7 - 07 - 2017
خبر
بازار کمبود شمش فولاد ندارد
شاتا- یک مقام مسوول گفت: کمبود شمش فولاد در بازار وجود ندارد و مشکل اصلی واحدهای نوردی کمبود تقاضا برای خرید میلگرد است که حاشیه سود را به حداقل برده است.
میکاییل عظیمی، مدیرکل دفتر صنایع معدنی فلزی وزارت صنعت افزود: تقاضا برای خرید میلگرد در بازار کمی افت کرده بود که البته اخیرا در بازار سیگنالهایی مبنی بر رونق مصرف میلگرد دیده میشود و در روزهای آینده شاهد افزایش برای خرید محصولات فولادی خواهیم بود.
وی یادآور شد: این دفترتعاملات سازندهای با انجمن تولیدکنندگان فولاد دارد و در تمام امور از نقطهنظرات اعضای این انجمن بهرهمند میشود و در این خصوص نیز طی این مدت جلسات متعددی برگزار کرده است.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی فلزی افزود: یکی از اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه شمش فولادی کم است و شرایط سختی برای واحدهای نورد ایجاد کرده این موضوع را تکذیب کرده است.عظیمی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان آمار تولیدی پرداخت و گفت: درمجموع میلگرد تولیدشده بخشخصوصی طی دو ماهه نخست امسال یک میلیون و ۷۳ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه خود در دو ماهه نخست سال ۹۵ رشد هشت درصدی نشان میدهد.
طی دو ماهه نخست امسال مجموع محصولات فولادی تولید شده سه میلیون و ۲۴۹ هزار تن بوده که نسبت به دو ماهه نخست سال گذشته ۱۵ درصد رشد نشان میدهد.همچنین تولید فولاد خام در دو ماهه نخست امسال به سه میلیون و ۵۲۶ هزار تن رسیده که نسبت به دو ماهه سال ۹۵ نمایانگر رشد ۱۲ درصدی است.
مدیرعامل ایرانخودرو اعلام کرد؛
در آغاز تحویل پژو۲۰۰۸ حدود ۹۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود
ایکوپرس- مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو گفت: در صورتی که عوامل موثر بر قیمت تمام شده به ویژه نرخ ارز نسبت به شرایط کنونی ثابت بماند و تغییر نکند در آغاز تحویل، پژو۲۰۰۸ با ۹۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.
هاشم یکهزارع در خصوص اعلام قیمت و شرایط پیشفروش پژو ۲۰۰۸ محصول جدید شرکت ایرانخودرو گفت: بعد از انعقاد قرارداد با پژو، نخستین محصول مشترک شرکت ایکاپ در فاصلهای کم به مرحله تولید رسید و پیشفروش آن نیز انجام شد.
وی با اشاره به حجم بالای درخواست برای ثبت نام در طرح پیشفروش این محصول اضافه کرد: بروز برخی مشکلات در زمان ثبتنام به حجم بالای تقاضا و ترافیک در اینترنت و درگاه بانکها در زمان ثبتنام برمی گردد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو با اشاره به رقبای این محصول در بازار ایران بیان کرد: محصولات مشابه این محصول در بازار ایران با قدرت موتور ضعیفتر با قیمت بالای ۱۳۰میلیون تومان به فروش میرسد.
فولادگر اعلام کرد؛
واگذاری واقعی ۱۰ درصد از بنگاهها به بخشخصوصی
مهر- رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس گفت: ۲۲ درصد خصوصیسازیها به سهام عدالت، ۳۵ درصد به نهادهای عمومی غیردولتی و شرکتهای وابسته و فقط حدود ۱۰ درصد از آن به بخشخصوصی واقعی واگذار شد.
