15 - 08 - 2023
رصد و شناسایی ساختمانهای ناایمن در سطح استان تهران
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از رصد و شناسایی ساختمانهای ناایمن در سطح استان تهران خبر داد. حامد یزدیمهر گفت: استان تهران به واسطه وضعیت جغرافیایی، سیاسی و اقلیمی همه حوادث به جز حوادث دریایی را تجربه کرده است، از همین رو برنامهریزی و مدیریت حوادث بسیار مهم است و قانون مدیریت بحران تکالیفی بر دوش اداره کل مدیریت بحران قرار داده است.
یزدیمهر گفت: یکی از تکالیف ما تهیه نقشه خطرپذیری شهرستانهای استان تهران است که فرمانداران در تهیه آن فعالیت میکنند. شهرستانهایی که در کوهپایه رشته کوه البرز قرار دارند آسیبهایی را از حوادث سیل و زلزله تجربه کردهاند. در سنوات گذشته درباره این موضوعات تحقیقات و بررسی در چرخه مدیریت بحران انجام شده است. مدیریت بحران نسبت به مسوولیتهایی که دارد در مورد حوادث جادهای، ریلی و انسانساخت و حوادث غیرمترقبه وظیفه دارد و حوادث را رصد و برنامهریزیهایی را در دستور کار خود قرار داده است، مانند دستورالعمل سطحبندی حوادث، دستورالعمل استانها و شهرهای معین.
وی ادامه داد: آنچه مد نظر ما است همافزایی دستگاههاست و تکالیف دستگاههایی که در قانون مسوولیت دارند توسط اداره کل رصد و پایش میشود. تلاش میکنیم موضوعات مدیریت بحران با همافزایی سایر دستگاهها به نحو احسن انجام شود. یزدیمهر درباره ساختوسازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانهها ادامه داد: ساختوسازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانه یا مکانهایی که ظرفیت لازم را ندارند متولی امور آنها شهرداریها هستند، اما نظارت کافی را در این خصوص داریم.
وی همچنین درباره شناسایی ساختمانهای ناایمن در استان تهران ادامه داد: کلانشهر تهران بیشترین و ناایمنترین ساختمانهای بلندمرتبه و گودهای رها شده را در خود جای داده است با توجه به خطرات محتمل بر شهر تهران از همین رو رسیدگی به شهر تهران از اولویتهایی بود که وزیر کشور با دستورالعملی که در این خصوص داشت آن را در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: همانطور هم که میدانید مدیریت شهر تهران از سوی وزیر کشور به زاکانی تفویض شده و هرآنچه از نوع مخاطرات در شهر تهران است در مدیریت دکتر زاکانی و مدیریت بحران شهر تهران است.
یزدیمهر تصریح کرد: در ابتدا موضوع رصد و پایش ساختمانهای بلندمرتبه در شهرداری تهران به عنوان پایلوت شروع شده است. به تبع آن سامانه منتاک توسط وزارت کشور تهیه شده و شهرداران در سطح کشور مکلف شدهاند که ساختمانهای ناایمن را شناسایی و در این سامانه بارگذاری کنند. این کار در استان تهران شکل گرفته، انجام شده و هماکنون این کار در مرحله شناسایی است و ساختمانها از دو منظر ایمنی سازهای و ایمنی حریق در استان تهران در حال بررسی هستند.
وی ادامه داد: رصد و پایش و بررسی ساختمانها از نظر ایمنی سازهای کمی زمانبر است. بعد از جمعبندی رصد و پایش ساختمانها در فاز دوم برای ایمنسازی این ساختمانها اقدام خواهیم کرد. اعتبارات لازم نیز از دولت درخواست شده است. بعد از تامین اعتبارات بلافاصله نسبت به ایمنسازی ساختمانها اقدام خواهیم کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه نقشه خطرپذیری به تفکیک تمامی شهرستانهای استان تهران تهیه میشود، گفت: فرمانداران در تهیه این نقشهها نظارت دارند و باید نقشه نهایی را با مشخص کردن انواع خطراتی که قابلیت وقوع آن وجود دارد، به همراه میزان ریسک و احتمال وقوع آن احصا کنند.
یزدیمهر در ادامه درباره نقشه خطرپذیری شهر تهران که پیش از این تهیه شده بود، گفت: در سال ۸۵ نقشه خطرپذیری شهر تهران ازسوی جایکای ژاپن اجرا شد. حالا تصمیم بر این شد که نقشهها بهروز شود. همچنین همانطور که گفتم بنا شد تا این نقشهها برای کل استان تهران به تفکیک هر شهرستان تهیه شود.
وی ادامه داد: در نقشههای خطرپذیری میزان آمادگی پاسخ به هر مخاطره و برنامههای کاهش خطر نیز مبتنی بر اسناد بالادستی و مقررات کشور قرار خواهد گرفت.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه ما به دنبال همافزایی دستگاهها در موضوع مدیریت بحران هستیم، گفت: بر اساس قانون مدیریت بحران کشور، هر دستگاهی مسوولیت خود را دارد که باید به آن عمل کند، ما هم در اداره کل مدیریت بحران بر نحوه انجام این وظایف و خداینکرده موارد ترک فعل نظارت خواهیم کرد.
وی درباره اهمیت زلزله تهران نیز گفت: زلزله تهران برای ما مهم است و اتفاقا همواره باید برای مواجه شدن با آن آمادگی لازم را داشته باشیم. البته نباید با زلزله دل مردم را خالی و آنان را دچار وحشت کنیم، اما به هرحال مردم عزیز باید بدانند که احتمال وقوع زلزله در تهران وجود دارد و از این منظر باید نکات ایمنی را آموزش ببینند و نسبت به ایمنی ساختمانها نیز آمادگی لازم را داشته باشند. دستگاههای مسوول نیز در این زمینه مسوول هستند.