28 - 08 - 2024
دلواپسان تغییر موضع نمیدهند
نادر کریمیجونی
با اینکه انتخاب رییسجمهور از سوی شهروندان ایرانی انجام شده و حتی کابینه دولت وی نیز از نمایندگان مردم ایران در مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفته و به سر کار خود رفتهاند اما این ماجرا برای هواداران جبهه پایداری، دلواپسان و محافظهکاران افراطی به پایان نرسیده و گویا آنان هنوز باور نکردهاند که انتخابات به پایان رسیده و حتی دولت چهاردهم نیز تشکیل شده است. محافظهکاران افراطی و اعضا و طرفداران جبهه پایداری، گاه و بیگاه با نمایش رفتاری تبلیغاتی و انتشار آن به طور وسیع یا موضعگیری درباره موضعی خاص و رسانهای ساختن آن، یادآوری میکنند که هنوز حضور دارند و در میدان سیاست کشور نقش ایفا میکنند. گاهی اینچنین به نظر میرسد که طرفداران دلواپسان به طور تلویحی تهدید میکنند که میتوانند در ایفای نقش خود بازی را به هم بزنند و روال طبیعی اوضاع را به حاشیه یا انحراف بکشانند.
البته وقتی هیچ مسالهای وجود ندارد، دلواپسان با کنایه زدن و گفتن متلکهای سیاسی اعلام حضور و ابراز وجود میکنند مانند آنچه حمید رسایی چند روز پیش در شبکههای اجتماعی نوشت و به کسی که بیکار مانده، توصیه کرد که از طریق مجلس شورای اسلامی به کابینه دولت راه یابد و وزیر شود. در همین حال برخی محافظهکاران نیز میکوشند از طریق بیان خواستهای نامتعارف، سطح خواستهها و انتظارات عمومی را افزایش دهند. مثلا اخیرا مهدی غضنفری، وزیر اسبق صمت و مدیرعامل سابق صندوق توسعه ملی ابراز عقیده کرده که مناسب است کنسولگری ایالاتمتحده در ایران افتتاح شود تا اموری نظیر تردد مسافران و امور کنسولی دانشجویی برای ایرانیان تسهیل شود. گمان میرود غضنفری که خود تجربه حضور در دولت را دارد، به خوبی میداند که تاسیس کنسولگری یک کشور در خاک کشور دیگر الزامهای زیادی دارد که در راس آن برقراری روابط تمامعیار سیاسی میان دو کشور و گشایش سفارتخانهها به طور متقابل است. وزیر محافظهکار دولت محمود احمدینژاد و همکار دولت مرحوم رییسی، حتما به یاد دارد که وقتی بخشخصوصی ایران از ایالاتمتحده سویا وارد کرد، مقامات ارشد به دولت اعتراض کردند که چرا با انجام تجارت با ایالاتمتحده آمریکا، زمینه عادیسازی و تسهیل عادی کردن مناسبات ایران با آمریکا را پدید آوردند.
شدت مخالفت با این همکاری چنان بود که وقتی مقامات دولتی بیان کردند که در واردات این کالا از آمریکا، اصولا دولتهای دو کشور نقشی نداشته و همکاری میان بخشهای خصوصی دو کشور انجام گرفته است، این دلیل به عنوان بهانهای غیرقابل قبول رد و اعلام شد که توسعه همکاریهای تجاری و… با ایالاتمتحده ممنوع است.حالا چه چیزی تغییر کرده که مهدی غضنفری چنین درخواست و توصیهای را به دولت ابلاغ میکند. آیا این گفتار و اصولا این درخواستها به حاشیه کشاندن رفتار دولت و قرار دادن مجموعه قوهمجریه و وزارت امور خارجه در مقابل خواستههای غیرقابل انجام نیست؟
کلیپهای اخیر سعید جلیلی- نامزد شکست خورده انتخابات پیشین- به روشنی نشان میدهد که وی امید زیادی به برنده شدن در انتخابات گذشته داشته است و اکنون نیز احتمالا خود را برای انتخابات بعدی در 1407 آماده میسازد. آنچه وی درباره تشکیل دولت در سایه گفته و میگوید بهطورکلی از دو فاکتور از برنامههای وی برای تخریب یا ترور شخصیت دولت حاضر خبر میدهد. جالب است با آنکه مسعود پزشکیان در انتخاب همکاران خود کوشید همه سلیقهها را پوشش دهد اما باز هم دلواپسان و اعضای جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی تمامی تلاش خود را صرف رای نیاوردن برخی وزیران پیشنهادی کردند و دست آخر پس از مواجه شدن با ناکامی، زبان به شکایت و اعتراض گشودند و همکاران و هیات رییسه مجلس شورای اسلامی را به تبانی متهم ساختند.
همین مقدمه، نشان میدهد که رفتار محافظهکاران، اعضای جبهه پایداری و دلواپسان در متن گرایشها وفاق ندارد و نمیتواند اعتمادبرانگیز باشد. در چنین صورتی مسعود پزشکیان و همکارانش همواره باید از رفتارهای خام و خوشبینانه پرهیز کنند و دچار امیدواریهای سادهلوحانه نشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد