30 - 12 - 2024
راهکارهای فناورانه «راشا» در حل مشکلات زنجیره معدن
«جهانصنعت»- مدیرعامل شرکت دانشبنیان کاوشگران صنایع معدنی راشا گفت: شرکت راشا بر روی پروژههایی در سطح کلانتر کشور که هیچ شرکتی بر روی آنها سرمایهگذاری نکرده و هیچ راهکاری انجام نداده است، سرمایهگذاری کرده و کارهای پژوهشی را از نقطه صفر انجام دهد.
مقداد ملکی در توضیح پیشینه شرکت راشا گفت: شرکت راشا در سال ۹۸ با هدف استفاده از ظرفیتهای علمی، پژوهشی و فناوری کشور برای حل چالشهای فناورانه معدن، صنایع معدنی و فولادی با سرمایهگذاری هفت شرکت بزرگ معدنی شامل شرکتهای: گلگهر، گهرزمین، صبانور، چادرملو، ارفع، فولاد خراسان و با محوریت هلدینگ توسعه معادن و فلزات تاسیس شد.وی با اشاره به ظرفیتهای علمی و پژوهشی در حوزه فناوری و از طرفی چالشهای بخش صنعت کشور گفت: در حوزه فناوری عدم شناخت نقطه اتصال یا نحوه ارتباط صنعت و فناوری و همچنین عدم شناخت چالشها و فرصتهای این حوزه در کشور به یک نقطه ضعفی تبدیل شده است؛ بر این اساس شرکت راشا با شناخت دقیقی که از مشکلات و چالشهای بخش صنعت و معدن دارد و به عبارتی از دل صنعت بیرون آمده و از طرفی ارتباط تنگاتنگ و قوی با مراکز دانشبنیان و شرکتهای فناور دارد میتواند از ظرفیتهای بالفعلی که در این حوزه در کشور وجود دارد و اقداماتی که در سایر صنایع کشور ازجمله نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع معدنی مانند مس شده است در حل مشکلات و چالشهای فناورانه استفاده کند.
بیش از ۵۰ پروژه موفق دستاورد راشا تاکنون
به گفته ملکی هدف اصلی شرکت راشا ایجاد راهحل و رفع موانع در حوزه صنعت و فناوری است. وی در این حوزه بیان کرد: شرکت راشا با هدف راهبری حل چالشهای صنعتی، درصدد است موانعی که باعث شده اقدامات و کارهایی که در شرکتهای فناور طی مهرومومهای اخیر صورت گرفته اما نتوانستند با حوزه صنعت برای عرضه فناوری خود، ارتباطی حاصل کنند را رفع و حلوفصل کند. خوشبختانه تاکنون بیش از ۵۰پروژه موفق را در این حوزه به انجام رساندهایم. وی در ادامه بیان کرد: شرکت راشا همچنین بر روی پروژههایی در سطح کلانتر که در کشور هیچ شرکتی بر روی آنها سرمایهگذاری نکرده و هیچ راهکاری انجام نداده است را شناسایی و بر روی آن سرمایهگذاری کرده و همواره کارهای پژوهشی را از نقطه صفر انجام دهد. ازجمله پروژههای سرباره کوره قوس الکتریکی که شاید ۳۰سال است شرکتها با این معضل مواجه هستند اما تا به امروز هیچ راهکار اقتصادی- صنعتی که بتواند حداکثر بهره اقتصادی را برده و این سربارهها را به استفاده برساند، نداشتهایم.اما شرکت راشا با صرف هزینههای بسیار در این حوزه به یک خط فناورانه رسیده تا بتواند حداکثر آهن فلزی موجود در سربارهها را جدا کرده و سد باطلهای که بهجا میماند و عاری از آهن فلزی است را در صنایع سیمان بهعنوان جایگزین کلین کر استفاده کند که ارزش بالای زیستمحیطی دارد. ملکی افزود: طی مطالعاتی که توسط متخصصان و مهندسان شرکت راشا انجامگرفته به یک اختلاف بین سربارههای کشور رسیدیم؛ یعنی دریافتیم که تاکنون رفتارهای متفاوتی در سربارهها وجود داشته و برخی آهن فلزیها تا ۵درصد قابل بازیابی و برخی زیر یکدرصد قابل بازیابی بودهاند و همچنین حدود ۳۰درصد آهن فلزی موجود در سرباره به هدر میرفت. وی بیان کرد: برای اولینبار در دنیا یک نوآوری توسط متخصصان ما شکل گرفت و با یک احیای کربودرمی، توانستیم تا ۱۳درصد آهن قابل بازیابی از سرباره را بازیابی کنیم که برای یک کوره یکمیلیون تنی در سال، حدود ۴۰۰میلیارد تومان آهن فلزی بازیابی شد که هم برای شرکت سوددهی مناسب داشت و هم از به هدر رفتن منابع کشور جلوگیری کرد. همچنین باطلهای که بر جای میماند در صنعت سیمان قابلاستفاده میشود که صفرتا100 این کار در راشا انجام شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد