14 - 01 - 2018
خبر
وضع صادرات غیرنفتی خوب نیست
فارس- با وجود رشد اقتصادی شش درصدی، تحولی در صادرات غیرنفتی مشاهده نمیشود و رکود هنوز باقی است. رییس سابق کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب گفت: اگر صادرات نفت نبود، نمیتوانستیم از رشد اقتصادی حرفی بزنیم، زیرا رکود هنوز وجود دارد.
رضی حاجیآقامیری اظهار کرد: نرخ ۵/۱۳ تا ۵/۱۴ درصدی سود تسهیلات برای صادرکنندگان با توجه به سود اندک صادرات، مناسب نیست. وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی دولت فراوان است، گفت: از دولت هم نمیتوان انتظار داشت که نرخ سود تسهیلات را به نرخ تورم برساند.
وی با بیان اینکه تسهیلات صادراتی به ذینفعان واقعی نمیرسد، گفت: با توجه به اینکه بخش اعظمی از اقتصاد ایران دولتی یا خصولتی است، بنابراین بنگاههای کوچک که در بخش خصوصی فعالیت میکنند، نمیتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
حاجیآقامیری با بیان اینکه تغییر وضعیت صادرات و بهبود آن بستگی به تغییر کل نظام اقتصادی کشور دارد، گفت: تا زمانی که بخش خصوصی گسترش نیابد و دولتیها و خصولتیها فعالیت اقتصادی کنند، شاهد همین اقتصاد هستیم. وی در مورد وضعیت مبادلات بانکی پس از برجام نیز گفت: با امضای برجام گشایشهایی در مراودات بانکی ایجاد شد اما به آنچه مورد انتظار بود، دست نیافتیم.
طرح کارت اعتباری کالا شوخی بود
میزان- به دنبال طرح کارت اعتباری خرید کالا که همچنان اجرایی نشده و به نظر میرسد که تا پایان سال نیز اجرایی نشود، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه طرح کارت اعتباری شوخی بیش نبود، گفت: این طرح تبعات زیادی هم برای خریداران و هم برای تولیدکنندگان ایجاد کرد. حمیدرضا غزنوی با بیان اینکه احتیاطهای غیرمنطقی بانک مرکزی موجب اجرایی نشدن این طرح شده است، اظهار کرد: هیچ اتفاقی در این زمینه صورت نگرفته است.
غزنوی همچنین در ادامه بیان کرد: در حال حاضر با توجه به ناآرامیها و زلزلههایی که آمد تولید لوازم خانگی را با رکود مواجه کرده است. وی با بیان اینکه شیوههای خرید مردم تغییر کرده است، افزود: در گذشته مردم کالاهای خود را به صورت نقد خریداری میکردند اما، اکنون به دنبال تسهیلات برای خرید هستند. سخنگوی انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی با انتقاد از تعداد بالای کارخانجات تولید لوازم خانگی، گفت: هماکنون ۱۰۰۰ کارخانه لوازم خانگی در کشور وجود دارد که بسیاری از آنها زیانده بوده و کیفیت آنها هم پایین است.غزنوی ادامه داد: در سند استراتژی صنعت لوازم خانگی که انجمن پیشنهاد داده، کارخانههای کوچک تحت پوشش کارخانههای بزرگ قرار گیرند و به سمت تولید قطعهسازی بروند تا هم صنعت قطعهسازی فعال شود و هم از بازار خود مطمئن شوند و کارخانههای بزرگ هم از لحاظ قطعهسازی تامین شوند اما دو سال از زمان ارائه این سند میگذرد و عملا کاری انجام نشده است.
افزایش صادرات صنایع غذایی کشور
ایرنا- در حالی که وضعیت صادرات غیرنفتی طی ماههای اخیر مناسب نبوده و با کاهش قابل توجهی نیز روبهرو شده، مدیرکل دفتر صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات صنایع غذایی کشور در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت.
مهدی صادقینیارکی افزود: ارزش صادرات محصولات غذایی کشور در هشت ماهه امسال حدود دو میلیارد دلار بوده این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار صادرات این محصولات صورت گرفته بود. وی اظهار کرد: سال گذشته در مجموع دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار محصولات صنایع غذایی ایران به خارج صادر شد و امسال درصدد ارتقای این رقم به سه میلیارد دلار هستیم.
این مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: صادرات محصولات صنایع غذایی کشور از نظر حجم ۱/۳ درصد و از نظر ارزش هفت درصد صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل میدهد. وی بیان کرد: این وضعیت نشان میدهد در این صنعت، خامفروشی صورت نمیگیرد و پس از ایجاد ارزش افزوده، محصول نهایی صادر میشود.
صادقینیارکی افزود: بیشترین صادرات در حوزه محصولات غذایی کشور مربوط به فرآوردههای لبنی و بستنی است و جایگاه بعدی نیز در اختیار صنعت شیرینی و شکلات است. وی اظهار کرد: ۵۹ درصد صادرات کشور در زمینه محصولات غذایی و آشامیدنی به کشور عراق و ۴۰ درصد نیز به افغانستان بوده است.