23 - 01 - 2018
خبر
مرغ و تخممرغ گران شد
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ نسبت به روزهای گذشته با افزایش ۲۰۰ تومانی روبهرو شده و با قیمت هر کیلو۷۵۰۰ تومان به فروش میرسد. این در حالی است که به گفته رییس اتحادیه پرنده و ماهی، با توجه به افزایش تقاضا احتمال افزایش مجدد قیمت تخممرغ در روزهای آتی وجود دارد. البته به گفته وی، نرخ مرغ زنده در روزهای پایانی سال از پنج هزار تومان و آماده طبخ از هفت هزار و ۸۰۰ تومان فراتر نخواهد رفت.
مهدی یوسفخانی گفت: در حال حاضر نرخ هر کیلو مرغ زنده جلوی در مرغداری چهار هزار و ۸۰۰ تومان، مرغ آماده طبخ در کشتارگاه شش هزار و ۶۴۰ تومان، توزیع جلوی در واحدهای صنفی شش هزار و ۸۰۰ و خردهفروشی هفت هزار و ۵۰۰ تومان است. به گفته وی نرخ هر کیلو ران مرغ با کمر شش هزار و ۵۰۰ و ران مرغ بدون کمر برابر با قیمت مرغ هفت هزار و ۵۰۰ تومان است.
یوسفخانی با اشاره به نرخ سایر مشتقات افزود: نرخ هر کیلو سینه با کتف ۱۲ هزار و ۵۰۰، سینه بدون کتف ۱۳ هزار و ۵۰۰ و فیله مرغ ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان است. وی در بخش دیگری از سخنان خود از افزایش قیمت تخممرغ در بازار خبر داد و گفت: در روزهای اخیر قیمت هر شانه تخممرغ از ۱۲ هزار و ۶۰۰ به ۱۴ هزار تومان افزایش یافت که با وجود کاهش تخممرغ احتمال نوسان قیمت در روزهای آتی دور از انتظار نیست.
وعده اعلام نرخهای تضمینی کشاورزی به زودی
ایسنا- با وجود تاخیر بیش از۱۲۰ روزه برای تصویب و ابلاغ نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی، یک مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی از تصویب و اعلام این نرخها در آینده نزدیک خبر داد.
بر اساس قانون، وزارت جهاد کشاورزی موظف است اواسط تیرماه هر سال نرخهای پیشنهادی برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی مورد اشاره این قانون را به هیات دولت پیشنهاد دهد و دولت و شورای اقتصاد موظف هستند قبل از شروع فصل کشت هر سال (مهرماه) نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی را بررسی، ارزیابی، تصویب و ابلاغ کنند. اما امسال نیز مانند سال گذشته نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی با وجود گذشت بیش از ۱۲۰ روز از آنچه قانون برای دولتمردان مشخص کرده، اعلام نشده است که به گفته یک مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی در آینده نزدیک این نرخها مورد بررسی نهایی قرار گرفته و مصوبه آن ابلاغ میشود.
گرچه طی ماه گذشته شورای اقتصاد با وجود دستور ویژه معاون رییسجمهور مبنی بر تسریع در بررسی، تصویب و ابلاغ، جلسهای در این زمینه ترتیب نداده و هنوز تکلیف این نرخها مشخص نشده است اما به گفته این مقام مسوول به زودی این جلسه تشکیل و نرخهای تضمینی کشاورزی ابلاغ میشود که البته با تاخیر بسیار زیاد صورت گرفته و باید از کشاورزان و تولیدکنندگان عذرخواهی کرد.
البته پیش از این نیز عبدالمهدی بخشنده معاون برنامهریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفته بود: در جلسه شورای اقتصاد معاون اول رییسجمهور دستور داد هر چه سریعتر نرخهای خرید تضمینی گندم که تصویب و ابلاغ آن به تاخیر افتاده بررسی شود چرا که به گفته وی وزیر جهاد کشاورزی مکررا این درخواست را در جلسات متعدد مطرح کرده است. البته وزارت جهاد کشاورزی و شخص وزیر انتظار دارند دولت برای تصویب و ابلاغ نرخهای خرید تضمینی حداقل به اندازهای که بانک مرکزی افزایش شاخص بهای تولیدکننده را محاسبه و اعلام میکند که همان حدود ۹ درصد نرخ تورم است افزایش نرخهای خرید محصولات کشاورزی را اعمال کند.
درخواست تجدیدنظر دامداران برای نرخ شیر
تسنیم- با وجود اینکه چند سال است نرخ مصوب هر کیلوگرم شیر خام ۱۴۴۰ تومان تعیین شده اما این نرخ عملیاتی نشده است بهطوری که در برخی نقاط کشور، این محصول ۸۵۰ تومان نیز به فروش میرسد. مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران با بیان این مطلب گفت: با توجه به اینکه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در حال بررسی قیمت محصولات صنایع فرآوردههای لبنی است ما نیز به این سازمان پیشنهاد دادیم درباره نرخ شیرخام تجدید نظر کنند.
علیرضا عزیزاللهی افزود: صنایع لبنی اینطور اعلام میکنند که ۶۵ تا ۷۰ درصد هزینههای تولید محصولات لبنی ناشی از شیر خام است که با در نظر گرفتن قیمت فعلی ۱۳۰۰ تومانی هر کیلوگرم شیر خام، نرخ شیر پاستوریزه برای مصرفکننده نهایی یعنی مردم نباید سه هزار تومان باشد. مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران ادامه داد: وضعیت برخی دامداران کشور وخیم شده و هزینههای تولید آنها بالا رفته است بهطوری که قیمت یونجهای که هر سال ۷۵۰ تومان خریداری میشد به ۱۵۰۰ تومان افزایش یافته و دو برابر شده است.
وی تصریح کرد: همچنین قیمت جو به هزار و ذرت ۹۰۰ تومان رسیده است و میانگین هزینههای خوراک دام دامداران بهطور متوسط ۲۵ درصد افزایش یافته است. عزیزاللهی با آنالیز قیمت شیر پاستوریزه برای مصرفکننده گفت: اگر قرار باشد نرخ مصوب هر لیتر شیر خام دامداران رعایت و به قیمت ۱۴۴۰ تومان از آنها خریداری شود و با در نظر گرفتن اینکه ۵۰ درصد هزینه کارخانهها از شیر خام باشد قیمت هر لیتر شیر برای مصرفکننده حداکثر ۲۸۸۰ تومان است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور ادامه داد: زمانی که هر لیتر شیر (تتراپک) سه هزار تومان به فروش میرسد یعنی باید هر کیلوگرم شیرخام از دامداران ۱۵۰۰ تومان خریداری میشد اما این مهم روی نداده است. وی گفت: حتی خود دولت نیز در خرید توافقی شیر خام نرخ مصوب خود را رعایت نمیکند بهطوری که سازمان تعاون روستایی هر کیلوگرم شیر خام را از دامداران ۱۳۰۰ تومان خریداری میکند.