22 - 02 - 2025
راه دراز نمایشگاه گردشگری تا تخصصی شدن!
نمایشگاه گردشگری تهران پس از هجده دوره برگزاری هنوز راه درازی برای تخصصی شدن دارد و نمایشگاه به گفته فعالان این صنعت شبیه به جشنواره است تا یک ایونت تخصصی.
به گزارش خبرگزاری مهر، «نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران» بزرگترین نمایشگاه گردشگری ایران است که دوره هجدهم آن از ۲۳ الی ۲۶بهمن سال جاری با پوشش کامل محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در ۲۰سالن و در فضایی بالغ بر ۷۰هزار متر (۳۵۰۰۰متر فضای مفید) برگزار شد.
گردشگری صلح، اقوام ایرانی و وفاق ملی شعار این دوره از نمایشگاه بود و در آن اقوام ایرانی با لباسهای مخصوص به خود در نمایشگاه دیده میشدند تا بتوانند شعار صلح و وفاق ملی را عینیت ببخشند.
در راستای تحقق این شعار نیز مقامات دولتی، انجمنها و سخنگوی دولت حتی ریاستجمهوری در نمایشگاه حاضر شده و از برخی غرفهها دیدن کردند تا بتوانند این وفاق ملی را به فعالان گردشگری نشان دهند.
این نمایشگاه که امسال به گفته مصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی تقریبا رکورد بازدید از نمایشگاههای بینالمللی را شکست، نزدیک ۴۰هزار نفر بازدیدکننده طی چهار روز داشت و سالنهای زیادی را تحت پوشش قرار داد.
نمایشگاه گردشگری از روز افتتاحیه تا پایان دارای نواقصی هم بود که نمیتوان آنها را در کنار ایجاد فضایی شاد و آرام برای مردم نادیده گرفت.
روز اول و افتتاحیه با ورود رییسجمهور مواجه بود و این اتفاق همانند ورود ریاستجمهوری به افتتاحیه نمایشگاه سال گذشته برای فعالان این حوزه خوشایند به نظر میرسید اما به دلیل ناهماهنگی بین روابط عمومی ریاستجمهوری و وزارت میراث فرهنگی، دعوت از مهمانان آنطور که باید در شأن بود، انجام نشد.
سال گذشته مراسم افتتاحیه در سالن اجلاس سران برگزار شد و فضای سالن به حدی بزرگ بود که همه مهمانان پذیرفته شدند ولی امسال به دلیل محدودیت دعوت از مهمانان، حتی خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی نیز نتوانستند داخل سالن همایشهای محل دائمی نمایشگاهها شوند، از طرفی برخی حضار اعلام کردند که هنگام ورود رییسجمهور به سالن، سخنرانی یکی از مقامات کشورهای خارجی ناتمام ماند و بیتوجه به او، همگی به استقبال رییسجمهور رفتند.
در طول چهار روز برگزاری نمایشگاه، شرکتهای مختلف داخلی و خارجی به معرفی خدمات خود پرداختند و امارات، قطر، ترکیه، مالزی، تایلند، اندونزی، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، ارمنستان، ونزوئلا و ماداگاسکار از جمله کشورهایی بودند که در این نمایشگاه غرفه داشتند. در این نمایشگاه هر کدام از کشورهای خارجی به معرفی جاذبهها و تورهای گردشگری خود پرداختند. ادارات کل میراث فرهنگی استانها نیز به معرفی محصولات و جاذبههای خود در کنار بخش خصوصی پرداختند و تلاش کردند که از غذاها و سوغات گرفته تا هتلها و بومگردیهای استان خود را معرفی کنند. در این میان شهرداریها و شرکتهای گردشگری و آژانسها و هتلداران هم جدا از استانها غرفههایی را برای خود طراحی کردند و به معرفی محصولات خود میپرداختند.
غرفهآرایی در نمایشگاه در حد عالی نبود اما برخی استانها مانند گلستان تلاش کرده بودند تا غرفه خود را به محلی برای گرفتن عکس یادگاری و جلب توجه تبدیل کنند که این اتفاق هم افتاد. آنچه در نمایشگاه آزاردهنده بود سر و صدای زیادی بود که نمایشگاه را بیشتر به عنوان یک جشنواره رنگ و قوم و گردشگری شبیه میکرد، نه یک نمایشگاه تخصصی برای گردشگری، به همین دلیل فعالان گردشگری بر این باورند که این نمایشگاه فعلا نمیتواند به عنوان یک نمایشگاه تخصصی در جهان مطرح باشد.
در نمایشگاه گردشگری فضای گفتوگو و صحبتهای رسمی وجود ندارد. بیشتر به موسیقی و نمایش تنوع اقوام و فروش سوغات و صنایعدستی و هتل و تور گردشگری پرداخته میشود.
از طرفی تبلیغات محیطی برای نمایشگاه گردشگری که تاکنون هجده دوره از آن برگزار شده، به حدی نبود که بتوان آن را در بطن جامعه دید. شاید باید از چند ماه قبلتر تبلیغات برگزاری این نمایشگاه در سطح شهر، دفاتر، آژانسها و هتلها وجود داشت تا خیلیها از این رویداد باخبر میشدند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد