22 - 01 - 2018
خبر
مردم نگران گوشت شب عید نباشند!
ایرنا- معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از دامپروران با واردات گوشت گوسفندی در ازای صادرات دام زنده موافقت کرد. در همین رابطه رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده از واردات گوشت گوسفندی در ازای صادرات دام زنده از ابتدای بهمنماه سالجاری خبر داد و گفت: گوشت قرمز مورد نیاز کشور برای شب عید تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
منصور پوریان با بیان اینکه صنعت دامپروری با بحران مواجه است، افزود: به دلیل خشکسالیهای پیدرپی و نبود غذای کافی، تولیدکنندگان دام زنده توان نگهداری دام زنده خود را ندارند بنابراین ناچارند دام خود را با وزن پایین کشتار کنند که این امر در کاهش قیمت دام زنده گوسفندی تاثیرگذار است. به گفته وی، اکنون لاشه ٢٣ کیلویی به بازار عرضه میشود، این درحالی است که کشورهای خارجی نیز دام زنده پرواربندی شده با وزن بالا را خواهان هستند بنابراین توسعه صادرات میتواند به صنعت پرواربندی کمک کند.رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده گفت: مردم نگرانی نداشته باشند. گوشت قرمز گوسفندی گرم و منجمد مورد نیاز کشور برای شب عید و ایام نوروز تامین است و صادرات دام زنده تاثیری در قیمت این محصول نخواهد داشت.
تغییر هفتگی برخی تصمیمات اقتصادی
مهر- در حالی که ضرورت دارد هر گونه تغییر در اجرای سیاستها و رویهها پیش از اجرا به اطلاع بخش خصوصی و فعالان اقتصادی برسد اما به گفته نایب رییس اتاق بازرگانی ایران، نهتنها این امر محقق نشده بلکه مداخلات، بیشتر و تصمیمات گاه هفتگی تغییر میکند. حسین سلاحورزی با بیان اینکه سقف خواستههای فعالان اقتصادی در حال حاضر به اجرای قوانین مصوب تقلیل یافته، گفت: به تازگی برخی تصمیمات و بخشنامهها، هفتگی تغییر میکنند.
وی گفت: وضعیت اقتصاد ایران و فضای کسبوکار به گونهای است که متاسفانه سقف خواستهها و آرزوهای فعالان اقتصادی در ایران، به اجرای قوانین موجود محدود شده است. نایب رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: این روزها فعالان اقتصادی، تشکلها، اتاقهای بازرگانی و بنگاههای اقتصادی، هیچ امتیاز، تسهیلات و حمایتهایی را از دولت و مجلس انتظار ندارند و از سیاستگذاران طلب نمیکنند بلکه مصرانه تمنای اجرای صحیح و کامل قوانین مرتبط با حوزه کسبوکار از جمله قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار و رفع موانع تولید را دارند.سلاحورزی تصریح کرد: در مواد ٢و ٣ قانون بهبود محیط کسبوکار مبنی بر تکلیف تمام دستگاههای اجرایی به نظرخواهی از تشکلها و فعالان بخش خصوصی در اصلاح و تدوین قوانین و مقررات، بخشنامهها و دستورالعملها و دستور موکد معاون اول رییسجمهور بر اجرای دقیق این حکم از قانون متاسفانه کماکان ماشین تولید بخشنامهها، دستورالعملها و آییننامههای مخل کسبوکار در حال کار کردن است.
رییس انجمن برنج:
مشکلی با واردات برنج نداریم
مهر- قیمت برنج هندی در یک ماه اخیر با افزایش چشمگیری در بازار روبهرو بود، به طوری که بسیاری از فعالان کمبود برنج خارجی را عامل اصلی گرانیها اعلام کردند. بر همین اساس دولت برای جلوگیری از گرانیهای شب عید دست به کار شد و واردات را از امروز به مدت چهار ماه آزاد اعلام کرد. در همین خصوص رییس انجمن برنج با اشاره به آزاد شدن ثبتسفارش واردات این کالا، گفت: فرآیند انجام واردات و ورود برنج به بازار داخلی، حدود شش ماه زمان میبرد. بنابراین ورود محمولههای ثبتسفارششده به بازار داخلی، به سال بعد موکول خواهد شد.
