10 - 03 - 2025
خط و نشان چین برای تایوان
ایسنا- ارتش چین میگوید در صورت تشدید جداییطلبی، حلقه محاصره تایوان را تنگتر خواهد کرد.
ارتش چین روز یکشنبه وعده داد که در صورت تشدید جداییطلبی در تایوان، حلقه محاصره را تنگتر میکند و به طرفداران استقلال هشدار داد که از «پرتگاه» فاصله بگیرند.
پکن، جزیره خودگردان تایوان را بخشی از قلمروی خود میداند و استفاده از نیروی نظامی برای تصرف آن را منتفی ندانسته است. چین در سالهای اخیر با انجام رزمایشهای نظامی و اعزام مکرر جنگندهها و ناوهای جنگی به اطراف تایوان، فشار بر مقامات این جزیره را افزایش داده است.
وو چیان، سخنگوی ارتش چین، در مصاحبهای که توسط شبکه دولتی سیسیتیوی (CCTV) منتشر شد، گفت: «هرچه جداییطلبان تایوان گستاختر شوند، حلقه محاصره بر گردنشان تنگتر و شمشیری که بر سرشان آویخته شده، تیزتر خواهد شد.»
وو با اشاره به ارتش آزادیبخش خلق چین گفت: «این ارتش نیرویی عملیاتی در مقابله با جداییطلبی و ترویج اتحاد است.» او همچنین هشدار داد: «شما اسب خود را تا لبه پرتگاه راندهاید اما هنوز فرصت برگشت هست؛ اگر به مسیر اشتباه خود ادامه دهید، به بنبست خواهید رسید.»
این اظهارات که در جریان نشست سالانه «دو اجلاس» چین مطرح شد، چند روز پس از اعلام افزایش 2/7درصدی بودجه دفاعی این کشور در سال۲۰۲۵ بیان شد. این افزایش که مشابه درصد سال۲۰۲۴ است، باعث مدرنسازی سریع نیروهای مسلح چین خواهد شد، درحالیکه رقابت استراتژیک با ایالاتمتحده شدت میگیرد. این افزایش، بالاتر از هدف رشد سالانه تولید ناخالص داخلی دولت، یعنی حدود 5درصد قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی ارتش چین این افزایش را «محدود، معقول و پایدار» توصیف کرد و گفت که این بودجه اضافی برای توسعه «نیروهای رزمی در حوزههای جدید با قابلیتهای نوین» و همچنین تقویت تواناییهای شناسایی، حمله مشترک و پشتیبانی از میدان نبرد استفاده خواهد شد.
هزینههای نظامی چین طی دههها در حال افزایش و بهطور کلی با رشد اقتصادی این کشور همگام بوده است. چین دومین بودجه نظامی بزرگ جهان را دارد اما همچنان فاصله زیادی با ایالاتمتحده، رقیب استراتژیک اصلی خود دارد. بودجه 78/1تریلیون یوانی (7/245میلیارد دلاری) پکن برای امسال هنوز کمتر از یکسوم بودجه واشنگتن است.
طبق گزارش موسسه بینالمللی تحقیقات صلح استکهلم، هزینههای نظامی چین در سال گذشته 6/1درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میداد که بسیار کمتر از ایالاتمتحده یا روسیه است اما گسترش دفاعی چین با سوءظن واشنگتن و دیگر قدرتهای منطقهای مواجه شده است.
چین بهطور فزایندهای قدرت نظامی خود را در این منطقه به نمایش گذاشته است، از جمله در دریای چین جنوبی. چین موضع نظامی خود را دفاعی توصیف کرده و هدف آن را حفظ حاکمیت خود میداند.
وو، سخنگوی ارتش چین گفت که این کشور با «یکی از پیچیدهترین وضعیتهای امنیتی همسایگی در جهان» روبهرو است و باید با «چالشهای شدید» در دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود مقابله کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد