10 - 08 - 2024
ركود معاملات
«جهانصنعت»- برای دومین هفته متوالی شاخص کل بورس تهران در تمامی روزهای معاملاتی ریزش کرد و در چهار روز معاملاتی اخیر در مجموع بیش از 65هزار واحد افت کرد. پس از ترور رییس دفتر سیاسی حماس در تهران، بورس در روز چهارشنبه 10مرداد ریزش سنگینی را پشتسر گذاشت.
در ابتدای هفته اخیر نیز شاخص کل بورس تهران 61هزار و 705واحد ریزش کرد. در واکنش به ریزش بازار، سازمان بورس از روز یکشنبه دامنه نوسان قیمت سهام را به منفی و مثبت یک درصد محدود کرد، بنابراین روز یکشنبه شاخص تنها هزار و 85واحد افت کرد. روز دوشنبه شاخص هزار و 225واحد پایین آمد و در روز سهشنبه 11هزار و 932واحد افت کرد.
چهارشنبه نیز به علت گرمای هوا و صرفهجویی در مصرف برق، مراکز دولتی از جمله بانکها و بورس تهران تعطیل شدند.
رکود معاملات سهام
در این هفته، میانگین ارزش معاملات بازار سهام 19هزار و 652میلیارد تومان بود. میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز 2هزار و 628میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 3هزار و 532هفته پیشین، کاهش 25درصدی داشته است.
افزایش میانگین هفتگی ارزش صفهای فروش
میانگین ارزش صفهای فروش در هفته اخیر 991میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین 703میلیارد تومان بیشتر بود و رشد 244درصدی داشت. بالاترین رقم هفته هزار و 104میلیارد تومان بود که در روز سهشنبه ثبت شد و کمترین رقم 773میلیارد تومان بود که در روز یکشنبه ثبت شد.
افت میانگین هفتگی ارزش صفهای خرید
میانگین ارزش صفهای خرید در هفته اخیر 55میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 49میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صفهای خرید 47درصد کاهش یافته است. بالاترین رقم هفته 89میلیارد تومان بود و در روز یکشنبه ثبت شد. پایینترین رقم به روز شنبه برمیگردد که 5میلیارد تومان بود.
افزایش خروج سرمایه حقیقی
از بازار سهام
در اولین روز معاملاتی هفته، هزار و 70میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و روز یکشنبه این رقم به 161میلیارد تومان رسید. روز دوشنبه شاهد خروج 399میلیارد تومان پول حقیقی بودیم. در آخرین روز معاملاتی هفته برای نهمین روز متوالی پول حقیقی خارج شد که ارزش آن 371میلیارد تومان بود. در مجموع کل هفته 2هزار و یک میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 500میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین 9درصد افزایش یافته است. شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم 2میلیون و 2هزار و 580 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 65هزار و 391واحد پایینتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی 1/3درصد شد. شاخص هموزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 22هزار و 442واحد پایینتر ایستاد و بازدهی منفی 4/3درصدی را ثبت کرد. بازار سهام سومین هفته از مردادماه را تحت تاثیر اخبار سیاسی پشتسر گذاشت و شاخصهای بورسی در این هفته نزول نسبتا شدیدی را پشتسر گذاشتند و پرتفوی سهامداران کوچکتر شد. معاملات هفته سوم مردادماه به پایان رسید و برآیند آن کندل هفتگی شاخصهای بورسی را نزولی کرد، به طوری که شاخص کل طی چهار روز معاملاتی این هفته حدود 16/3درصد سقوط کرد و از ارتفاع 2میلیون و 67هزار واحد در پایان هفته گذشته به 2میلیون و 2هزار واحد رسید. این روند در شاخص هموزن نیز دیده شده است، به طوری که شرکتهای کوچک و متوسط بازار سهام در این هفته به طور میانگین 41/3درصد کاهش قیمت پیدا کردند. در نهایت نیز تابلو بورس تهران رقم شاخص هموزن را 635هزار واحد نشان داد.
باید گفت بازار سهام طی چهار روز معاملاتی این هفته به طور میانگین روزانه 4/6میلیارد برگه سهم حجم خورد و ارزش معادل 2هزار و 641میلیارد تومانی را رقم زد. گفتنی است حدود 2هزار و 700میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام در این هفته خارج شده است. شاخصهای معاملاتی بازار سهام در روز ابتدایی هفته کاهش شدیدی پیدا کردند، به طوری که شاخص کل و شاخص هموزن به ترتیب 98/2 و 02/3 درصد کاهش یافتند اما در روز یکشنبه دامنه نوسان بازار سهام به یک درصد محدود شد و این موضوع شدت نزول بازار سهام را کاهش داد، با این حال جریان فرار پول حقیقی ادامه یافت.
بازدهی نمادهای بورسی
بررسی بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته سوم مرداد نشان میدهد که سهام «وبانک» با افزایش 7درصدی پربازدهترین و «کاذر» با افت 17درصدی کمبازدهترین سهام بازار در این هفته بودهاند. بررسی بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته سوم مرداد 1403 نشان میدهد که سهام وبانک توانسته در این هفته با رشد 7درصدی، بیشترین بازدهی را به ثبت برساند و با ارزش 454تومان معامله شود. فولاژ و سپ نیز دیگر سهمهایی بودند که در این هفته بازدهی مثبتی از خود بر جای گذاشتند، به نحوی که این دو سهم طی این هفته 5درصد افزایش قیمت داشتهاند. به این ترتیب در پایان معاملات این هفته فولاژ به قیمت 700 و سپ به 1425تومان رسیدند. وبرق و بسویچ نیز در این هفته دیگر سهمهای پربازده بازار سهام بودند. در طرف مقابل اما در جریان بررسی بازدهی نمادهای بازار سهام، روشن شد که ارقام ریزش سهمهای کمبازده بیشتر بوده است، به طوری که کاذر و دسانکو با افت 17درصدی کمبازدهترین نمادهای بورس در این هفته بودهاند. ختوقا نیز در این هفته با کاهش 16درصدی همراه شد. کاما و غشهداب در این هفته با افت 15درصدی دیگر سهمهای کمبازده بورس بودند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد