3 - 03 - 2025
دروازه تجاری ایران به بازار ۲میلیارد نفری
سفیر سابق ایران در سریلانکا با اشاره به برخورداری این کشور از منابع آبی مناسب، گفت: سریلانکا از نظر جغرافیایی برای کشت محصولات موردنیاز ایران ظرفیت مطلوبی دارد و همین مساله به توسعه همکاریهای دوجانبه کمک میکند.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سریلانکا از این کشور بهعنوان منطقهای مطمئن و بهدور از تاثیرات تحریمهای ظالمانه برای کشورمان نام برد و گفت: کشت فراسرزمینی، زمینهای برای توسعه همکاریهای اقتصادی ایران و سریلانکا خواهد شد.
محمدنبی حسنیپور در سمینار بررسی فرصتها و ظرفیتهای تجاری ایران و سریلانکا که در محل اتاق اهواز برگزار شد، اظهار کرد: کشت فراسرزمینی طرحی برای تامین محصولات اساسی است که کشور سریلانکا ظرفیت مطلوبی در این زمینه محسوب میشود.
وی ادامه داد: این کشور از منابع آبی مناسب برخوردار است و علاوهبر این نیز از نظر جغرافیایی برای کشت محصولات موردنیاز داخلی ظرفیت مطلوبی دارد.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سریلانکا یادآور شد: نیروی کار ارزان یکی دیگر از مزیتهای کشور سریلانکاست که باید مورد توجه فعالان اقتصادی قرار گیرد.
حسنیپور یکی از مهمترین فرصتهای بکر برای فعالان اقتصادی ایران در بازار سریلانکا را موضوع صادرات مجدد کالا عنوان کرد و گفت: فعالان اقتصادی کشورمان میتوانند با سرمایهگذاری در زیرساختهای موردنیاز، زمینه مطلوبی را برای فرآوری کالا و صادرات مجدد به دیگر کشورها فراهم کنند. وی یادآور شد: سریلانکا در بخش تجارت دریایی از مزیتهای خوبی برخوردار است که علاوهبر تسریع در فعالیتهای بازرگانی، هزینه صادرات را کاهش میدهد.
مدیرکل دفتر شبهقاره هند
(آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه سریلانکا ازجمله کشورهای مستعد در حوزه توسعه تجارت خارجی برای ایران محسوب میشود، گفت: این کشور میتواند سکو و دروازهای برای تقویت فعالیتهای بازرگانی بخشخصوصی ایران در بازار 2میلیاردنفری کشورهای شبهقاره
هند باشد.
هادی طالبیان مقدم در سمینار بررسی فرصتها و ظرفیتهای تجاری ایران و سریلانکا که در اتاق اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سال۱۴۰۲ سرجمع تجارت ایران با این کشور ۱۱۷میلیون دلار بود که به نظر میرسد امکان رشد مبادلات بین دوطرف فراهم است. وی یکی از مزیتهای تجارت ایران با سریلانکا را صادرات خدمات فنی و مهندسی عنوان و اظهار کرد: در دهههای گذشته جمهوری اسلامی پروژههای موفق و خوبی را در این کشور اجرا کرده است که ازجمله آنها میتوان به ساخت سد و نیروگاه «اومایا» توسط مهندسان ایرانی اشاره کرد.
مدیرکل دفتر شبهقاره هند (آسیایجنوبی) سازمان توسعه تجارت از روند روبه رشد تجارت ایران با کشور سریلانکا در سال۱۴۰۳ خبر داد و افزود: بخشخصوصی ایران میتواند از ظرفیتهای سریلانکا برای توسعه فعالیتهای تجاری با کشورهای شبهقاره هند بیشازپیش بهرهمند شود.
وی عنوان کرد: شبهقاره هند 2میلیارد نفر جمعیت دارد که دربرگیرنده ۹کشور هند، پاکستان، بنگلادش، افغانستان، سریلانکا، نپال، مالدیو، بوتان و میانمار است. سریلانکا محدودیتی برای مبادلات تجاری با ایران ندارد و از این کشور میتوان برای انجام صادرات مجدد کالاهای ایرانی استفاده کرد.
طالبیان اضافه کرد: یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت سریلانکا بنادر این کشور است که در این بخش مزیتهای بسیار مطلوبی برای فعالان اقتصادی و تجار وجود دارد. مدیرکل دفتر شبهقاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: ایران و سریلانکا با توجه به ظرفیت و فرصتهای جغرافیایی میتوانند در حوزه اقتصادی مکمل یکدیگر باشند بنابراین توجه به مزیتهای این کشور در توسعه مبادلات تجاری ضروری است. وی با اشاره به اینکه سفارت جمهوری اسلامی در سریلانکا در حوزه معرفی فرصتهای تجاری و بازرگانی فعالیت مطلوبی دارد، ادامه داد: اتاق اهواز نیز بهعنوان یکی از پیشگامان توسعه روابط تجاری با سریلانکا نقش تاثیرگذاری در این حوزه دارد و امیدواریم از فرصتهای تجاری سریلانکا بهمنظور رشد اقتصادی کشور استفاده شود. طالبیان یادآور شد: بررسیهای انجامشده نشان میدهد که تجار استان خوزستان ارتباطات خوبی با کشور سریلانکا دارند و امیدواریم با اشتراکگذاری تجارب به دست آمده، این روابط تقویت شود.
مدیرکل دفتر شبهقاره هند
(آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت با اشاره به کشت نیشکر و چغندر در استان خوزستان افزود: پنجمین محصول وارداتی به سریلانکا قند تولید شده از نیشکر است. وی یادآور شد: با توجه به شرایط آبوهوایی و همچنین وجود منابع آبی مطلوب در سریلانکا، توجه به کشت فرامرزی محصولات کشاورزی مختلف در سریلانکا نیز میتواند یکی از فرصتهای اقتصادی برای اعضای بخشخصوصی ایران باشد. طالبیان از سریلانکا بهعنوان یک کشور واردکننده یاد کرد و افزود: نفت، کالاهای مصرفی، تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی و خودرو، اقلامی هستند که بهصورت عمده به سریلانکا وارد میشوند. مدیرکل دفتر شبهقاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت عمده واردات سریلانکا را از کشورهای هند، چین، امارات، سنگاپور، مالزی، آمریکا، روسیه، اندونزی، عمان و پاکستان عنوان و اظهار کرد: ایران شصتوسومین کشور است که کالاهای آن به سریلانکا وارد میشود.
طالبیان بیان کرد: قند حاصل از نیشکر، روغن و فرآوردههای نفتی، داروهای مختلف، زغالسنگ، گندم، هیدروکربنهای گازی و مایه، پارچه، شیر و خامه از دیگر محصولات وارداتی به کشور سریلانکا هستند.
وی اظهار کرد: کشاورزی مهمترین ویژگی این کشور است و همین موضوع باعث شده تا به حوزههای زیرساختی کمتر توجه شود و سریلانکا برای شرکتهای فعال در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازار مطلوبی محسوب شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد