14 - 02 - 2018
رونق نسبی معاملات فرابورس
گروه بورس- روز گذشته بیش از ۳۴۵ میلیون ورقه بهادار به ارزش نزدیک به هزار و ۳۱۷ میلیارد ریال در بیش از ۳۹ هزار نوبت معاملاتی در بازارهای ۹گانه فرابورس معامله شد. روز گذشته در بازار شرکتهای کوچک و متوسط شاهد مبادله بیش از ۱۴۹ هزار سهم در نماد «شگامرون» بودیم که این حجم از دادوستدها ارزش ۹ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریالی را به ثبت رساند. همچنین در بازارهای اول و دوم شاهد دست به دست شدن افزون بر ۱۱۶ میلیون سهم به ارزش بیش از ۲۸۷ میلیارد ریال بودیم و به این ترتیب حدود یکسوم از حجم کل معاملات روز گذشته به این دو بازار اختصاص یافت. در این میان معاملهگران با جابهجایی ۳۸ میلیون سهم از سهام ذوبآهن اصفهان به ارزش بیش از ۳۲ میلیارد ریال، بیشترین حجم مبادلاتی بازارهای اول و دوم را در نماد «ذوب» رقم زدند. ضمن آنکه در پی نقلوانتقال بیش از ۳۱ میلیون سهم به ارزش حدود ۶۲ میلیارد ریال در نماد «سمگا»، بیشترین ارزش مبادلاتی بازار سهام به این نماد تعلق گرفت. از سوی دیگر رصد نمادهایی که بیشترین توجه را روز گذشته به سمت خود جلب کرده بودند نشان میدهد نماد «زنگان» از گروه فلزات اساسی علاوه بر آنکه سومین نماد پربیننده بود، بیشترین افزایش قیمتی را تا سقف ۵ درصدی به همراه داشت. در سمت مقابل، نماد «کاسپین» متعلق به شرکت داروسازی کاسپینتامین با بیشترین افت قیمتی در میان نمادهای فرابورسی مواجه شد. همچنین معاملات منفی در نماد «مارون» با اهرم منفی ۷ واحدی به افت این نماگر و قرارگیری آن در ارتفاع ۱۰۹۲ واحدی منجر شد. این در حالی است که نمادهای «دماوند»، «هرمز» و «بساما» در مجموع با حمایت بیش از دو واحدی، مثبتترین نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل فرابورس بودند. ادامه مبادلات سهام فرابورس در بازار پایه صورت گرفت که به تغییر مالکیت بیش از ۲۱۸ میلیون سهم به ارزشی بالغ بر ۲۳۳ میلیارد ریال انجامید. مبادلات اوراق نیز در بازار اوراق با درآمد ثابت به نقل و انتقال افزون بر ۶۳۹ هزار ورقه منتهی شد که این حجم از مبادلات ارزشی بالغ بر ۵۵۱ میلیارد ریال را به دنبال داشت. از سوی دیگر تابلوی تسهیلات مسکن روز گذشته میزبان خریدوفروش بیش از ۸۰ هزار ورقه به ارزشی افزون بر ۵۷ میلیارد ریال بود که معاملهگران اوراق تسه، بیشترین اقبال را نسبت به امتیاز تسهیلات مسکن دیماه ۹۶ نشان دادند. گفتنی است اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن روز گذشته در بازه قیمتی ۷۰۵ تا ۷۳۵ هزار ریال دست به دست شد. همچنین شرکت عمران و مسکنسازان ایران با نماد «مسکنسا» در فهرست نرخهای فرابورس درج شد. شرکت عمران و مسکنسازان ایران (سهامی عام) پس از احراز کلیه شرایط پذیرش به عنوان یکصد و هفتاد و یکمین نماد معاملاتی و نود و پنجمین شرکت در بازار دوم، در فهرست نرخهای فرابورس درج شد. براساس این گزارش، این شرکت که در ۱۰ اردیبهشتماه سالجاری با نماد معاملاتی «مسکنسا» در فرابورس پذیرش شده بود در گروه «انبوه سازان، املاک و مستغلات»، زیرگروه «املاک و مستغلات با ملک خود یا لیزینگشده» در تابلوهای معاملاتی فرابورس درج شده است.
