1 - 05 - 2023
خطر بروز کمبودهای دارویی در خردادماه
«جهانصنعت»- رییس هیاتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی نسبت به بروز کمبودهای دارویی در تیر و خرداد امسال به دلیل مشکلات تامین مواد اولیه دارو هشدار داد.
محمد عبدهزاده دیروز در نشست خبری در سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با ابراز اینکه «در حوزه تخصیص ارز به صنعت دارو با یک بلاتکلیفی و دیرکرد مواجه هستیم»، اظهار کرد: کمبود نقدینگی، بلاتکلیفی وضعیت تخصیص ارز و افزایش بهای تمامشده داروها و سختگیری در قیمتگذاری داروها و دستوری بودن این قیمتگذاری در سازمان غذا و دارو، منجر به بروز مشکلاتی در صنعت دارو شده است.
عبدهزاده ادامه داد: الان باید از دولت خواهش کنیم که ارز صنعت دارو تامین شود تا بتوانیم دارو را تامین کنیم و کشور با کمبود دارو مواجه نشود، در حالی که سیاستگذاران باید سراغ صنعت بیایند تا بتوانند مشکلات کمبود دارو را رفع کنند. وی افزود: شرکتها از بهمن سال گذشته تاکنون ارز دریافت نکردهاند و به همین دلیل در تیر و خرداد ماه افزایش تصاعدی کمبودهای دارویی را خواهیم داشت، زیرا موجودی مواد اولیه دارویی برای تامین دارو، کاهش یافته است.
رییس هیاتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با اشاره به مشکل قیمتگذاری دستوری داروها تصریح کرد: شعار امسال، مهار تورم و رشد تولید است. برای تحقق رشد تولید، باید توجه داشت که تولید وقتی رونق مییابد که صنعت دارو سودآور باشد و در صورتی تولید دارو برای صنعت سودآور خواهد بود که صادرات آن آزاد شود و در حوزه دارو، سرمایهگذاری شود، در حالی که الان نرخ استهلاک از سرمایهگذاری پیشی گرفته است. وی گفت: در صنعت تولید دارو، همه عوامل موثر بر تولید دارو از جمله مواد جانبی و بستهبندی مورد نیاز برای تولید دارو، مشمول قیمتگذاری دستوری نیستند اما قیمت نهایی دارو مشمول قیمتگذاری دستوری است که این امر باعث افزایش قیمت تمامشده برای تولید دارو و در نتیجه سودآور نبودن تولید میشود که این امر منتج به کمبود دارو در کشور میشود.
۱۵ همت، طلب شرکتهای پخش دارویی از بخش دولتی
مهدی پیرصالحی عضو هیاتمدیره سندیکا، با عنوان این مطلب که نقدینگی صنعت از دو مسیر تامین میشود، اظهار کرد: امروز بیش از ۱۵ همت، طلب شرکتهای پخش دارویی از بخش دولتی است، همچنین طلب داروخانههای بخش خصوصی از بیمهها به ۲۴ همت رسیده است که باید پرداخت کنند.
وی افزود: متاسفانه صنعت دارو با دو مشکل در تامین نقدینگی مواجه است؛ بهطوری که شاهد عدم تامین نقدینگی از بانکها و شرکتهای بیمهگر هستیم.
تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر زندگی مردم
محمود نجفیعرب عضو هیاتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به اعتراض همگانی به ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: متاسفانه این ارز به ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تبدیل شده و آثار تورمی آن بر زندگی مردم مشهود است.
وی افزود: البته همین ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی هم هنوز به دست تولیدکنندگان دارو نرسیده است.
نجفیعرب ادامه داد: قیمتگذاری دستوری یکی از معضلات صنعت داروسازی کشور است. سازمان غذا و دارو ۱۱ سال پیش تشکیل شده اما هنوز اساسنامه آن به تصویب نرسیده است. ساختار این سازمان باید اصلاح شود تا تعارض منافع از بین برود. خجالتآور است که یک شربت معمولی را به صورت فوریتی وارد کنیم.
وی خواستار تکنرخی شدن ارز و حذف قیمتگذاری دستوری شد و افزود: مطمئن باشید با حذف قیمتگذاری دستوری، نه تنها افزایش قیمت نخواهیم داشت بلکه در برخی اقلام نیز کاهش قیمت اتفاق میافتد.
نجفیعرب درباره صادرات دارو از ایران، اظهار کرد: صادرات دارو در دوران جنگ بیشتر از امروز بوده است، در حالی که آن زمان صنعت دارویی «هایتک» را نداشتیم.