7 - 04 - 2017
خبر
وزیر صنعت اعلام کرد؛
تکمیل ۵ هزار طرح نیمهتمام صنعتی در سال ۹۵
ایلنا- نعمتزاده در جلسه با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مکلف بودیم پنج هزار طرح نیمهتمام در کشور تکمیل شود که خوشبختانه این امر محقق شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی که با حضور اعضای این کمیسیون و رییس اتاق بازرگانی ایران برگزار شد ضمن تبریک فرارسیدن سال نو افزود: به ۲۴ هزار واحد صنعتی و کشاورزی در سال ۹۵ تسهیلات رونق تولید پرداخت شد که در مجموع حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات را شامل میشود و ۷۵ درصد این تسهیلات به بخش صنعت تعلق گرفته است.
محمدرضا نعمتزاده به بازدید و نظارت بر سه هزار و ۴۰۰ واحد دریافتکننده تسهیلات نیز اشاره و تصریح کرد: یکهزار و ۱۰۰ واحد از این تعداد واحد با دریافت تسهیلات افزایش تولید داشتهاند و مابقی نیز فعال یا احیا شدهاند.
او با بیان اینکه عمده تسهیلات در سال ۹۵ در نیمه دوم سال پرداخت شده است افزود: اقدامات و برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۶ با محوریت تولید و اشتغال انجام خواهد شد.
در این جلسه اعضای کمیسیون صنایع و معادن نقطهنظرات خود را در خصوص تولید و اشتغال بیان کردند.
نماینده کارگران اعلام کرد؛
عدم رعایت حقوق بنیادین کارگران
در اصلاحیه قانون کار
تسنیم- نماینده کارگران در شورای عالی کار امنیت شغلی و معیشت را دو مشکل اصلی جامعه کارگری عنوان کرد و گفت: در اصلاحیه قانون کار حقوق بنیادین کارگران رعایت نشده و باید به دولت بازگردد تا به صورت سهجانبه بررسی شود.
علی خدایی با اشاره به بازگشت لایحه اصلاح قانون کار گفت: عدم بازگشت این لایحه تبدیل به یک سرخوردگی برای کارگران شده است.
او با بیان اینکه تمام قانونهای مهم بلاتکلیف ماندهاند، گفت: لایحه اصلاح قانون کار نیازمند بررسی دقیق است و قانونی که در حال حاضر در مجلس برای بررسی مانده، بسیار ناقص است و نیازمند بازگشت و بررسی است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهار داشت: هنوز رسما اعلام نشده این قانون به دولت بازگردد. لایحه فعلی با قانون اساسی، ماده ۷۳ قانون کار و حقوق بنیادین کارگران مغایرت دارد و تشکلهای کارگری همچنان خواستار بازگشت آن به دولت و بررسی مجدد با رعایت اصل سهجانبهگرایی هستند.
خدایی با بیان اینکه طبق ماده ۷۳ قانون کار دولت باید با رعایت اصل سهجانبهگرایی و با هدف همسو شدن منافع کارگران و کارفرمایان نسبت به اصلاح قانون کار اقدام کند، افزود: در لایحه فعلی این اصل رعایت نشده است. منتظر بازگشت این لایحه به دولت هستیم.
نماینده کارگران در شورای عالی کار امنیت شغلی و معیشت را دو مشکل اصلی جامعه کارگری عنوان کرد و گفت: در اصلاحیه قانون کار حقوق بنیادین کارگران رعایت نشده و باید به دولت بازگردد تا به صورت سهجانبه بررسی شود.
ایمیدرو اعلام کرد؛
افزایش ۱۰ درصدی تولید شمش فولاد در ۹۵
ایمیدرو- فولادسازان کشور طی ۱۱ ماهه سال ۹۵ بیش از ۸/۱۶ میلیون تن فولاد خام تولید کردند.
انجمن فولاد ایران گزارش داد: شرکتهای فولادساز کشور از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ۹۵، ۱۶ میلیون و ۸۳۱ هزار تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به رقم مدت مشابه سال ۹۴ (۱۵ میلیون و ۳۱۹ هزار تن)، ۱۰ درصد رشد نشان میدهد.
