31 - 10 - 2023
رونمایی از طرح سهمیهبندی شکر
ایسنا- رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران از تعیین سقف تحویل شکر برای هر جواز کسب خبر داد. از تیر ماه بازار شکر بههم ریخت و قیمت صعودی شد. پس از مدتی اعلام شد که شکر در کشور کم شده است. البته از طرفی برخی همچون مسعود امرالهی مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردند، دلیل بههمریختگی بازار ناشی از کمبود نیست؛ بلکه ناشی از مدیریت بازار از سوی انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر ایران است.
تا اینکه خبر رسید کشتیهای شکر به سمت ایران میآیند. این خبر را وزارت جهاد کشاورزی شهریور داد. در حال حاضر وضعیت بازار نرمال است و قیمت از کیلویی ۴۲ هزار تومان به کیلویی ۲۸ هزار تومان رسیده است. اما گذشته از ورود کشتیهای شکر آنچه باعث شده است بازار روی آرامش نسبی را ببیند سهمیهبندی شکر است؛ موضوعی که از ابتدا مقامات دولتی آن را تکذیب کردند.
به تازگی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران موضوع سهمیهبندی شکر را تایید کرد. رضا کنگری رییس این اتحادیه با اشاره به کمبود شکر در ماههای گذشته گفت: اتحادیه بنکداران مواد غذایی برای ساماندهی بازار به این بخش ورود و شکر دریافتی را از طریق بنکداران توزیع کرد.
طبق اعلام اتاق اصناف تهران او افزود: شکر قبلا فقط توسط فروشگاههای بزرگ توزیع میشد و دلالان نیز مجددا آن را با نرخ آزاد وارد بازار میکردند، به طوری که قیمت شکر به کیلویی ۴۲ هزار تومان هم رسیده بود، اما با پیگیریهای انجام شده شکر در اختیار اتحادیه قرار گرفت.
کنگری درباره روند تامین شکر سوپرمارکتها و خواروبار فروشها گفت: اتحادیه بنکداران با زیرمجموعههای خود یعنی سوپرمارکتها و خواروبار فروشها و… نامهنگاریهایی کرد و اعلام شد که به ازای هر جواز کسب یک تن شکر در اختیار آنها قرار میگیرد و آنها را مجاب کردیم که بیش از ۵ کیلو نفروشند و نرخ ۲۸ هزار تومان را نیز رعایت کنند.
او ادامه داد: قیمت شکر برای بنکداران به صورت عمده کیلویی ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان با هزینه ارزشافزوده تمام و با قیمت ۲۶ هزار تومان به سوپرمارکتها و مغازهها داده میشود و در نهایت با قیمت ۲۸ هزار تومان به دست مصرفکننده نهایی میرسد. کنگری گفت: در حال حاضر بازار به ثبات رسیده و کمبودی در این بخش وجود ندارد.