23 - 09 - 2024
خوددرمانی آنفلوآنزا ممنوع
گروه جامعه- اوایل مهرماه فرصت طلایی سالمندان، کودکان شش ماه تا پنج سال، زنان باردار و بیماران خاص برای تزریق واکسن آنفلوآنزاست. واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا در دهه ۱۹۳۰میلادی آغاز شد و تا سال ۱۹۴۵میلادی در سطح وسیعی در دسترس مردم قرار گرفت. این واکسن یکی از داروهای ضروری سازمان جهانی بهداشت و بیخطرترین و موثرترین داروی مورد نیاز سیستم بهداشت و سلامت است. واکسن آنفلوآنزا واکسنی است که انسان را علیه ابتلا به این بیماری محافظت میکند. هرسال طی دو نوبت، واکسن جدیدی برای آنفلوآنزای همان فصل ساخته میشود چراکه ویروس آنفلوآنزا بهسرعت خود را تغییر میدهد. با آنکه اثربخشی واکسن سال به سال متفاوت است اما بیشترشان مصونیت متوسط تا زیادی علیه بیماری آنفلوآنزا ایجاد میکنند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در ایالاتمتحده آمریکا تخمین میزند که واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا، شدت بیماری، مراجعات پزشکی، بستریشدن بیمارستانی و مرگ را کاهش میدهد. اثربخشی واکسن در زیر دو سالگی و بالای ۶۵سالگی، به سبب فقدان پژوهشهای باکیفیت و قابل اعتماد نامشخص است. واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا، شدت بیماری، مراجعات پزشکی، بستریشدن بیمارستانی و مرگ را کاهش میدهد. سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها توصیه میکنند همه افراد بالای سن شش ماهگی، بهویژه آنهایی که در خطر بیشتری هستند، واکسینه شوند. سالمندان، کودکان مابین شش ماه تا پنج سال، مبتلایان به برخی بیماریها و کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی واجد شرایط برای تزریق این واکسن هستند.
زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور آغاز میشود
غلامحسین صادقیان، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از تامین و توزیع واکسن آنفلوآنزا در کشور خبر داد و گفت: بیش از یکمیلیون و ۸۰۰هزار عدد واکسن نوع وارداتی از نوع چهار ظرفیتی (هلندی و فرانسوی) تامین شده است. تاکنون یک محموله واکسن آنفلوآنزای مصرفی تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت شده که به صورت رایگان به گروه هدف تزریق میشود. صادقیان با اشاره به اینکه محمولههای بعدی نیز به مرور تحویل داده خواهد شد، اظهار داشت: زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور آغاز و تزریق آن بیشتر به سالمندان، زنان باردار و افراد با ضعف ایمنی توصیه میشود. مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزای موردنیاز کشور از دو مسیر تولید داخل و واردات تامین میشود که با توجه به برنامهریزیهای صورتگرفته بیش از یکمیلیون و ۸۰۰هزار عدد واکسن نوع وارداتی از نوع چهار ظرفیتی (هلندی و فرانسوی) تامین شده که اولین محموله از این واکسن هفته دوم شهریور توزیع شده است.
تامین یکمیلیون و ۸۰۰هزار عدد واکسن
سیدمهدی حقدوست، متخصص بیماریهای عفونی نیز در این زمینه افزود: سالیان سال فناوری تولید واکسن آنفلوآنزا در اختیار یک یا دو کشور خاص بود اما اکنون به همت متخصصان دانشبنیان کشور، واکسن آنفلوآنزا تولید شد و در اختیار هموطنان قرار دارد. او ادامه داد: واکسن آنفلوآنزای تولید داخل با فناوری نوین ساخته شده است و توصیه میشود برای افراد بالای ۱۸سال تزریق شود. همه واکسنهای تولید شده در جهان بر پایه تخممرغ تهیه میشوند ولی واکسن داخلی با فناوری نو ترکیب ساخته شده و کارایی بهتر و ایمنیزایی بیشتر دارد. حقدوست گفت: ایران از نظر تولید انواع واکسن در میان کشورهای تراز اول و موفق دنیا قرار دارد و واکسن داخلی نیز از لحاظ ایمنیزایی و سطح کیفیت حتی میتوان گفت کمی بالاتر از نمونههای خارجی است.
این واکسن از نظر کارایی یا عوارض احتمالی، همپای نمونههای خارجی در دنیاست. او تصریح کرد: توصیه میشود افراد در معرض خطر که قصد تزریق واکسن آنفلوآنزا دارند، هرچه سریعتر و قبل از ورود به اپیدمی فصلی پیش از نیمه نخست مهر برای واکسیناسیون اقدام کنند. حقدوست با اشاره به اینکه آغاز نخستین پیک از شیوع بیماری آنفلوآنزا در ایران و کشورهای نیمکره شمالی به طور معمول همه ساله نیمه دوم مهر است، یادآور شد: آنفلوآنزا دو پیک دارد، یکی از پانزدهم مهر تا پایان آبان و پیک دوم نیز بعد از این زمان تا اواخر اسفند رخ میدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد