20 - 08 - 2023
ریزش ١۶ هزار واحدی
«جهانصنعت»- روز گذشته مجموع ارزش صفهای خرید با رشد ۴۱۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۸۶۰ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش ۲۰۳ درصدی به هزار و ۳۸۸ میلیارد تومان رسید، اما تحرکات دلار با توجه به دیدار امیرعبداللهیان با محمد بنسلمان طبق پیشبینیها پیش رفت، به طوری که اسکناس آمریکایی با از دست دادن کریدور ۴۹ هزار تومانی به محدوده ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان برگشت. همین امر سبب شد تا بورس نیز طبق معمول رفتار دلار را تقلید کند و روند نزولی خود را شدت بخشد. وزیر خارجه ایران پس از دیدار با بنسلمان در توئیتی بیان کرد: گفتوگوی صریح، بیپرده، سودمند و نتیجهبخش، مبتنی بر سیاست همسایگی با اراده روسای دو کشور، بر مناسبات دوجانبه پایدار در همه زمینهها تاکید شد. همین امر سبب شد تا معاملات میدان فردوسی تا حدودی نزولی شود. از طرفی موضوع پیروی بورس از معاملات دلار همچنان مطرح بوده است. این مساله بار دیگر تصدیق شد، چراکه معاملات بورس دیروز در جهت ریزش قیمت دلار بود. در سمت دیگر، معاملات گروه خودرویی نیز همچنان تحت تاثیر اخبار منفی هفته گذشته از قبیل مهلت هیات پذیرش بورس به دو خودروساز ایرانی برای خروج از ماده ۱۴۱ بود. به این ترتیب حدود ۹۰ درصد از سهمهای خودرویی در روز جاری با نوسان منفی مواجه شدند. حرکات نزولی بازار دلار و سقوط گروه خودرویی سبب شد هفته پایانی مردادماه نزولی آغاز شود و بازار سرمایه در این روز شاهد تغییر مالکیت حدود ۶۰۰ میلیارد تومانی حقیقی به حقوقی باشد.
جزئیات معاملات دیروز
شاخص کل بورس دیروز روند نزولی هفته گذشته را تکرار کرد و با کاهش حدود ۱۶ هزار واحدی، روی یک میلیون و ۹۵۷ هزار واحد ایستاد. شاخص کل بورس دیروز با بیش از ۱۶ هزار واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۹۵۷ هزار واحد ایستاد.
شاخص کل با معیار هموزن نیز با ۷۸۸۴ واحد کاهش، رقم ۶۷۷ هزار و ۵۵ واحد را ثبت کرد. در این بازار بیش از ۳۱۶ هزار معامله به ارزشی بالغ بر ۳۶ هزار و ۸۲۵ میلیارد ریال انجام شد. در معاملات دیروز، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، ملی صنایع مس ایران، بانک پاسارگاد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، گروه مپنا و بانک ملت جزو نمادهای بازار سرمایه بودند که بیشترین تاثیر را روی شاخص بورس داشتهاند و همه آنها روند نزولی را تجربه کردند. در آن سوی بازار سرمایه، شاخص کل فرابورس نیز با ۳۲۳ واحد کاهش در رقم ۲۵ هزار و ۹۶ واحد ایستاد. در این بازار بیش از ۲۵۵ هزار معامله انجام شد که بیشتر از ۳۵۴۵ میلیارد ریال ارزش داشت. مجتمع جهان فولاد سیرجان، پلیمر آریا ساسول، ایرانخودرو دیزل، سرمایهگذاری مالی سپهرصادرات، فولاد هرمزگان جنوب، پتروشیمی زاگرس و بیمه پاسارگاد بیشترین تاثیر را روی شاخص فرابورس گذاشتند و همه این نمادها به غیر از پالایش نفت لاوان روند منفی داشتند.
معاملات بورس نخستین روز هفته به گونهای بسته شد که شاخص کل، در جهت روز پایانی هفته گذشته حرکت کرد، به طوری که نماگر اصلی تالار شیشهای با افت ۱۶ هزار و ۶۱ واحدی که معادل ۸۱/۰ درصد این شاخص است روبهرو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات دیروز در سطح یک میلیون و ۹۵۷ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن نیز با فرمان شاخص کل حرکت کرد، اما سرعت نزول آن بیشتر بود. به این ترتیب نماگر شرکتهای کوچک و متوسط بازار طی معاملات شنبه با کاهش ۱۵/۱ درصدی به سطح ۶۷۷ هزار و ۵۵ واحدی رسید. گفتنی است تابلوی بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات دیروز را ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی) را سه هزار و ۸۲۳ میلیارد تومان نشان میدهد.
ورود و خروج پول حقیقی
بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در روز جاری حکایت از خروج سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس دیروز، خبر از خروج ۵۹۷ میلیارد تومانی پول از سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی میدهد.
بیشترین ارزش معاملات
در جریان معاملات دیروز سه سهم وبملت، خگستر و خساپا بیشترین ارزش معاملات و سهمهای دی، شستا و خساپا به ترتیب بیشترین حجم معاملات را ثبت کردهاند. همچنین سهم فارس بیشترین ارزش بازار را در اختیار خود گرفت. اوان با افزایش ۹۶/۶ درصدی بیشترین بازدهی روز را از آن خود کرد. در مقابل، وبهمن با افت هفت درصدی در جریان بازار دیروز بدترین عملکرد را ثبت کرد.
ورود پول هوشمند
بیشترین خالص خرید حقیقی به سهمهای ریشمک، ثشرق و اردستان تعلق گرفت. همچنین سهمهای نیان، ثشرق و شپاکسا در جریان معاملات شنبه ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان میدهند که نمادهای وبملت، خاور و وساپا خروج پول هوشمند داشتند. لازم به ذکر است بیشترین سرانه خرید حقیقی در سهمهای خلیبل، سامان و ممسنی رقم خورد. همچنین فخوز در جریان معاملات دیروز بیشترین فشار تقاضا را ثبت کرد. در مقابل، بیشترین فشار عرضه نیز در نماد قثابت بود.
ارزش معاملات سهام
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۷ هزار و ۳۶۵ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۶۰۴ میلیارد تومان بود که ۸ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشد. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۱۳ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۳ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان رسید.
بیشترین ارزش معاملات
در معاملات دیروز نماد وامید بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۱۴۳ میلیارد تومان بود. پس از وامید، وسپه بیشترین ارزش معاملات را داشت و خگستر رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد قرن و خساپا در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
بیشترین حجم معاملات
معاملات سهام وامید با تعداد یک میلیارد و ۳۴ میلیون و ۷۱۴ هزار و ۲۱۵ سهم در صدر قرار گرفته است. دی در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به شستا تعلق داشت. دو نماد وسپه و خساپا نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
عرضه و تقاضای بورس
در معاملات شنبه، ۳۳ نماد صف خرید داشتند و ۱۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد ۴۱۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۸۶۰ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش ۲۰۳ درصدی به هزار و ۳۸۸ میلیارد تومان رسید.