6 - 11 - 2024
راه حل قیمتی برای کنترل انرژی
یک روز پس از آنکه شورای اقتصاد به سازمان برنامهوبودجه و دو وزارتخانه نفت و نیرو تکلیف کرد راهی برای صرفهجویی در مصرف انرژی پیدا کنند و تصمیمی بگیرند که مصرفکنندگان را وادار به مصرف کمتر و نرمال کند، رییس سازمان برنامهوبودجه در اینباره نظرش را داد.
رییس سازمان برنامهوبودجه گفت: ابزار قیمت یکی از ابزارهای مهم و کارآمدی است که برای ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضای برق و آب و حل مشکل ناترازی باید از آن استفاده کرد.
به گزارش وزارت نیرو، سیدحمید پورمحمدی در نشست وزیر نیرو با مدیران ارشد صنعت آب و برق و همکاران حوزه ستادی که دیروز در وزارت نیرو برگزار شد، گفت: صنعت آب و برق دو صنعت مهم و حساس کشور است که خدمترسانی در این حوزه به مردم عزیز ایران اسلامی توسط بازوان توانمند وزارت نیرو در جریان است.
وی ادامه داد: آب و برق کشور در حال حاضر به واسطه افزایش تقاضا و کاهش عرضه که تحت تاثیر عوامل مختلف شکل گرفته با ناترازی شدیدی روبهرو است که لازم است با برنامهریزی و تغییر نگرشها به سازوکار تامین این دو کالای حیاتی نسبت به رفع و مدیریت این ناترازی اقدام شود.
رییس سازمان برنامهوبودجه با اشاره به عواملی مانند تغییر اقلیم، افزایش تبخیر آب به واسطه گرما، تغییر کیفیت بارشها از برف به باران در ایجاد ناترازی در تامین آب و محدودیتهای ایجاد شده در تامین سوخت کافی برای نیروگاه در ایجاد ناترازی در حوزه تامین برق افزود: در طول تاریخ حیات بشر به صورت پیوسته انسانها با محدودیتهایی در تامین منابع حیاتی روبهرو شدهاند اما با تمسک به دانش و تکنولوژی بر مشکلات فائق آمدهاند و ما نیز با اتکا به توانمندی و پشتیبانی از طرح وایدههای نو با موفقیت از چالشهای موجود در حوزه ناترازی آب و برق عبور خواهیم کرد.
پورمحمدی با تاکید بر اینکه سازمان برنامهوبودجه به صورت تمام قد پشتیبان طرح و برنامههای وزارت نیرو خواهد بود، اضافه کرد: ابزار قیمت یکی از ابزارهای مهم و کارآمدی است که برای ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضای برق و آب و حل مشکل ناترازی باید از آن استفاده کرد و سازمان برنامهوبودجه در تعامل با وزارت نیرو در تلاش است با استفاده از این سازوکار به افزایش ظرفیت تولید آب و برق و مدیریت مصرف اقدام کند.
معاون رییسجمهور از افزایش ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر و افزایش ظرفیت تولید پساب به عنوان دو راهکار اصلی برای جبران کمبود در حوزه تولید برق و آب یاد کرد و اظهار داشت: با اصلاح ساختار اقتصادی صنعت آب و برق میتوان امکان توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و ظرفیت تولید پساب را فراهم کرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات دولت در جذاب کردن سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و در این خصوص گفت: فراهمسازی امکان صادرات برق تجدیدپذیر در ایام غیرپیک، تخصیص زمین و تسهیلات به سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، جذب سرمایهگذار خارجی و استفاده از ظرفیت شبکه انتقال برق و ایجاد امکان عرضه آزاد برق سبز در بورس از جمله اقداماتی است که دولت برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و جذب سرمایهگذار بخشخصوصی در این حوزه اجرایی کرده است. پورمحمدی با تاکید بر ضرورت تدوین برنامه جامع حمایتی در حوزه آب خاطرنشان کرد: سازمان برنامهوبودجه تلاش میکند با کمک وزارت نیرو و متخصصان حوزه آب نسبت به تدوین برنامه جامع حمایتی در حوزه آب اقدام کند. واقعیت این است که رییس سازمان برنامهوبودجه با درک درست از اثربخشی مقوله قیمت در عرضه و تقاضای انواع حاملهای انرژی که یک راه کامیاب جهانی است، خواستار استفاده از ابزار قیمتی شده است. او به درستی اشاره میکند باید در قیمتگذاری کالاهایی مثل آب و برق و گاز که آنها را کالاهایی رایگان نشان میدهد تجدیدنظر کرده و از عنصر قیمت استفاده کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد