21 - 01 - 2018
خبر
افزایش صادرات لبنیات
مهر- اگرچه بازی عراقیها برای تجار ایرانی همچنان ادامه دارد و مشکلاتی را برای صادرات کالاهایی مثل لبنیات به وجود آورده است اما آمارها حاکی از آن است که به صورت کلی صادرات لبنیات در ٩ ماهه امسال بیش از ٣٠ درصد رشد داشته است. در همین رابطه معاون وزیر جهاد با بیان اینکه رایزنیها با مسوولان عراقی برای رفع مشکل تعرفه لبنیات همچنان ادامه دارد، گفت: صادرات محصولات دام و طیور در ٩ ماهه امسال مجموعا ٨۴٣ میلیون دلار بوده است. بنابراین تراز تجاری ما طی این ٩ ماه در بخش دام و طیور مثبت بوده و ١٠٠ میلیون و ٧٩٣ هزار دلار تراز مثبت داشتیم.
به گفته حسن رکنی، بیش از ٧۵٠ هزار تن صادرات شیر و انواع لبنیات از کشور انجام شده که این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل بالای ٣٠ درصد رشد دارد. معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر روند صادرات به همین صورت پیش برود؛ پیشبینی میشود تا انتهای سال میزان صادرات ما در زمینه مواد لبنی به عدد یک میلیون تن برسد. رکنی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه مشکل ایجاد شده در زمینه تعرفه صادرات لبنیات به کشور عراق به کجا رسید، افزود: دولت عراق این محدودیت را تقریبا برای همه کشورها لحاظ کرده اما با این حال صادرات به عراق کماکان ادامه دارد. وی اضافه کرد: مسوولان ذیربط به طور مستمر این مساله را پیگیری میکنند تا دولت عراق را متقاعد کنند که در این زمینه تجدیدنظر کند.
نارضایتی ارمنستان از حجم پایین تجارت با ایران
تسنیم- طی ۱۰ ماهه گذشته، حجم مبادلات تجاری ایران و ارمنستان به استثنای انرژی، ۵/۶۲ میلیون دلار بوده در حالی که به گفته نخستوزیر ارمنستان، با توجه به حجم بازار و جمعیت بالای ایران، حجم مبادلات تجاری ایران و ارمنستان بسیار پایین است.
کارن کاراپتیان با اشاره به ظرفیت استفاده نشده عظیمی که در روابط دو کشور وجود دارد گفت: از نظر رشد مبادلات تجاری در سالهای اخیر، ما پایینترین رقمها یعنی۹ تا ۱۰ درصد را داشتهایم. وی همچنین در خصوص احداث خط آهن بین دو کشور گفت: این بستگی به تامین مالی دو کشور و حجم مبادلاتی دارد که میتواند با احداث چنین خط آهنی محقق شود، زیرا خط آهن ایران- ارمنستان نباید پایان کار باشد.
کاراپتیان در خصوص خط لوله گاز بین دو کشور نیز اظهار کرد: زیرساختی با این ابعاد، نباید توسط کشورهای کوچکی نظیر ارمنستان ساخته شود، بلکه باید کشورهایی که قصد عرضه گاز را دارند چنین زیرساختی را ایجاد کنند.
رییس اتحادیه درودگران و مبلسازان هشدار داد؛
خطر تعطیلی۹۰ درصد واحدهای مبلسازی
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر ۹۰ درصد از واحدهای تولیدی مبلسازی در آستانه تعطیلی قرار دارند و ۱۰ درصد باقی مانده هم کارگاههای خود را فروخته و در بانکها سرمایهگذاری کردهاند. در همین رابطه رییس اتحادیه درودگران و مبلسازان گفت: واردات صندلی و مبلمان اداری تا سال گذشته به میزان قابل توجهی صورت میگرفت اما هماکنون به علت افزایش تعرفههای گمرکی واردات نمونههای خارجی برای افراد مقرون صرفه نیست.
عبدالحسین عباسی با بیان اینکه بازار مبلمان کشور در وضعیت کسادی قرار دارد بیان کرد: اکنون بخش زیادی از تولیدکنندگان با مشکل کاهش نقدینگی روبهرو هستند و گردش مالی افراد به کمترین میزان ممکن رسیده است. از طرف دیگر مبلمان هم از سبد خانوار حذف شده و دیگر کالایی لوکس به شمار نمیرود. وی ادامه داد: بخش اعظم چرخه تولید کشور از کار افتاده است. کاهش قدرت خرید مردم، افزایش هزینههای تولید نظیر مالیات و بیمه سبب شده تا ادامه تولید برای افراد صرفه اقتصادی نداشته باشد به همین علت تولید واحدهای تولیدی باقی مانده در انبارها بدون خریدار خاک میخورد.
رییس اتحادیه درودگران و مبلسازان افزود: حدود ۹۰ درصد از واحدهای صنعتی و تولیدی در وضعیت نیمهتعطیل قرار دارند و ۱۰ درصد باقی مانده کارگاههای خود را فروخته و در بانکها سرمایهگذاری کردهاند. هماکنون برخی از تولیدکنندگان با کمتر از ۲۰ درصد توان به تولید میپردازند. تولیدات داخلی متاسفانه به علت مشکلات و شرایط موجود نهتنها صادر نمیشوند بلکه در بازار داخلی هم به فروش نمیرسند.
وی گفت: مسوولان و سازمانهای ذیربط تنها شعار حمایت از تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی سر میدهند اما در عمل و اجرا اقدامی انجام نشده است. عباسی با اشاره به اینکه تنها دو ماه تا شروع سال جدید باقی مانده، گفت: به علت کاهش قدرت خرید مردم و کمبود نقدینگی کسبه و تولیدکنندگان در بازار افزایش قیمتی در این زمینه صورت نخواهد گرفت، حتی ممکن است برخی از افراد اقدام به فروش زیر قیمت کالاهای خود کنند.