23 - 11 - 2017
خبر
افزایش آمار نگرانکننده مجرمان زیر ۱۸ سال به ویژه دختران
ایسنا- مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۳۸ سال است که در حوزه سلامت اجتماعی غفلت کردهایم، گفت: در بخش سلامت اجتماعی غفلت دیرینه کردهایم و اگر امروز شروع کنیم شاید دو دهه دیگر آثارش را مشاهده کنیم.
سیدحسن موسویچلک دیروز (سهشنبه ۳۰ آبان) در همایش سلامت اجتماعی و ضرورت آن در جامعه در استان همدان خاطرنشان کرد: طبق آماری که قوه قضاییه اعلام کرده، ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده قضایی در کشور ۸۰ میلیون نفری ایران وجود دارد که متاسفانه این آمار نشانه غفلت از سلامت اجتماعی در این کشور است.وی تاکید کرد: هندوستان با جمعیت یک میلیاردی فقط یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده قضایی دارد که با این مقایسه میتوان دریافت حوزه اجتماعی ما از بیماری مزمنی رنج میبرد.
حدود ۴/۴ میلیون ایرانی موادمخدر و روانگردان استفاده میکنند
چلک با بیان اینکه طبق آخرین آمار حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در ایران از موادمخدر و روانگردان استفاده میکنند که عدد کمی نیست بنابراین باید به فکر چاره باشیم، اعلام کرد: بیش از ۴۰۰ هزار نفر ورودی زندانی داریم به طوری که متاسفانه به ازای هر ساعت ۴۹ نفر روانه زندان میشوند.
وی با تاکید بر افزایش آمار نگرانکننده مجرمان زیر ۱۸ سال به ویژه دختران یادآور شد: در کشوری زندگی میکنیم که به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق صورت میگیرد.مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه حدود ۱۹ میلیون نفر در مناطق حاشینهنشینی که حداقل خدمات عمومی را ندارد، زندگی میکنند، تصریح کرد: متاسفانه شاخص نشاط ایران از بین ۱۵۷ کشور ۱۰۵ است که این آمار عدم نشاط ما را نشان میدهد.
خشونت خانوادگی، دومین پرونده قضایی کشور
موسویچلک اضافه کرد: دومین پرونده قضایی این کشور مربوط به خشونت به ویژه خانوادگی است بنابراین آسیبهای اجتماعی خانواده را که رکن اساسی جامعه است، نشانه گرفته چراکه اگر مشاهده کنید میبینید صحبتهای ما در خانواده به ۱۵ دقیقه هم نمیرسد.
وی با بیان اینکه سالمندآزاری سومین علت مداخله اورژانس اجتماعی در کشور است، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخیها سالمندان که برکت خانهاند را میزنند.
شیب تند ایدز در ایران
مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور به شیب تند ایدز در ایران اشاره کرد و افزود: اگر نسبت به این بیماران پذیرش اجتماعی صورت نگیرد و تدابیر درستی لحاظ نکنیم، معلوم نیست این جامعه به کجا کشیده میشود.موسویچلک با تاکید بر اینکه فاصله حرمتها کم شده است، یادآور شد: امروزه ماشینها شاسیبلند، گوشیها هوشمند و مدل خانهها لوکستر شده اما اخلاق اجتماعی را از دست دادهایم. تمام این موارد نشانهای از یک بحران است بنابراین باید متوجه این نشانهها شده و برای بهتر شدن آن تلاشی بیش از گذشته انجام دهیم.
نباید از مطالبهگری اجتماعی بترسیم
موسویچلک با بیان اینکه نباید از مطالبهگری اجتماعی بترسیم، ادامه داد: در حوزه اجتماعی شفاف نبودیم در حالیکه باید با مردم شفاف باشیم چراکه اگر اینطور عمل نکنیم برای مدیریت اجتماعی نمیتوانیم از مشارکت هوشمند مردم استفاده کنیم.مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه اگر سلامت اجتماعی نداشته باشیم امنیت کشورمان به مخاطره میافتد، ادامه داد: سلامت اجتماعی با رویکرد اجتماعی امکانپذیر خواهد بود.
