17 - 01 - 2018
خبر
هشدار اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی به دولت؛
مرغ در آستانه ۱۵ هزار تومان
ایلنا- رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی هشدار داد در صورت ادامهدار شدن روند موجود در مورد تولید مرغ، تولید این کالا کم خواهد شد و در نتیجه قیمت آن بالا میرود. از اینرو همان بحرانی ایجاد میشود که در بخش تخممرغ به وجود آمد و شاهد قیمت ۱۵ هزار تومانی مرغ خواهیم بود. مهدی یوسفخانی با اشاره به اینکه به بازار شب عید نیز نزدیک میشویم، گفت: دولت باید فکری به حال مرغداران گوشتی بکند. در غیر این صورت، شاهد قیمت ۱۵ هزار تومانی مرغ خواهیم بود.
رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در خصوص آخرین وضعیت فعالیت اعضای این اتحادیه گفت: تا امروز هزار واحد پروانهدار و هزار واحد بدون پروانه که برخی از آنها در حال اخذ مراحل دریافت پروانه هستند، داریم. هرچند به دلیل عدم همکاری اماکن با ما برای اجرای ماده ۲۷ و ۲۸ قانون نظام صنفی عملا قدرت اجرایی برای برخورد با تخلفات واحدهای صنفی نداشتیم اما دو سال است که این همکاری دوباره آغاز شده و در حال گسترش صنف خود هستیم. یوسفخانی ادامه داد: در حال حاضر مهمترین مشکل ما رکود در این صنف است همانطور که در ۱۳۷ اتحادیه دیگر این مشکل به وجود آمده است اما اگر بخواهیم مهمترین علل آن را ذکر کنیم وجود فروشگاههای زنجیرهای و افزایش تعداد واحدهای صنفی از دلایل اصلی است. وی ضمن هشدار در مورد فروش مرغهای گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت فروش مرغ زنده به کشتارگاهها زیر پنج هزار تومان است که با توجه به قیمت نهادهها، داروها و مکملها این قیمت اصلا به صرفه نیست. تمام این مولفهها در سه ماهه اخیر با افزایش قیمت زیادی روبهرو بودهاند اما در قیمت فروش مرغ هیچ تغییری را شاهد نبودیم. یوسفخانی افزود: در شرایط فعلی، مرغ را به قیمت ۴۷۰۰ تومان به کشتارگاهها میدهند و در نهایت ۷۳۰۰ تومان به دست مصرفکننده میرسد در صورتی که اگر قیمت آن ۷۸۰۰ تومان شود شاید قیمت تمامشده مرغدار محسوب شود.
یوسفخانی همچنین تصریح کرد: همین امر سبب شده صادرات ما امسال نیز ضعیفتر از سالهای قبل شود بهطوری که هفت تا نه درصد تولیدات داخل کشور امروز به خارج صادر میشود و بازارهای صادراتی که قبلا در اختیار ما بود امروز در دست ترکیه است.
صدور «برگ خرید» فروش کالاها الزامی شد
تسنیم- با دستور اتاق اصناف ایران، صدور فاکتور (برگ خرید) رسمی توسط واحدهای صنفی برای فروش کالاهای خرد و کلان الزامی شد.
بر همین اساس علی فاضلی با ارسال نامهای به اتحادیههای صنفی خبر از الزام صدور فاکتور (برگ خرید) رسمی از سوی واحدهای صنفی برای عرضه خرد یا کلان کالاها از جمله کالاهای وارداتی بر اساس تصمیم ستاد مبارزه با قاچاق کالا داد.
البته پیش از این هم برخی فروشگاهها و مغازهها برای خرید فاکتور صادر میکردند اما بر اساس این دستور، تمام واحدهای صنفی باید فاکتور صادر کنند.
مردم انار گران نمیخرند
ایسنا- در بازار میوه و ترهبار تقاضا و قیمت برخی اقلام به نسبت هفتههای اخیر کاهش پیدا کرده اما پرتقال به عنوان میوه پرمصرف زمستانی با قدری افزایش قیمت همراه شده است. همچنین انار هنوز قیمت بالایی را تجربه میکند و گوجهفرنگی گرانترین ترهبار پرمصرف در بازار فعلی است.
گشت و گذاری در بازار نشان میدهد قیمت هر کیلوگرم هندوانه که در هفتههای گذشته به بیش از ۲۵۰۰ تومان رسیده بود، اکنون تبش فروکش کرده و ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان در مغازههای سطح شهر عرضه میشود. در میان سایر اقلام سیب زرد کیلویی ۴۵۰۰ تومان، سیب قرمز کیلویی ۵۰۰۰ تومان، خیار درختی کیلویی ۲۸۰۰ تومان و خیار بوتهای ۳۰۰۰ تومان قیمت دارد. همچنین انگور کیلویی ۴۵۰۰ تومان، موز کیلویی ۴۰۰۰ تومان، نارگیل کیلویی ۵۰۰۰ تومان و نارنگی کیلویی ۵۰۰۰ تومان فروخته میشود. اما پرتقال که مقداری افزایش قیمت پیدا کرده کیلویی ۶۰۰۰ تومان در میوهفروشیها قیمت دارد.
همچنین در بازار میوه، آناناس کیلویی ۱۵ هزار تومانی، بِه کیلویی ۱۲ هزار تومانی و انار کیلویی ۸۰۰۰ تومانی گرانترین اقلام هستند. اما در میان انواع ترهبار سیب زمینی و پیاز همچنان بالاتر از قیمت معمول عرضه میشوند و به ترتیب کیلویی ۲۰۰۰ و ۲۵۰۰ تومان هستند. همچنین کلم کیلویی ۲۰۰۰ تومان، فلفل دلمهای کیلویی ۲۵۰۰ تومان، کدو کیلویی ۲۰۰۰ تومان، بادمجان کیلویی ۲۰۰۰ تومان، چغندر کیلویی ۲۸۰۰ تومان و کاهو کیلویی ۲۰۰۰ تومان عرضه میشود. همچنین گوجه فرنگی کیلویی ۳۵۰۰ تومان و هندوانه کیلویی ۱۵۰۰ تومان قیمت دارد.
رواج دپودزدی در حوزه سنگهای قیمتی
ایسنا- در حالی که ایران باید حداقل یک درصد در تجارت جهانی هزار میلیارد دلاری سنگهای قیمتی سهم داشته باشد اما به نظر میرسد این بخش متصدی ندارد و دپودزدی هم به برداشت قاچاق سنگهای قیمتی اضافه شده است. معاون اکتشافات سازمان زمینشناسی و اکتشافات کشور با بیان این مطلب گفت: بسیاری از سنگها در طول تاریخ تبدیل به بخشی از فرهنگ کشورها شده است بهطوریکه اکنون بسیاری از کشورها را به نام سنگهای خودشان میشناسند که در مورد ایران، ما را با فیروزه میشناسند.
بهروز برنا اظهار کرد: در حال حاضر تجارت جهانی سنگهای قیمتی ارزشی حدود هزار میلیارد دلار دارد که انتظار میرود حداقل ایران با وجود اینکه یک درصد خاک جهان را در اختیار دارد یک درصد از تجارت جهانی سنگهای قیمتی را نیز به خود اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه وظیفه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی شناسایی و معرفی محدودههای دارای ذخایر است، گفت: عمده موضوع در سنگهای قیمتی، فرآوری آن و تمرکز روی این فرآیند است چراکه در ایران حجم زیادی از ذخایر وجود دارد و سازمان زمینشناسی آنها را به وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز معرفی میکند که انتظار میرود در آنجا ساماندهی لازم در این زمینه صورت گیرد که متاسفانه چندان حوزه منسجمی برای پیگیری آنها وجود ندارد.
معاون اکتشافات سازمان زمینشناسی و اکتشافات کشور با اشاره به مشکل عدم تمرکز روی فرآوری سنگهای قیمتی اظهار کرد: نبود مسوولیت مشخص برای حوزه استخراج منسجم سنگهای قیمتی باعث شده این سنگها را افرادی بهطور قاچاق به صورت قلوه جمع کنند و در بازار بهطور غیرقانونی به فروش برسانند، چراکه یک سنگ قیمتی یک کیلویی تا یک سال کار تراشکاری یک خانواده را تامین میکند. وی افزود: حتی مشاهده میشود از آنجا که بسیاری از سنگهای تراشنخورده قیمتی در معادن دیگر به دست میآید پدیده دپودزدی رواج داشته است. به عنوان مثال این موج در سنگان به شدت به چشم میخورد که قلوهسنگهای قیمتی را از دپوهای سنگان میدزدند.