22 - 01 - 2018
خبر
معاون مسکن وزیر راهوشهرسازی خبر داد؛
پاسخ منفی بانک مرکزی به شرایط جدید وام مسکن
معاون وزیر راهوشهرسازی گفت: اینکه چه زمانی شرایط برای کاهش نرخ سود مسکن و افزایش مدت بازپرداخت فراهم است، جزو وظایف بانک مرکزی است اما نظر این بانک این است که وضعیت بانکداری در ایران اجازه این کار را نمیدهد.
حامد مظاهریان در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که چرا تب و تاب کاهش اقساط وام مسکن از بین رفت،گفت: بحث اصلی وزارت راهوشهرسازی حمایت از حقوق مصرفکننده است، بنابراین مسوولان این وزارتخانه باید همواره از این موضوع دفاع کنند که تسهیلات بتواند درصد بیشتری از قیمت خرید مسکن را شامل شود و نرخ سود کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: مسکن یک کالا و نیاز اولیه مردم است و در قانون اساسی هم بر آن تاکید شده است، پس برای اینکه دورههای بازپرداخت اقساط افزایش یابد این موضوع همواره خواسته همیشگی وزارت راهوشهرسازی است.
مظاهریان خاطرنشان کرد: در جلساتی که با بانک مرکزی داشتیم این موضوع همواره جزو خواستههای ما بوده است، اما بحثی که وجود دارد این است که نظام بانکی کشور چقدر میتواند به این تعهدات عمل کند، چراکه خود نظام بانکی کشور دچار مسایل داخلی خود مثل «نکول» زیاد (طرف قرارداد نتواند در قبال قرارداد به تمام یا بخشی از تعهدات عمل کند) و پولهای سمی که در آن جریان بوده، است و از این مشکلات رنج میبرد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راهوشهرسازی ادامه داد: پس ما همواره از طرف مردم این خواسته را داشتیم اما بانک مرکزی بر مبنای وظیفه خود عمل میکند که چه زمانی میتواند این کار را انجام دهد. وی ادامه داد:در اصول هیچکسی با آن مخالفتی ندارد اما اینکه چه زمانی بانکها برای اعمال این کاهش بهره و افزایش مدت بازپرداخت و رقم بیشتر پرداختی توانایی دارند، از وظایف بانک مرکزی است و باید به آن احترام گذاشت.
مظاهریان گفت: همواره این پیشنهاد در حد یک خواسته دنبال میشود ولی چیزی که اظهارنظر بانک مرکزی است این است که وضعیت بانکداری در ایران اجازه این را نمیدهد، بنابراین ما هرگاه فکر میکنیم امکانی برای مطرح کردن این خواسته است این اقدام را انجام خواهیم داد اما تصمیمگیری آن برعهده بانک مرکزی است. وی در پاسخ به این سوال که آیا سقف تسهیلات خرید مسکن سال آینده افزایش خواهد یافت اظهار داشت: مشخص نیست و باید از بانک مرکزی این موضوع را پرسید.
معاون وزیر راهوشهرسازی خبر داد؛
پیشرفت ۸۲ درصدی آزادراه همت- کرج
ایسنا- معاون وزیر راهوشهرسازی اعلام کرد آزادراه همت- کرج به پیشرفت ۸۲ درصدی رسیده و این امید وجود دارد که در صورت پیگیری پروژه طبق برنامهریزی بتوان این مسیر را ظرف شش ماه آینده به بهرهبرداری کامل رساند. خیرالله خادمی در حاشیه بازدید از آزادراه همت- کرج که با حضور معاون اول رییسجمهور انجام شد، اظهار کرد: این آزادراه ۶/۱۴ کیلومتری در سه قطعه مختلف پیگیری میشود. قطعه نخست آن با پیشرفت ۹۵ درصدی زیر بار ترافیک قرار دارد. قطعه دوم با پیشرفت ۹۲ درصدی و قطعه سوم با پیشرفت ۶۴ درصدی در دست ساخت است.
به گفته وی تاکنون این پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده و برای تکمیل آن ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیز احتیاج خواهد بود. مدیرعامل ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور با بیان اینکه مهمترین مشکل این آزادراه بحث تامین مالی و تملیک واحدهای مسکونی مسیر بوده است، توضیح داد: حدود ۷۲ واحد مسکونی قرار گرفته در مسیر این آزادراه نیاز به تملیک اراضی داشتند. خوشبختانه حدود ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات لازم برای این موضوع از هفته پیش تامین شده و کل این مساله نیز ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز خواهد داشت.
خادمی با اشاره به اهمیت تکمیل این پروژه برای کاهش بار ترافیکی منطقه، بیان کرد: این آزادراه که از منطقه ۲۲ تهران آغاز میشود و تا منطقه حصار جاده چالوس و کنارگذر شمالی کرج ادامه دارد، بخش زیادی از ترافیک شرق به غرب و شمال کشور را مدیریت کرده و کاهش خواهد داد.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت آزادراه تهران- شمال گفت: خوشبختانه کار در تمامی آزادراههای کشور با قدرت و در بهترین روند ممکن ادامه دارد و ما با حداکثر توان خود این موضوع را پیگیری میکنیم. در آزادراه تهران- شمال مسایلی مانند مناطق مسکونی، عدم امکان انفجار و اتفاقات غیرقابل پیشبینی طبیعی باعث به تاخیر افتادن پروژه شد، اما خوشبختانه کار به خوبی ادامه دارد و در هیچ زمانی آزادراه تهران- شمال با این قدرت دنبال نشده است.
مدیرعامل ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور افزود: در حال حاضر دولت حدود ۶۰ درصد از آورده مورد نیاز این آزادراه را تامین کرده و بنیاد مستضعفان نیز در تلاش است آورده مربوط به خود را تامین کند. خادمی درباره راهآهن قزوین به رشت نیز اظهار کرد: طبق پیشبینیهای ما ریل تا پایان سال به رشت خواهد رسید، اما احتمالا چند ماه زمان احتیاج است تا امکان عبور و مرور قطارهای مسافری نیز در آن فراهم شود.