جمیل علیزادهشایق اظهارداشت: اصلا مهم نیست که واردات چه زمانی انجام شود. نکته مهم این است که میزان واردات از سقف نیاز بالاتر نرود و به اندازه نیاز انجام شود. دبیر انجمن برنج کشور تصریح کرد: حتی اگر واردات در فصل برداشت انجام شود مشکلی ندارد اما برای اینکه کشاورزان از نظر روانی آسیبی نبینند، این مساله نباید علنی شود.
تلاش زیر پوستی برای واردات لبنیات
باشگاه خبرنگاران- تاخیر سازمان حمایت در بررسی اسناد و مدارک قیمت تمام شده شیرخام تا حدی طولانی شده که رییس انجمن صنفی گاوداران معتقد است این تاخیر به قیمت نابودی صنعت تمام میشود. احمد مقدسی با اشاره به شرایط نامساعد دامداران اظهار کرد: اکنون قیمت تمام شده هر کیلو شیرخام هزار و ۴۵۷ تومان است که با احتساب ۱۰ درصد سود باید ۱۶۰۰ تومان از دامداران خریداری شود.
وی متوسط نرخ خرید هر کیلو شیرخام از دامدار را هزار و ۳۲۰ تا هزار و ۳۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به درخواست دامداران مبنی بر افزایش قیمت، اسناد و مدارک لازم به سازمان حمایت جهت بررسی قیمت تمام شده ارسال شده است، اما تاکنون نتیجه بررسیها اعلام نشده است که تاخیر در بررسیها به قیمت نابودی صنعت تمام میشود. به گفته وی؛ با توجه به شرایط کنونی دامداران، دولت باید مابهالتفاوت قیمت تمام شده و خرید شیرخام از دامداران را بپردازد یا مجوز افزایش قیمت شیرخام را صادر کند.
رییس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه برخی افراد به دنبال واردات محصولات لبنی هستند، بیان کرد: خودکفایی محصولات لبنی و تامین امنیت غذایی به زیان مافیای کشور است که به بهانههای مختلف چوب لای چرخ تولید میگذارند تا به اهداف خود دست یافته و برنامه تولید را از بین ببرند.
تاثیر منفی ممنوعیتهای عراق بر کار تجار ایرانی
ایسنا- در ماههای گذشته تصمیمات دولت عراق در زمینه واردات این کشور شرایط صادرات برخی کالاها به عراق را بسیار دشوار کرده است. به طور مثال در ماههای قبل تعرفه واردات انواع آبمیوه در این کشور یکباره از ۳۰ به ۱۳۰ درصد رسید. همچنین لبنیات از دیگر کالاهایی بود که با وجود داشتن بازاری مناسب در عراق با افتوخیز مواجه شد و به این ترتیب افزایش تعرفه صادرات ماست، شیر و شیرخشک به عراق به میزان ۴۰ درصد را شاهد بودیم، این اتفاق در شرایطی رخ داد که عراق با سهم بیش از ۸۰ درصدی، بزرگترین مشتری محصولات لبنی ایران به شمار میرود. حال نیز مدتی است مسوولان عراقی ممنوعیتهای جدیدی برای واردات برخی محصولات کشاورزی اعمال کردهاند. در همین خصوص رییس میز ایران و عراق در سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه از اوایل ماه جاری صادرات کاهو، شلغم، چغندر، کلم و گل کلم به عراق با ممنوعیت مواجه شده است، اظهار کرد: ممنوعیت واردات این کالاها در راستای حمایت از تولید داخل اعلام شده است.
رضازاده با یادآوری محدودیتهایی که پیش از این از سوی عراق در واردات لبنیات و آبمیوه صورت گرفته بود، گفت: حتی اگر در تمام این بخشها صادرات ما به صفر برسد که این اتفاق نخواهد افتاد تنها سه درصد از کل صادرات ما به عراق کاهش پیدا میکند و در جمع رقمی حدود ۱۹۰ میلیون دلار حجم صادرات این کالاها خواهد بود. رییس میز ایران و عراق در سازمان توسعه تجارت درباره سرنوشت تعرفههای عراق برای محصولات لبنی ایران اظهار کرد: پیگیریهای ایران از عراق در موضوع لبنیات نتیجه خاصی در بر نداشته و با وجود پیگیریهای دولت ایران برای بازنگری در این تعرفهها هنوز دولت عراق پاسخی به این درخواست نداده است.