16 - 01 - 2018
خبر
نرخ ارز، عامل کسری تراز تجاری
میزان- در حالی که دولتمردان تصور میکردند تراز تجاری مثبت در سالجاری هم ادامه خواهد داشت اما چند ماهی میشود که به دلیل سیاستهای نامناسب دولت و همچنین چندنرخی بودن ارز، واردات از صادرات پیشی گرفته و تراز تجاری منفی را برای کشور رقم زده است. در همین خصوص رییس خانه اقتصاد ایران درباره کسری تراز تجاری کشور اظهار کرد: کسری تراز تجاری عوامل مختلفی دارد از جمله بدعهدیهایی که در برجام وجود دارد و عدم یکسانسازی نرخ ارز از جمله مهمترین دلایل است. ابراهیم جمیلی با بیان اینکه هر چقدر از صادرات کشور کم شود قدرتمان را در بازارهای جهانی ضعیف میکنیم تاکید کرد: میتوانیم با افزایش صادرات تنوع ارزی داشته باشیم و هم وابستگی به نفت را کاهش دهیم و هم درآمد ملیمان را بالا ببریم که به رشد اقتصاد کشور کمک کند. وی تصریح کرد: اگر بخواهیم جلوی رانت و فساد را بگیریم باید طبق یک برنامهریزی و بسترسازی مناسب ارز را تکنرخی کنیم. وی افزود: عدم یکسانسازی نرخ ارز موجب شده برخی کالاها با ارز مبادلهای وارد شده و علاوه بر اینکه میزان واردات را بالا میبرند، موجب از دست رفتن قدرت رقابت شرکتهای داخلی که کالای مشابه را در کشور تولید میکنند نیز میشوند.
ضرورت بازگشت قیمت لبنیات به ارقام مصوب
باشگاه خبرنگاران- شواهد بازار حاکی از آن است که برخی برندهای صنایع لبنی، افزایش قیمت خودسرانه در برخی محصولات را اعمال کردهاند. در همین رابطه دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: کارخانههای لبنی تا پایان مذاکرات با ستاد تنظیم بازار موظف به بازگشت قیمت محصولات به ارقام مصوب هستند.
رضا باکری با اشاره به اینکه نرخ تعرفه صادرات محصولات لبنی به عراق تغییر نخواهد کرد، اظهار کرد: چندی پیش دولت عراق به منظور حمایت از تولیدکنندگان خود تعرفه واردات محصولات لبنی از ایران را به ۴۰ درصد افزایش داد. به گفته وی، پس از مذاکرات اولیه برای کاهش تعرفه صادرات محصولات لبنی، مسوولان دولت عراق به صراحت اعلام کرد به مدت چهار سال میزان تعرفه تغییر نخواهد داشت.
باکری ادامه داد: براساس قوانین مصوب برنامه ششم توسعه، انجمن صنایع لبنی به مسوولان دولتی پیشنهادی مبنی بر پرداخت مابهالتفاوت تعرفه جدید و قدیم را به صادرکنندگان داده است تا شرکتهای لبنی بتوانند به صادرات و رقابت با سایر رقبا در این بازار ادامه دهند. دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه سالانه ارزش صادرات محصولات لبنی به عراق حدود ۶۰۰ میلیون دلار است، بیان کرد: با توجه به آنکه کارخانههای لبنی بیش از ۱۵ سال در این بازار حضور دارند، هماکنون برای از دست ندادن این بازار، به زیان، مشغول صادرات هستند بهطوری که پیشبینی میشود ارزش صادرات محصولات لبنی تا پایان سال به ۹۰۰ میلیون دلار برسد.
خطر ورشکستگی گندمکاران
باشگاه خبرنگاران- با گذشت چهار ماه از آغاز کشت پاییزه، خبری از اعلام نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید نیست. در همین رابطه رییس بنیاد توانمندسازی گندمکاران با بیان اینکه براساس قانون، همهساله باید نرخ خرید تضمینی محصولات قبل از شروع کشت سال زراعی جدید اعلام شود، اظهار کرد: ناظر بر اجرای قانون باید پیگیر این موضوع باشد تا تکلیف کشاورزان مشخص شود.
علیقلیایمانی افزود: بنیاد توانمندسازی گندمکاران به نمایندگی از جامعه کشاورزی، موضوع تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم را از طریق کمیسیون کشاورزی مجلس پیگیری میکند. وی گفت: نرخ خرید تضمینی گندم یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در تولید است بنابراین باید تمام محصولات کشاورزی که مشمول قانون خرید تضمینی هستند؛ برحسب تورم افزایش یابد.
ایمانی ادامه داد: در قانون خرید تضمینی تمام امور بهطور شفاف توضیح داده شده، بهطوریکه قانونگذار در صورت صلاحدید میتواند نرخ خرید را بالاتر از تورم افزایش دهد. رییس بنیاد توانمندسازی گندمکاران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از بخش تولید و کشاورزان افزود: با وجود آنکه مطالبه کشاورزان اجرای قانون است، از این رو انتظار میرود که رییس سازمان برنامه و بودجه جهت حل مشکلات کشاورزان نرخ خرید تضمینی گندم بر حسب تورم را افزایش دهد. ایمانی همچنین اظهار کرد: افزایش تورم در تمامی مراحل تولید اعم از قیمت نهادهها، حمل و نقل و هزینههای کارگری مشهود است بنابراین در صورت افزایش نیافتن نرخ خرید بر حسب تورم، گندمکاران باید اعلام ورشکستگی کنند چراکه قادر به ادامه تولید نخواهند بود.