حمیدرضا فولادگر گفت: بنگاههایی که در این مدت واگذار شده در مقایسه با حجم بنگاههای باقیمانده، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد حجم تعداد بنگاهها و حدود ۳۰ تا۴۰ درصد از حجم ریالی ارزش بنگاهها هنوز باقی مانده است که برخی از آنها شرکتهای خدماتی است که نوع واگذاری آنها با بقیه بنگاهها فرق میکند و برخی هم هنوز به عللی واگذار نشده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۱ سال از ابلاغ سیاستها و ۹ سال از ابلاغ قانون اجرای اصل «۴۴» قانون اساسی گذشته است، گفت: باید همه واگذاریهای ما تا پایان برنامه پنجم توسعه به پایان میرسید اما هنوز بخشی باقی مانده است.
فولادگر با بیان اینکه تکالیف اصل «۴۴» قانون اساسی فقط درباره واگذاریها نیست، گفت: مهمتر از آن ایجاد زمینه حضور بخشخصوصی واقعی در زمینه اقتصاد و کاهش تصدیگری دولت است.
وی با اشاره به اینکه بالا رفتن نرخ رشد اقتصادی، افزایش بهرهوری، قدرت سرمایهگذاری و پسانداز مردم، گسترش مالکیت عمومی و عدالت اجتماعی از اهداف هشتگانه سیاستهای اصل «۴۴» قانون اساسی است، گفت: آنچه روح این سیاستها و قانون مربوط به آن است، کاهش تصدیگری دولت و تغییر آن از مداخله به نظارت، برنامهریزی و هدایت و دیگری توانمندسازی بخشخصوصی و ایجاد زمینه حضور آن در اقتصاد کشور است.
رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل «۴۴» قانون اساسی درباره گزارش آسیبشناسانه این کمیسیون درباره روند بررسی واگذاریها و اجرای این اصل گفت: این کمیسیون در محورهای اصل «۴۴»، بهبود فضای کسبوکار، تولید ملی و اشتغال در حال تهیه گزارش است.فولادگر با اشاره به اینکه این گزارش، نظارتی است، افزود: اگر در این گزارش به این نتیجه رسیدیم که قانون هم باید اصلاح شود وارد این موضوع هم خواهیم شد.وی اضافه کرد: از آنجایی که ابتدای نهاد دولت در کشورمان با بوروکراسی و دیوانسالاری و اقتدارگرایی دولتی همراه بود حتی پیروزی و تحول فرهنگی انقلاب اسلامی نتوانست این اقتدارگرایی دولتی را متحول کند.فولادگر ادامه داد: مدیران هم میخواهند حوزه اختیارات خود را گسترش دهند و همچنین برخی از افرادی که در شرکتهای دولتی مسوولیت و منافعی دارند مانع واگذاریها به بخشخصوصی میشوند.
وی تاکید کرد: بهبود فضای کسبوکار، رفع موانع تولید، اصلاح ساختارها، مقابله با انحصار و رقابتپذیری شرکتها، آموزش، تحقیقات، سلامت و فرهنگ از جمله تکالیف باقی مانده است که باید انجام شود.
سهم خودرو از تولید ناخالص
داخلی افزایش مییابد
ایسنا- براساس هدفگذاری صورت گرفته سهم ارزش افزوده صنعت خودرو از تولید ناخالص داخلی باید به سه درصد افزایش یابد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت اخیرا ویرایش دوم «برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت» را منتشر کرد که در آن راهبردهای این وزارتخانه برای توسعه بخش صنعت کشور پیشبینی شده است. بخشی از برنامه راهبردی این وزارتخانه در حوزه صنایع مربوط به «برنامه راهبردی صنعت خودرو» است.
در برنامه راهبردی صنعت خودرو راهکارهایی در زمینه توسعه و گسترش کمی و کیفی صنعت خودرو و قطعه ایران در حوزههای مختلف پیشبینی شده که از جمله آن افزایش سهم صنعت خودرو از تولید ناخالص داخلی است.
در این زمینه در برنامه راهبردی صنعت خودرو پیشبینی شده که در سالجاری (۱۳۹۶) سهم ارزش افزوده صنعت خودرو از تولید ناخالص داخلی باید به سه درصد افزایش یابد.
براساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۲ سهم صنعت خودرو از تولید ناخالص داخلی برابر با ۸/۱ درصد بوده است.