۸۳ هزار میلیارد ریال ارزش صندوقهای ETF
افزون بر این شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، ارزش صندوقهای قابل معامله (ETF) در بازار سرمایه را حدود ۸۳ هزار میلیارد ریال اعلام کرد. براساس جدیدترین آمارها، ارزش صندوقهای قابل معامله در پایان دیماه امسال به رقم۸۳ هزار و ۳۴۶ میلیارد ریال رسید. براساس این گزارش، در حال حاضر ۳۲ صندوق قابل معامله در بازار سرمایه ایران فعال هستند که صندوق سرمایهگذاری پروژه آرمان پرند مپنا با ۳۱ هزار میلیارد ریال بزرگترین صندوق ETF است. نگاهی به آمارهای موجود نشان میدهد: صندوق سرمایهگذاری اعتمادآفرین پارسیان با ۹ هزار و ۴۱۲ میلیارد ریال، صندوقهای قابل معامله آرمان آتی کوثر با هفت هزار و ۳۷۵ میلیارد ریال، امین یکم فردا با ۵ هزار و ۸۵ میلیارد ریال، صندوق پاداش سهامداری پارند پایدار سپهر با ۵ هزار و ۴۵ میلیارد ریال و پاداش سهامداری توسعه یکم با ۵ هزار و ۳۵ میلیارد ریال به ترتیب در رتبههای دوم تا ششم بزرگترین صندوقهای ETF بازار سرمایه قرار دارند. همچنین صندوقهای سرمایهگذاری سپهر اندیش نوین، توسعه اندوخته آینده، تجارت شاخصی کاردان و درآمد ثابت کیان در مکانهای هفتم تا دهم جدول بزرگترین صندوقهای ETF ایستادهاند.
اعلام زمان عرضه یک بیمه
بلوک ۴۴/۱۱ درصدی سهام بیمه اتکایی امین روز نهم اسفندماه امسال دوباره در فرابورس عرضه میشود. پس از ناکامی در فروش بلوک ۴۴/۱۱ درصدی سهام بیمه اتکایی امین در روز چهارشنبه (۱۸بهمنماه امسال)، سازمان خصوصیسازی دوباره این بلوک ۲۸۵ میلیون و ۹۹۶ هزار و ۸۷۲ سهمی را در بازار دوم فرابورس عرضه میکند. بر این اساس، قیمت پایه تعیینشده برای هر سهم بیمه اتکایی امین برای این عرضه، همان قیمت قبلی یعنی قیمت تابلوی فرابورس در روز عرضه (معادل قیمت بسته شدن روز قبل از عرضه) به اضافه ۲۰ درصد به شرط آنکه از مبلغ ۱۴۳۲ ریال کمتر نباشد و سپرده شرکت در واگذاری این میزان سهام نیز ۱۲ میلیارد و ۲۸۶ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۶۲۲ ریال تعیین شده است. همچنین مبلغ کل پایه برای واگذاری بلوک ۴۴/۱۱ درصدی سهام بیمه اتکایی امین ۴۰۹ میلیارد و ۵۴۷ میلیون و ۵۲۰ هزار و ۷۰۴ ریال عنوان شده است و این واگذاری به صورت ۳۰ درصد نقد و بقیه اقساط مساوی شش ماهه طی چهار سال با نرخ سود ۱۳ درصد انجام میشود. این در حالی است که بلوک ۳۴/۱۷ درصدی سهام شرکت بیمه البرز و بلوک ۸۴/۱۸ درصدی سهام بیمه آسیا هم به ترتیب ۱۶ و ۱۷ بهمن ماه امسال توسط سازمان خصوصیسازی در بورس اوراق بهادار عرضه شدند که این سازمان به دلیل عدم احراز شرایط متقاضیان توسط شرکت بورس موفق به فروش سهام دولت در این دو شرکت بیمهای نشد. با وجود این قرار است بلوک ۳۴/۱۷ درصدی سهام بیمه البرز شامل ۶۹۳ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۷۷۷ سهم و بلوک ۸۴/۱۸ درصدی سهام بیمه آسیا شامل ۴۳۳ میلیون و ۳۹۷ هزار و ۸۴۱ سهم هم روز ۱۲ اسفندماه امسال دوباره در بورس اوراق بهادار عرضه شوند.