11 - 06 - 2017
خبر
پرویز کاظمی:
طرح کارورزی فارغالتحصیلان
میتواند شکاف صنعت و دانشگاه را کم کند
پرویز کاظمی، وزیر رفاه و عضو کمیسیون کار و اشتغال دولت نهم با بیان اینکه طرح کارورزی فارغالتحصیلان میتواند شکاف صنعت و دانشگاه را کم کند، میگوید: کاهش نرخ بیکاری در کشور نیاز به اصلاحات زیرساختی در اقتصاد دارد.
عضو کمیسیون کار و اشتغال دولت نهم با بیان اینکه طرح کارورزی فارغالتحصیلان میتواند شکاف صنعت و دانشگاه را کم کند، میگوید: کاهش نرخ بیکاری در کشور نیاز به اصلاحات زیرساختی در اقتصاد دارد.وی با بیان اینکه بیکاری یکی از دغدغهها و چالشهای اصلی اقتصادی در کشور است و این مساله با فعالیتهای اقتصادی رابطه مستقیم دارد، میگوید: بهترین روش اشتغالزایی در کشور ایجاد زیرساختهای مناسب اقتصادی از جمله رشد اقتصادی، کنترل تورم و مهمتر از همه افزایش تولید ناخالص داخلی است.
کاظمی با بیان اینکه با مهیا کردن این شرایط فرصت اشتغالزایی در کشور فراهم میشود درخصوص طرح کارورزی فارغالتحصیلان به پایگاه اطلاعرسانی دولت میگوید: آموزش فارغالتحصیلان و آموزش فنی و کاربردی به جوانان فارغالتحصیل اقدامی خوب از طرف مسوولان و دولت است که میتواند شکاف بین صنعت و دانشگاه که در سالهای گذشته شاهد آن بودهایم را کم کند.
وزیر رفاه دولت نهم با اشاره به چرخه غلط آموزشی در کشور که مشکلات ریشهای دارد، میگوید: در بسیاری از دانشگاهها به مهارتآموزی دانشجویان توجهی نمیشود و به همین علت شاهدیم زمانی که شخص مشغول به کار میشود مجددا برای یادگیری دورههایی به مجتمعهای آموزشی مراجعه میکند. وی با بیان اینکه این مشکلات به افزایش بیکاری فارغالتحصیلان دامن میزند، میگوید: هزینههای زیادی را نیز به دوش دولتها و دستگاههای اجرایی بهخصوص وزارت آموزشوپرورش میاندازد.این عضو کمیسیون اقتصادی دولت وقت با بیان اینکه برای کاهش بیکاری فارغالتحصیلان باید مشکلات ریشهای آموزشی حل شود، میگوید: در حال حاضر دولت با اجرای این طرح هزینههایی متحمل شده است بنابراین باید اقداماتی اساسی صورت گیرد. درواقع به گفته او باید در این خصوص اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
کاظمی در ادامه با بیان اینکه رفع مشکل بیکاری در کشور از مسیر افزایش تولیدناخالص داخلی میگذرد به الزامات افزایش حضور بخش خصوصی در کشور اشاره میکند و میگوید: متاسفانه اقتصاد نفتی و دولتی در کشور از بخشخصوصی کمتر استفاده نمیکند.
رییس اسبق شورای عالی سازمان تامین اجتماعی در ادامه سیاستهای حمایتی از شرکتهای دانشبنیان را یکی دیگر از راهکاری کاهش بیکاری در کشور عنوان میکند و با اشاره به تجربه موفق یکی از شرکتهای ارائهکننده خدمات مسافری در یکی دو سال گذشته میگوید: ورود شرکتهای دانشبنیان هم هزینههای کمتری نسبت به سایر راههای اشتغالآفرینی برای دولت دارد و هم اینکه بار سنگین تعهدات دولتی نیز کم میشود.
۲۳۳ هزار خودرو در ۵/۲ ماه امسال تولید شد
تسنیم- سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو گفت: بیش از ۲۳۳ هزار دستگاه انواع خودرو از ابتدای امسال تا ۱۵ خردادماه در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸/۹ درصد افزایش
یافته است.
امیرحسین قناتی افزود: از ابتدای فروردینماه تا پانزدهم خردادماه امسال در مجموع ۲۳۳ هزار و ۱۱۸ دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۲۱۲ هزار و ۳۵۵ دستگاه بوده است.وی در ادامه با بیان اینکه ۲۲۰ هزار و ۷۱۶ دستگاه خودروی سواری از ابتدای سال ۹۶ تا پانزدهم خردادماه تولید شد، گفت: این میزان در مقایسه با ۱۹۵ هزار و ۴۷ دستگاه خودروی سواری تولیدشده در همین مدت سال ۹۵، ۲/۱۳ درصد افزایش یافته است.
سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو همچنین به تولید ۴۰۹ دستگاه انواع مینیبوس و اتوبوس در این مدت اشاره و تصریح کرد: این میزان نیز در مقایسه با ۱۸۰ دستگاه مینیبوس و اتوبوس تولیدشده در این بازه زمانی سال گذشته ۲/۱۲۷ درصد افزایش یافته است.
قناتی افزود: در این مدت ۱۰ هزار و ۱۶۷ دستگاه وانت، یکهزار و ۸۸۳ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده در کشور تولید شده است.
وی با بیان اینکه در جلسه موضوع مشتریسازی و استفاده حداکثری از قوای نیروی محرکه تولید داخل بحث شد، گفت: قرار شد شرکتهای خودروساز سنگین با توجه به تنوع بسیار زیادی که در بخش خودروهای تجاری سنگین وجود دارد، این تنوع را کاهش دهند تا تیراژ اقتصادی مناسبتری برای تولید داشته باشند.
وی در ادامه افزود: مقرر شد دو کارگروه در بخشهای خودروهای تجاری کامیون و کشنده و اتوبوس و با نمایندگان شرکتهای خودروساز تشکیل شود تا با استفاده از توانشان برای تولید موتور، گیربکس و شاسی در کشور موارد و سیاستهایی که نیاز است جمعبندی و ظرف دو هفته برای تصمیمگیری نهایی به شورای سیاستگذاری خودرو ارائه شود.