9 - 02 - 2025
در آستانه جهش روابط گردشگری با کشورهای عربی هستیم
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با این پیشبینی که تعداد مسافران ورودی به ایران در سال۱۴۰۳ از مرز ۷میلیون نفر گذر کند، گفت: در آستانه جهش در روابط گردشگری با کشورهای عربی از جمله عربستان، کویت و بحرین هستیم.
به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحیامیری در گفتوگویی تلویزیونی مروری داشت بر برخی سیاستها و اهداف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و با بیان اینکه در گردشگری، اولویت با کشورهای حوزه نوروز است، افزود: تاجیکها ارادت زیادی به ایرانیها دارند و من شعار «دو دولت، یک ملت» را به عنوان عنصر برتری فرهنگ ایرانی در حوزه نوروز مطرح کردم و برنامه دارم که آن را پرورش دهم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین به سفرهای اخیر خود به کشورهای آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و تاجیکستان اشاره کرد و گفت: تفاهمنامههایی برای گسترش و توسعه گردشگری امضا و هدفگذاری کردیم تا تعداد گردشگران (تاجیکستان) را از ۸هزار نفر به ۱۰۰هزار نفر افزایش دهیم و در این راستا، روادید (ایران و تاجیکستان برای سفرهای هوایی) را لغو کردیم.
صالحیامیری ادامه داد: در آینده نزدیک، شاهد حضور گردشگران نوروزی از آسیای میانه و قفقاز به ایران خواهیم بود.
او درباره سطح روابط با کشورهای حوزه خلیجفارس اظهار کرد: هر سال حدود ۳میلیون گردشگر عراقی به ایران سفر میکنند و مشهد مقصد اول این گردشگران است. در حال حاضر، در آستانه جهش در روابط گردشگری با کشورهای عربی از جمله عربستان، کویت و بحرین هستیم. همچنین برای جذب گردشگر از چین، روسیه و هند برنامههای ویژهای داریم و اخیرا توافقهایی با پاکستان انجام دادهایم.
صالحیامیری با اشاره به هدفگذاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای رسیدن به ۱۵میلیون گردشگر در سال گفت: در حال حاضر حدود ۶میلیون گردشگر به ایران میآیند و پیشبینی میشود امسال از مرز ۷میلیون گردشگر عبور کنیم. در شرایطی که برخی در دنیای غرب تلاش دارند ایران را ناامن نشان دهند، ما به دنیا میگوییم ایران امن است و بسیاری از گردشگران پس از سفر به ایران، این کشور را امن، جذاب و زیبا اعلام کردهاند.
او در بخش دیگری از این گفتوگو به زیرساختهای گردشگری اشاره کرد و افزود: کشور ما ۴۵۵هزار تخت، ۱۴۳۵هتل، ۳۵۰۰بومگردی و ۱۸هزار و ۴۳مرکز اقامتی دارد اما این حجم وسیع نیازمند تقویت زیرساختهاست.
صالحیامیری اضافه کرد: در سال جاری تاکنون ۴۵هتل به بهرهبرداری رسیده است و این روند با جدیت ادامه خواهد داشت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین به حمایتهای دولت برای توسعه گردشگری اشاره کرد و گفت: رییسجمهور نیز اخیرا بر توسعه گردشگری تاکید کرده است. بانک مرکزی در مرحله اول ۱۰همت برای تسهیلات و تکمیل پروژههای گردشگری تخصیص داده است، همچنین در برنامه هفتم توسعه، واردات تجهیزات هتلها با عوارض گمرکی صفردرصد خواهد شد.
او در شرح عملکرد صنایعدستی گفت: براساس آمار رسمی، بیش از یکمیلیون نفر در صنایعدستی فعال هستند که از این تعداد، ۵۷۰هزار نفر دارای شناسه و مجوز رسمی هستند. همچنین صادرات صنایعدستی براساس آمار گمرک در سال گذشته ۲۲۴میلیون یورو بوده که هدفگذاری ما در برنامه هفتم توسعه، رسیدن به ۴۹۹میلیون یورو است.
صالحیامیری اظهار کرد: یکی از اهداف ما تغییر تصویر صنایعدستی و ایجاد امنیت شغلی برای هنرمندان است. در این راستا، بسیاری از هنرمندان بیمه شدهاند ولی همچنان تعدادی از آنها نیازمند پیگیری بیشتر برای پوشش بیمهای هستند.
او اضافه کرد: در سالجاری بیش از ۱۶۰میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان و کارگاههای صنایعدستی اختصاص داده شده است که این مبلغ باید افزایش یابد. یکی از سیاستهای ما برای حمایت از هنرمندان، فروش تولیدات صنایعدستی در مراکز فرهنگی و تاریخی کشور است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین با یادآوری هدفگذاری این وزارتخانه برای ایجاد یکهزار موزه در کشور گفت: شعار ما در این زمینه «هر شهر یک موزه» است. در حال حاضر موزههای متعددی در دست ساخت داریم و تلاش میکنیم هر سال حداقل ۳۰ موزه را با مشارکت مردم و بخشخصوصی بسازیم.
صالحیامیری در پایان از مرمت ۳۵۰ بنای تاریخی در یکسال گذشته خبر داد و بر لزوم همکاری مردم در حفظ میراثفرهنگی تاکید کرد و افزود: در حوزه میراث فرهنگی، همکاری مردم برای حفاظت از آثار و بناهای تاریخی ضروری است و تنها از این طریق میتوانیم به حفظ و معرفی بهتر میراثفرهنگی کشور کمک کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد