20 - 09 - 2023
ردصلاحیت دبیرکل خانه پرستار!
ایلنا- ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری کشور در حالی برگزار میشود که پرستاران همچنان با مشکلاتی چون دستمزدهای پایین، کمبود نیرو و اجبار برای انجام کار اضافی دست و پنجه نرم میکنند. اجرای قانون تعرفهگذاری که یکی از مطالبات جدی پرستاران طی سالهای مختلف بوده نیز نتوانست مشکل آنها را حل کند. پرستاران معتقد هستند آییننامهای که برای اجرای قانون تعرفهگذاری نوشته شد، به قدری حداقلی بود که در عمل رقم چندانی به حقوق آنها اضافه نکرد و آنچه اجرا شد وضعیت آنها را چندان نسبت به قبل تغییر نداد.
علاوه بر این، خبر ردصلاحیت برخی کاندیداهای نظام پرستاری در روزهای اخیر اعتراضات جامعه پرستاری را به دنبال داشته است. یکی از این ردصلاحیت شدهها، محمد شریفیمقدم (دبیرکل خانه پرستار) است. شریفیمقدم پیشتر سمتهایی چون قائممقام و معاون سازمان نظام پرستاری را در کارنامه خود داشته اما حالا حتی نمیتواند کاندیدای نظام پرستاری شود! شریفیمقدم درخصوص این انتخابات و ردصلاحیت کاندیداها میگوید: امسال ۴هزار و ۲۰۰ نفر برای انتخابات ثبت نام کردند و در فرصت دو هفتهای از سوی مراجع نظارتی در دانشگاهها بررسی صلاحیت صورت گرفت. آنطور که معاونت درمان وزارت بهداشت در ابتدا مطرح کرد، در مرحله اول ۷درصد از کاندیداها ردصلاحیت شدند که چیزی حدود ۳۰۰ نفر میشود. البته بعدا عنوان شد که ۷ درصد نبوده و ۴درصد در انتخابات امسال در مرحله اول ردصلاحیت شدند که این هم چیزی حدود ۱۶۰ نفر میشود.دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: ردصلاحیت در این دوره نسبت به دورههای قبل بیسابقه بوده است. در دوره پنجم، در مرحله اول ۳۶ نفر ردصلاحیت شدند که بعد از اعتراض، به حدود ۸ نفر کاهش پیدا کردند، اما در این مرحله از همان ابتدا تعداد بیشماری از کاندیداها ردصلاحیت شدند.
شریفیمقدم گفت: از بین کاندیداهایی که از سوی ائتلاف منتسب به خانه پرستار معرفی شدند، حدود ۱۰۰ نفر ردصلاحیت شدند. البته من و برخی دیگر از دوستان در مرحله اول تایید شدیم اما زمانی که پیگیر مساله دوستان ردصلاحیت شده بودیم با من و برخی دیگر از دوستان تماس گرفتند که شما هم ردصلاحیت شدید! این اتفاق بیسابقه است و در هیچ دورهای چنین موردی نداشتیم.وی گفت: این اقدام، مهندسی انتخابات برای جلوگیری از افرادی است که نمیخواهند وارد نظام پرستاری شوند طبق قانون نظام پرستاری، کسانی که دارای محکومیت منجر به محرومیت اجتماعی شدهاند، فقط باید ردصلاحیت شوند. اینکه چرا و به چه دلیلی ما را ردصلاحیت کردهاند جای تعجب دارد.دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: ذیل قانون، سازمان نظام پرستاری آییننامهای را تصویب کرده که این آییننامه به تایید وزارت بهداشت هم رسیده است. طبق این آییننامه، کار بررسی صلاحیت کاندیداها به مراجعه پنجگانه سپرده شده است. این مراجع عبارتند از اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات، دادستانی، فراجا و ثبت احوال. با این وجود آییننامه ذیل قانون است و این مراجع نباید خلاف قانون عمل کنند. قانون میگوید فقط کسانی که محکومیت قضایی منجر به محرومیت اجتماعی دارند باید از کاندیداتوری معاف شوند و هیچ دلیل دیگری برای ردصلاحیت نباید ملاک قرار گیرد.
شریفیمقدم تاکید کرد: ما هیچگونه محکومیتی نداشتیم و هیچ کس هم جوابگو نیست. آنها که ما را ردصلاحیت کردند دنبال حذف رقیب بودند. سیستم، سازمانی میخواهد که همراه و همسو و البته منفعل باشد. وقتی سازمان نظام پرستاری نتواند افکار عمومی جامعه پرستاری را نمایندگی کند، پرستاران به آن بیاعتماد میشوند.دبیرکل خانه پرستار گفت: در حال حاضر پرستاران به شرایط خود معترض هستند و تجمعات آنها در برخی شهرها و بیمارستانها نشانه همین اعتراض است. سازمان نظام پرستاری تا امروز چه کاری برای پرستاران معترض انجام داده است؟
وی بیان کرد: سازمان نظام پرستاری یک نهاد صنفی و حرفهای است. سیاسی نیست که مشمول ردصلاحیتهای گسترده شود! مگر هیاتمدیره نظام پرستاری چقدر اختیار دارد که عدهای دنبال حذف رقیب هستند؟ من اعتقاد دارم این سیستم از آگاهی پرستاران هراس دارد و سازمان نظام پرستاری را همسو با خود میخواهد.شریفیمقدم با بیان اینکه مهندسی کردن چنین انتخاباتی توهین به پرستاران است، گفت: سازمانی منفعل و یک نهاد دست و پا بسته در اختیار وزارت بهداشت میخواهند به چیزی معترض نباشد.وی درخصوص مشکلات پرستاران گفت: در حال حاضر پرستاران هم از نظر مالی و هم از نظر کاری تحت فشار هستند، تعرفهگذاری آنطور که باید و قانونی بود اجرا نشد. از طرفی تعداد پرستاران به قدری کم است که در عمل امکان اینکه بتوانند به تمام وظایف خود به درستی عمل کنند نیست. بهطور مثال در بخش عفونی یکی از بیمارستانها برای ۲۷ بیمار که سه نفرشان مورد آیسییو بودند تنها دو پرستار گذاشتند. این دو پرستار به دلیل آنکه نتوانستند به وظیفه خود دقیق عمل کنند مورد بازخواست و تهدید و فشار یک هیات ۱۰نفره قرار گرفتند درحالی که مشکل اصلی، کمبود نیروی پرستار است. برای ۲۷ بیمار حداقل باید ۴ پرستار وجود داشته باشد.
شریفیمقدم در پایان تاکید کرد: خواستههای صنفی باید از سوی سازمان نظام پرستاری با جدیت پیگیری شود. سازمان صنفی باید برآمده از سوی پرستاران باشد تا از حالت انفعال خارج شود.