28 - 01 - 2018
خبر
قائم مقام سازمان توسعه تجارت تاکید کرد؛
ضرورت بازسازی و بازتعریف برند ایرانی
ایرنا- با توجه به اینکه ضعف ایران در مبحث برندسازی، باعث شده کشورهای دیگر که کیفیت کالاهایشان به مراتب پایینتر از ماست، در بازارهای جهانی از ما پیشی بگیرند، قائممقام سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه بحث نشان تجاری (برند) ملی و فراملی است، گفت: نشانهای تجاری ایران نیاز به بازسازی و بازتعریف دارند.
محمدرضا مودودی اظهار داشت: برنامه مدون چهار سالهای برای راهبری نشانهای تجاری تهیه کردیم و سند توسعه برند تهیه شده و مراحل آن طی میشود تا در سطح عالی شورای عالی صادرات نیز وارد شویم. وی توضیح داد: تاکنون به دنبال تدوین ساختار کلی معرفی نشانهای تجاری برتر بودیم و پس از مطالعات تطبیقی آنها را به برنامههای عملیاتی تبدیل کردیم. مودودی تاکید کرد: اگر میخواهیم نهضت برند و توسعه برند به عنوان وظیفه ملی دنبال شود باید از مشاوران بینالمللی دعوت کنیم براساس شاخصهای بینالمللی کمک کنند که بهترینهای دنیا نیز در زمینه همکاری اعلام آمادگی کنند.
به گفته قائم مقام سازمان توسعه تجارت، نشانهای تجاری حاضر در کشور ملی هستند و این نقطه ضعفی برای کشور محسوب میشود. بنابراین تلاش کردیم برای تقویت نشانهای تجاری بخش خصوصی را جذب کنیم.
وی همچنین با اشاره به بند ۵ ماده ۸ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر گفت: در این قانون سازمان توسعه تجارت تنها متولی تعیین نشانهای تجاری برتر کشور است و هر دستگاه و فردی در این حوزه وارد شود مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد. مودودی اظهار داشت: البته شاهد هستیم که برخی سایتها اقدام به معرفی نشانهای تجاری برتر میکنند که این خلاف قانون است چرا که با رواج تندیسفروشی در جامعه، جایگاه نام و نشان تجاری در سطح ملی تخریب و برنامههای کلان و هدفگذاریهای تعیینشده نیز با اختلال مواجه میشوند.
آمادگی بخش خصوصی برای خرید سهام بانکهای چینی
مهر- خرید سهام بانکهای چینی از سوی ایرانیها، مدتهاست مطرح شده است. شواهد نیز حاکی از آن است که خرید سهام بانکهای چینی از سوی سهامداران بخشخصوصی در مراحل نهایی به سر میبرد و بانک مرکزی چین، مجوز لازم را برای این اقدام صادر کرده است. بنابراین اکنون توپ در زمین ولیالله سیف قرار دارد. در همین خصوص رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت که مقدمات خرید سهام بانکهای چینی از سوی ایرانیها فراهم شده است اما قطعی شدن خرید این سهام، نیازمند سپری شدن مراحل قانونی و صدور مجوزهای لازم از سوی بانک مرکزی چین بود.
اسدالله عسکراولادی اظهار کرد: اکنون بر اساس گفته مقامات مسوول، بانک مرکزی چین، مجوزهای لازم را برای خرید سهام بانکهای چینی از سوی ایران صادر کرده است. وی با بیان اینکه بانک مرکزی باید مجوزهای لازم را برای طرف ایرانی صادر کند، اظهار کرد: ایرانیها تنها اجازه دارند ۱۰ درصد سهام بانکهای چینی را خریداری کنند.
در عین حال یک مقام مسوول در نظام بانکی با بیان اینکه بانک مرکزی ایران، هنوز به صورت کامل موضوع خرید سهام بانکهای خارجی توسط بخش خصوصی را بررسی نکرده و در مورد آن به جمعبندی نرسیده است، گفت: احتمال اینکه مجوز صادر شود، وجود دارد. در عین حال بخش خصوصی ایران اگر چنین گامی در جهت خرید سهام بانکهای چینی برداشته، باید به بانک مرکزی مراجعه کند و درخواست خود برای دریافت مجوز ارائه دهد. وی افزود: بانک مرکزی باید جوانب کار را در این زمینه لحاظ کند. در همین حال یک مقام مسوول در بخش خصوصی هم در این رابطه گفت: سرمایهگذاری ایرانیها برای خرید سهام بانکهای چینی، زیر ۱۰۰ میلیون دلار است.