از این میزان ۱۳ میلیون و ۱۳۷ هزار تن توسط «بخشخصوصی شده» و سه میلیون و ۶۹۴ هزار تن توسط «بخشخصوصی» تولید شده است.
علاوه بر این طی ۱۱ ماه سال گذشته، ۱۶ میلیون و ۵۸۸ هزار تن انواع محصولات فولادی (تیرآهن، کلاف، ورق عریض، میلگرد، ورق گرم، ورق سرد، ورق پوششدار و…) در کشور تولید شد که در مقایسه با میزان تولید مدت مشابه سال ۹۴ (۱۶ میلیون و ۱۱۱ هزار تن)، حاکی از رشد سه درصدی است.
از آمار یادشده، ۱۰ میلیون و ۳۶۲ هزار تن توسط بخشخصوصی شده و ۶ میلیون و ۲۲۶ هزار تن توسط بخشخصوصی تولید شده است.
بنا بر این گزارش، طی مدت یادشده سه میلیون و ۲۲۵ هزار تن فولاد خام و یک میلیون و ۶۴۷ هزار تن انواع محصولات فولادی صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ (یک میلیون و ۵۵۴ هزار تن شمش و یک میلیون و ۹۶۵ هزار تن محصولات فولادی) به ترتیب ۱۰۸ درصد رشد و ۱۶ درصد کاهش داشته است.
همچنین طی ۱۱ ماهه سال ۹۵، ۱۸۷ هزار تن فولاد خام و دو میلیون و ۶۱۷ هزار تن انواع محصولات فولادی وارد کشور شد که در مقایسه با آمار مدت مشابه سال گذشته (۱۰۳ هزار تن شمش و سه میلیون و ۷۱۴ هزار تن انواع محصولات فولادی) به ترتیب ۸۲ درصد رشد و ۳۰ درصد کاهش یافت.
گفتنی است براساس طرح جامع فولاد که از سوی شرکت ملی فولاد ایران تدوین شده، هدف نهایی، دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام و حداقل سرانه مصرف ۴۲۱ کیلوگرمی در سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است در حالی که هماکنون ظرفیت تولید فولاد خام در کشور در مرز ۲۴ میلیون تن قرار دارد.
سال نیکوی محصولات معدنی در بهار
ایسنا- نمودارهای قیمت نشان میدهند محصولات مختلف معدنی اکثر روزهای سال جدید را مثبت سپری کردند.
در حالی که سال قبل قیمت محصولات معدنی اکثرا بین ۱۵ تا ۵۰ درصد رشد را تجربه کرد، قیمتهای بهاره محصولاتی چون روی، سرب، نیکل نقره و پلاتین تا به اینجای کار نشان میدهد معدن میتواند سال نکویی را در پیش داشته باشد چراکه اکثر شاخصهای قیمتی سمت و سوی مثبت دارند.
براساس دادههای موجود در دو هفته گذشته، فلز روی افت و خیز ۵۰ دلاری را سپری کرد و بعد از یک موج کاهش قیمت، با رشد ۷۰ دلاری به قیمت ۲۸۳۲ دلار در هر تن رسید.
همچنین فلز سرب نیز از ابتدای امسال تا امروز ۶۰ دلار افزایش قیمت داشته و از ۲۲۸۰ دلار در هر تن به قیمت ۲۳۴۰ دلار رسیده است.
فلز نیکل نیز در بازار جهانی در هفته اول سال افتی ۷/۰ دلاری داشت اما مجددا روندی صعودی در پیش گرفت و به ۹۴/۹ دلار در هر تن رسید.
در میان فلزات گرانبها، نقره نموداری کاملا مثبت داشته و توانسته از روز آغازین سال تا هفته دوم نزدیک به ۷/۰ دلار رشد را تجربه کند و به قیمت ۲۵/۱۸ دلار در هر اونس برسد.
اما پلاتین تنها فلز این لیست بود که مانند نمودار سالانه خود چندان رشدی نداشت و حتی روزهای ابتدایی سال را با افت قیمت سپری کرد و قیمت آن از ۹۶۵ دلار در هر اونس به ۹۵۰ دلار سقوط کرد.