16 - 03 - 2017
دنیای خودرو
۱۵ میلیارد دلار برای ورود به بازار خودروهای خودران
شرکت اینتل با پرداخت ۱۵ میلیارد دلار شرکت موبایلی را خریداری کرده تا به بازیگری موثر در زمینه تولید و عرضه خودروهای خودران مبدل شود.
این شرکت در خاک سرزمینهای اشغالی فعالیت میکند و خرید آن توسط اینتل یکی دیگر از نشانههای رقابت اینتل با ان ویدیا و کوالکوم برای تولید خودروهای بدون نیاز به راننده است.کارشناسان میگویند با این ابتکار عمل بزرگترین شرکت تولیدکننده تراشههای سختافزاری در جهان میتواند به یکی از سازندگان مهم خودروهای هوشمند مبدل شود و هیچ بعید نیست اینتل در آینده علاوه بر تولید نیمههادیها در دیگر عرصهها هم حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
به گزارش فارس، سال گذشته موسسه Goldman Sachs اعلام کرد ارزش بازار تولید خودروهای خودران و سیستمهای هدایت خودکار آنها از سه میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۹۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ و در نهایت به ۲۹۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۳۵ ارتقا خواهد یافت. همین پتانسیل بالقوه دلیل رقابت فشرده شرکتهای فناوری برای ساخت خودروهای خودران را توضیح میدهد.
عرضه بیامو M8 در سال ۲۰۱۹
برند M8 در سال ۲۰۱۹ مجددا احیا میشود و در آن زمان نه یک مدل بلکه سه نسخه مختلف از این خودرو معرفی میشود. بیامو سه مدل مختلف M8 کوپه (F92)، روباز (F91) و گرن کوپه (F93) را بر پایه خودروهای خانواده سری ۸ جدید تولید خواهد کرد. از سه مدل جدید مورد اشاره، عرضه مدل کوپه برای سال ۲۰۱۹ برنامهریزی شده است و یکسال پس از آن، مدل M8 روباز و گرن کوپه روانه بازارها میشود.
بیامو M8 یکی از خودروهایی است که خبرهای زیادی در مورد آن منتشر نشده و بیشتر عمر این محصول پشت درهای بسته انجام شده است. خودروی M8 ساخته شده، برپایه نسل سری ۸ بیامو (در سال ۱۹۹۹ توقف تولید شده است) توسعهیافته است از پیشرانه V12 بهره میبرد. این محصول گیربکس شش سرعته دستی دارد و بدنه آن از طراحی دیوانهواری بهره میبرد. این خودروی قدرتمند همان محصولی است که بسیاری از هواداران بیامو مدتهای مدیدی در انتظار آن هستند اما تا به این لحظه چنین خودرویی از جانب بیامو عرضه نشده و در همان مرحله خودروی مفهومی باقی مانده است.
به گزارش زومیت، خبر تولید بیامو M8 حکایت از آن دارد که تولید خانواده سری M6 بیامو در حال حاضر متوقف شده است. پیش از این نیز پیشبینی شده بود که خودروهای سری ۸ جایگزین خودروهای سری ششکوپه، روباز و گرن کوپه میشود.
ساخت جعبه دنده اتوماتیک ۱۰ سرعته توسط هوندا
هوندا اقدام به سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیون دلاری در آمریکا برای ساخت گیربکس جدید خود کرده است. این جعبهدنده پیشرفته، ۱۰ سرعته خواهد بود.
هوندا هفته گذشته کار ساخت جعبهدنده اتوماتیک ۱۰ سرعته خود در ایالت جورجیای آمریکا را آغاز کرده است. این جعبهدنده برای اولین بار در خودروی هوندا اودیسه مدل ۲۰۱۸ به کار گرفته خواهد شد.
این گیربکس جدید که کاملا توسط واحد هوندا در ژاپن طراحی شده است، اولین جعبهدنده اتوماتیک ۱۰ سرعته دنیا برای خودروهای محرک جلو محسوب میشود. پس از معرفی مدلهای لوکستر از هوندا اودیسه، حالا این جعبهدنده جدید نیز راه خود را بهسوی مدلهای هوندا و آکورا در طول یک دهه آینده باز خواهد کرد.
به گزارش زومیت، هوندا اعلام کرده است که برای ساخت این جعبهدنده، در دو کارخانه تولیدی در خاک آمریکا حدودا ۱۵۰ میلیون دلار هزینه خواهد کرد. ۱۰۰ میلیون دلار از این سرمایهگذاری برای ساخت یک خط تولید جدید و اصلاحات تولید در واحد جورجیا هزینه خواهد شد. واحد دیگر هوندا در شهر راسل پوینت ایالت اوهایو نیز با ارائه کمک ۴۹ میلیون دلاری در ساخت این جعبهدنده و افزایش ظرفیت تولید مشارکت خواهد کرد.جعبهدندههای ۱۰ سرعته تقریبا جدید هستند اما سایر خودروسازان نیز شروع به استفاده از آنها در مدلهای جدید خود کردهاند. فورد و جنرال موتورز نیز با یکدیگر برای ساخت یک جعبهدنده ۱۰ سرعته خودکار همکاری کردند که این گیربکس در خودروهای فورد F-150 Raptor و شورولت کامارو ZL1 رونمایی شده است. این واحد قصد دارد در سال آینده از جعبهدنده ۱۰ سرعته خود در فورد موستانگ مدل ۲۰۱۸ نیز استفاده کند.
سقف خورشیدی پاناسونیک برای تویوتا
پاناسونیک بهتازگی از سقف خورشیدی خود برای تویوتا پریوس هیبریدی رونمایی کرده است. این سقف میتواند مسافت قابل پیمایش خودرو را تا ۵/۳ کیلومتر در روز افزایش دهد.
امروزه طرحهای مفهومی از سقفهای خورشیدی برای خودروها در دنیای ماشین دیده میشود. تویوتا اولین خودروساز مطرحی بود که چنین آپشنی برای پریوس هیبریدی مدل ۲۰۱۲ ارائه داد. حالا نیز پاناسونیک به دنبال ساخت سقفهای فتوولتائیک برای آخرین مدل از پریوس است. میزان برق قابل تولید این پنلها از ۵۰ تا ۱۸۰ وات متغیر است.
این پنلها که ماژول فتوولتائیک HIT برای اتومبیل نامیده میشوند با تولید ۱۸۰ وات برق، اولین پنل با قابلیت شارژ باتری لیتیوم یونی پیشرانه در کنار باتری استاندارد سربی اسیدی ۱۲ ولتی محسوب میشوند. سقفهای خورشیدی پاناسونیک همچنین قابلیت تحمل محیطهای گرم دارند و معمولا با افزایش دما در این محیطها، خروجی برق خود را کاهش میدهند.
به گزارش زومیت، سقف خورشیدی پریوس قبلی الکتریسیته اندکی تولید میکرد این سقف تنها برای به کار انداختن فنهای تهویه در زمان پارک کردن خودرو استفاده میشد و بهعنوان یک منبع شارژ کمکی برای باتری ۱۲ ولتی به کار میرفت. ۱۸۰ وات هنوز توانایی تولید انرژی زیادی به شمار نمیرود اما تویوتا میگوید این سقف بهرهوری خودرو را تا ۱۰ درصد افزایش میدهد و در شرایط ایدهآل ۳.۵ کیلومتر به مسافت قابل پیمایش آن در طول یک روز میافزاید.
رکورددار جدید خودروهای الکتریکی
درحالیکه چند روز پیش لامبورگینی پرفورمانته بهترین زمان تاریخ نوربرگرینگ را شکست، حالا یک ابرخودروی الکتریکی توانسته است رکورد خودروهای برقی را به نام خود ثبت کند؛ محصولی که در چین ساخته شده است.
سالها پیش رسیدن به شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت کمتر از سه ثانیه هم رؤیایی دستنیافتنی بود و حتی بعضی کارشناسان کسب این زمان را غیر ممکن میدانستند اما با ظهور خودروهای هیبریدی و الکتریکی که گشتاور بسیار بالایی در لحظه شروع حرکت ایجاد میکنند، این رویا به واقعیت تبدیل شده است.
رکورد دیگری که بهتازگی توسط خودروی نیو EP9 ثبت شده است، شاید بیشتر از زمان بهدستآمده در نوربرگرینگ اهمیت داشته باشد. این مدل توانسته است در پیست تگزاس هم بهترین زمان را به دست آورد اما درحالیکه این بار بدون راننده و با فناوری خودران (Self-Driving) هدایت میشده است. مدل EP9 توانسته ظرف ۲ دقیقه و ۳۳/۴۰ ثانیه پیست فرمول یک تگزاس را با تکیه بر فناوری خودران طی کند که نهایت سرعت ۲۵۷ کیلومتر بر ساعت نیز به دست آورد. این خودرو با حضور یک راننده حرفهای توانست زمان دو دقیقه و ۱۱/۳۰ ثانیه ثبت کند که با نهایت سرعت ۲۷۳ کیلومتر بر ساعت، اختلاف زیادی با حالت بدون راننده نشان میدهد هرچند بهترین رکورد دنیا برای یک خودروی بدون راننده است.
پیشرانه EP9 حدود ۱۳۴۲ اسب بخار قدرت دارد و گشتاور باورنکردنی ۱۴۸۰ نیوتنمتر تولید میکند که رسیدن به شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۷/۲ ثانیه و نهایت سرعت ۳۱۲ کیلومتر بر ساعت را ممکن میکند. این خودرو ظرف ۱/۷ ثانیه به سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت و ظرف ۹/۱۵ ثانیه به سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. در EP9 تعداد چهار موتور الکتریکی مستقل استفاده شده است که جداگانه روی چرخ عمل میکنند و البته با فناوری پیچیدهای کنترل و مدیریت میشوند.