اورژانس، بالگرد پرواز در شب میخرد
میزان- سرپرست اورژانس کشور گفت: یکی از برنامههای مهم من خرید بالگردهایی با قابلیت پرواز در شب است.پیرحسین کولیوند اظهار داشت: با توجه به اینکه در شب امکان پرواز بالگردهای امدادی وجود ندارد، با روشن شدن هوا در نخستین روز زلزله کرمانشاه، اورژانس هوایی فعال شد و هر پنج دقیقه شاهد یک پرواز امدادی بودیم. بسیاری از مجروحان این حادثه و چندین زن باردار از طریق بالگرد به مناطق امن و بیمارستانهای کرمانشاه، همدان و تهران منتقل شدند.وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در زمان حادثه در کشور داریم، نبود بالگرد امدادی پرواز در شب است. یکی از کارهایی که به دنبال آن هستم این است که به زودی تعدادی بالگرد دید در شب برای اورژانس خریداری و وارد ناوگان امدادی کشور شود. این ناوگان بسیار مورد نیاز است.سرپرست اورژانس کشور افزود: البته در شب وقوع زلزله، اتوبوس آمبولانسها را برای امدادرسانی اعزام کردیم. هفت هزار اعزام بیمار و ۲۰۰ پیوند عضو، آمار بسیار زیادی است. این عملیات بسیار هنرمندانه و بزرگ است.
حمایت از ۳۰ هزار مهاجر افغانستانی آسیبپذیر
مهر- نماینده برنامه جهانی غذا در ایران با اشاره به داوری مسابقه نقاشی کودکان مهاجر افغانستان گفت: فروش آثار به نفع کودکان توسط یکی از بزرگترین شرکتهای دارویی انجام میشود.نگار گرامی در ارتباط با سیامین سال حضور سازمان برنامه جهانی غذا در ایران اظهار داشت: برنامه جهانی غذا بزرگترین آژانس بشردوستانه سازمان ملل با رسالت رسیدگی به گرسنگان در جهان است که بر همین اساس ۳۰ سال قبل برای اولینبار با ورود شمار زیادی از پناهندگان افغانستان به کشور وارد عمل شدیم.وی افزود: هنوز یک میلیون افغانستانی دارای مدرک شناسایی یا همان کارت آمایش داریم که از این میان ۳۰ هزار نفر از آسیبپذیرترینهای آنها تحت پوشش هستند. این افراد در مهمانشهرهایی مستقر هستند و ما سبدهای غذایی مورد نیازشان را در اختیار آنها قرار میدهیم و همچنین برنامههای تشویقی غذایی در ازای اجازه تحصیل دختران این مهاجران به این خانوادهها میدهیم تا ضمن جلوگیری از ازدواج زودهنگام دختران، مادران توانمندی در این خانوادهها پرورش یابند.گرامی در ارتباط با مسابقه نقاشی به مناسبت سیامین سال حضور WFP در ایران گفت: این مسابقه نقاشی هر ساله در میان اهالی مهمانشهرهای تحت پوشش این سازمان برگزار میشود و امسال با حمایت مالی شرکت نوونوردیسک این کار را در برنامه قرار دادیم.نماینده برنامه جهانی غذا در ایران اضافه کرد: شعار امسال روز جهانی غذا «مهاجرت و غذا» بود و موضوع کلی این نقاشیها نیز بر این محور قرار داشت که البته ما اصرار خاصی بر این موضوع نداشتیم تا خلاقیت کودکان را در این آثار محدود نکرده باشیم.گرامی تاکید کرد: در واقع بزرگترین مشکلی که جاهایی مانند WFP با آن مواجه هستند، مساله تامین منابع مالی است و جذب این منابع برای ما چون طبق تقسیمبندی سازمان ملل در کنار کشورهایی قرار گرفتهایم که نسبت به آنها در شرایط خوبی هستیم، کار آسانی نیست. امسال حمایت این شرکت دارویی را برای برگزاری این مسابقه نقاشی در کنار خود داشتهایم و بدون این حمایتها نمیتوان چنین کارهایی را پیش برد.عضو هیات داوران این مسابقه نقاشی هم اظهار کرد: طی این طرح یک ورق کاغذ و یک بسته مداد شمعی در اختیار کودکان این خانوادهها قرار گرفت. پیش از این مسابقه فقط برای دختران و با مداد رنگی انجام میشد اما امسال پسران هم شرکت داده شدند.ویشکا آسایش با اشاره به اینکه شش هزار نقاشی کشیده شد که از میان آنها ۱۲۰ اثر را انتخاب کردیم، افزود: در نهایت از بین آنها هم به مناسبت سیامین سال حضورWFP در ایران ۳۰ نقاشی انتخاب شد که در یک رویداد با قیمت ۱۰۰ دلار برای فروش به نمایش گذاشته خواهند شد. این مبلغ به کودکی که نقاشی متعلق به اوست اهدا میشود ضمن اینکه هدیهای نیز برای مدرسه محل تحصیل این کودک در نظر گرفته میشود.عضو هیات داوران گفت: انتخاب این نقاشیها کار آسانی نبود چراکه هر کدام از این نقاشیها یک دنیا حرف از احساسات و زندگی این کودکان را در خود گنجانده است.