتها را بالا ببریم، چون اگر بالاتر از قیمت مصوب بفروشیم با اداره تعزیرات و جریمههای سنگین آن مواجه میشویم.
گزینشی عمل کردن مالیات
رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش در ادامه به موضوع مالیات ارزشافزوده اشاره کرد: مالیات ارزشافزوده از سال ۱۳۹۴ شامل سالنهای چلوکبابی شد و از آن موقع به غذاهایی که در سالن سرو میشد، مالیات ارزشافزوده تعلق میگرفت، ولی از اول تیر امسال سازمان مالیات کشور تصمیم گرفت غذاهای بیرونبر و آشپزخانهها را هم در لیست مالیات ارزشافزوده قرار دهد. هر چند که ارزشافزوده را مشتری پرداخت میکند.
نریمانی تاکید کرد: وقتی مردم به خاطر گرانی شدید، مانند قبل توانایی تهیه غذا از بیرون را ندارند، پرداخت ارزشافزوده مزید بر علت شده و باعث ریزش بیشتر مشتری در صنف ما شده است. مردم ترجیح میدهند برای خوردن غذا به مراکزی که ارزشافزوده ندارند مراجعه کنند.
رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش با اشاره به اینکه وضعیت کنونی مالیات ارزشافزوده بسیار ناعادلانه است ادامه داد: از مسوولان سازمان مالیات کشور خواهشمندیم برای اینکه عدالت در بین اصناف غذایی رعایت شود، به یک شکل با صنوف و اتحادیههای مواد غذایی رفتار کنند یا از صنف ما هم مالیات ارزشافزوده گرفته نشود، یا اینکه تمام صنوف عرضهکننده غذا ارزشافزوده را پرداخت کنند.