12 - 01 - 2018
خبر
دلالان نمیگذارند گوشت ارزان شود
ایسنا- قیمت گوشت قرمز در بازار اگرچه نسبت به هفته گذشته کاهش یافته اما همچنان نسبت به سال گذشته گرانتر است. بر همین اساس رییس هیاتمدیره اتحادیه مرکزی دامداران از بالا بودن فاصله قیمت گوشت قرمز از دامداری تا بازار مصرف انتقاد کرد و گفت: دلالان و واسطههای سودجو عامل گرانی گوشت قرمز در بازار هستند که دستگاههای نظارتی ذیربط باید نسبت به بازار این محصول حساس باشند و با تخلفات برخورد کنند. حسین نعمتی اظهار کرد: با وجود افزایش قیمت ۹۰ درصدی نهادههای تولید مانند یونجه، قیمت دام زنده به دلیل افزایش بیرویه واردات گوشت قرمز با کاهش قیمت ۲۰ درصدی نسبت به گذشته مواجه شده است اما قیمت گوشت قرمز همچنان در بازار بالاست. وی با اشاره به قیمت ۱۳ تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی دام زنده سبک و سنگین در بازار افزود: با وجود کاهش قیمت دام زنده که البته برای دام زنده سنگین باید گفت طی روزهای گذشته کاهش قیمت بیشتری داشته و به کیلویی حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان رسیده است، قیمت گوشت قرمز در بازار تغییری نکرده و نشان میدهد دلالان و سودجویان در این بازار چه میکنند. رییس هیاتمدیره اتحادیه مرکزی دامداران تاکید کرد: با توجه به قیمت کنونی دام زنده میتوان گفت حداکثر قیمت منطقی برای گوشت قرمز گوساله کیلویی ۳۵ هزار تومان و برای گوشت قرمز گوسفند نیز که عمدتا با استخوان فروخته میشود در همین حدود و حتی کمتر از این قیمت است.
رییس سازمان اموال تملیکی:
بازار کشش فروش اموال قاچاق را ندارد
فارس- در حالی که در کمیسیون تلفیق مجلس این تصمیم اتخاذ شده که ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی حاصل از محل فروش اموال تملیکی برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته شود، رییس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی گفت: این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس تصویب شده و صحبتی که با نمایندگان داشتیم این بود که درآمد حاصل از فروش اموال تملیکی به میزانی که برآورد شده، محقق نمیشود. جمشید قسوریان جهرمی با اشاره به اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان از محل فروش اموال تملیکی برای ایجاد اشتغال در لایحه بودجه گفت: کل درآمد حاصله حدود دو هزار میلیارد تومان به شرط صادرات است. رییس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی افزود: بر اساس آمارها در سال ۹۷، رقمی که میتواند در رابطه با این موضوع حاصل شود، بین هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار میلیارد تومان خواهد بود، زیرا ظرفیت فروش اموال بیش از این نیست و بازار نیز کشش ورود چنین حجمی را ندارد. وی با اشاره به اینکه کالاهای موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی شامل کالاهای متروکه، ضبطی، قاچاق و سایر موارد است، گفت: برآورد ارزشی که از میزان کالاهای قاچاق داریم، بالغ بر هزار میلیارد تومان است و این شرط را گذاشتیم که فروش آنها به شرط صادرات باشد. قسوریان جهرمی تاکید کرد: در مواردی که بتوانیم کالاهای قاچاق را صادر کنیم، این کار صورت خواهد گرفت. رییس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با تاکید بر اینکه بخش اعظم کالاهای موجود در انبارهای سازمان متروکه است و بخش کوچکی را قاچاق تشکیل میدهد، عنوان کرد: هشت خودروی سواری بنز قاچاق موجود در انبارهای استان فارس بهتازگی به مالزی صادر شد.
لیموترشهای قاچاق در کارتنهای موز
تسنیم- به دنبال بازرسی مشترک اتاق اصناف و وزارت جهاد کشاورزی، ۶۰۰کیلوگرم لیموترش قاچاق که در کارتنهای موز در میادین مرکزی میوه و ترهبار تهران جاسازی شده بود، کشف شد. واقعیت این است که به دنبال بروز بیماری جاروک لیموترش در سالهای گذشته در جنوب کشور، تولید این محصول در کشور کاهش یافت و قیمت این محصول به شدت طی سالهای گذشته افزایشیافته به طوری که در مقاطعی از سال به قیمت هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان نیز به فروش رفته است. در صورتی که گشت و بازرسیها تنها در خردهفروشیهای سطح شهر تهران نیز انجام شود، ارقام درشتتری از لیموترش قاچاق به دست میآید. همچنین با توجه به ممنوعیت واردات لیموترش در کنار کاهش تولید این محصول لازم است وزارت جهاد کشاورزی اقدامات حمایتی برای افزایش تولید این محصول در کشور انجام دهد تا حقوق مصرفکنندگان نیز با خرید این محصول به قیمتی گزاف تضعیف نشود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام تغییر کرد
فارس- طی دو ماه اخیر قیمت نهادههای دامی ازجمله سویا و ذرت افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی داشت بهطوریکه فشار زیادی بر تولیدکنندگان دام و طیور وارد کرد. این در حالی است که نهادههای دامی با ارز مبادلهای وارد شده و افزایش قیمت دلار نمیتوانست تاثیری بر قیمت نهادههای دامی داشته باشد.
البته در این زمینه شرکت پشتیبانی امور دام بهعنوان یکی از شرکتهای دولتی وظیفه تنظیم بازار نهادههای دامی و مرغ و گوشت را دارد که به نظر میرسد در این حوزه طی چند ماه اخیر، آنطور که باید و شاید در این حوزه وارد عمل نشده است. بر همین اساس با دستور حجتی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام تغییر کرد و «حمید ورناصری» به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت فعالیت خود را آغاز کرد. پیش از این محمد ولی مدیرعاملی شرکت پشتیبانی امور دام را برعهده داشت اما از دیروز حمید ورناصری مدیرعامل سابق شرکت نهادههای دامی جاهد بهعنوان یکی از شرکتهای تامینکننده وزارت جهاد کشاورزی جایگزین این فرد شده است. شرکت جاهد واردات بعضی محصولات کشاورزی مانند واردات پرتقال از ترکیه، واردات سویا و ذرت و کنجاله و امثال آن را بر عهده داشته است.