خطر نابودی صنعت دامداری با نوسان قیمت نهادهها
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر با وجود اینکه شرکت پشتیبانی امور دام، سویا و ذرت میان دامداران توزیع میکند اما قیمت این نهادهها در مقایسه با دو، سه ماه گذشته تفاوت معناداری پیدا کرده به طوری که رییس انجمن صنفی گاوداران معتقد است افزایش ۲۵ درصدی نرخ ذرت، سویا و ثبات نرخ خرید شیرخام، به قیمت نابودی صنعت دامداری تمام خواهد شد.
احمد مقدسی با اشاره به اینکه افزایش قیمت نهادهها اوضاع دامداران را سختتر کرده است، افزود: افزایش ۲۵ درصدی نرخ ذرت و سویا و ۴۰ درصدی یونجه و ثبات نرخ خرید شیرخام، به قیمت نابودی صنعت دامداری تمام خواهد شد. به گفته وی هماکنون نرخ تمامشده هر کیلو شیرخام جلوی در دامداری هزار و ۴۵۷ تومان است که انتظار میرود سازمان حمایت هر چه سریعتر اسناد و مدارک دامداران جهت تعیین تکلیف قیمت شیرخام را بررسی کند.
رییس انجمن صنفی گاوداران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کارخانههای لبنی پس از بررسی اسناد و مدارک دامداران تمایلی به خرید شیر با نرخ بالاتر از هزار و ۴۴۰ تومان ندارند، بیان کرد: با وجود آنکه شیر، ماده اولیه محصولات لبنی را تشکیل میدهد اما به سبب فسادپذیر بودن زور کارخانهها به دامداران میچربد. وی ادامه داد: با توجه به آنکه شیر از جمله محصولات لبنی است که مشمول قیمتگذاری میشود؛ ستاد تنظیم بازار باید مابهالتفاوت خرید کارخانهها و قیمت تمام شده را به تولیدکنندگان پرداخت کند؛ در حالیکه این دستگاه مسوول در حق دامداران کوتاهی میکند که در اصل این ظلم در حق صنعت دامداری است.
مرتضی بانک:
به عملکرد مناطق آزاد نمره بالای ۱۵ میدهم
ایسنا- در حالی که برخی از نمایندگان مجلس معتقدند که مناطق آزاد به روزنهای برای ورود کالاهای قاچاق تبدیل شده است و میزان واردات غیرقانونی به کشور را افزایش داده، مدیرعامل سازمان مناطق آزاد ضمن مردود دانستن فرضیه قاچاق از این مناطق، به عملکرد این مناطق نمره بالای ۱۵ داد. مشاور رییسجمهور، فرضیه قاچاق از مناطق آزاد را از اساس غلط دانست و گفت: قاچاق برای مناطق آزاد یک زهر است و اولین ضررکننده از این موضوع خود مناطق آزاد است. بنابراین مناطق آزاد دروازه قاچاق نیستند.
مرتضی بانک در ارزیابی خود از عملکرد مناطق آزاد گفت: با توجه به شرایط حاکم و اعتبارات مناطق آزاد که زمانی آغاز به کار کردهاند هیچ زیرساختی نداشتهاند، میتوان نمره ۱۵ به بالا به عملکرد مناطق آزاد داد. وی گفت: تسهیل در توسعه و عمران، صادرات و سرمایهگذاری، مبادلات کالا و تجارت و سرمایهگذاری خارجی از مهمترین اهداف اولیه مناطق آزاد بودهاند. این در حالی است که قانون مناطق آزاد مترقی و قوی است و قانونگذار به خوبی به آن توجه کرده است. مدیرعامل سازمان مناطق آزاد در ادامه افزود: رعایت نسبت اعتبارات عمرانی و جاری یکی از موفقیتهای مناطق آزاد بوده است؛ به طوریکه ۷۰ درصد اعتبارات صرف پروژههای عمرانی و ۳۰ درصد صرف هزینههای جاری شده است. وی درباره اشتغالزایی مناطق آزاد نیز توضیح داد: تقریبا در چهار سال گذشته حدود ۷۶ هزار نفر در مناطق آزاد مشغول به کار شدهاند. همچنین در حال حاضر ۱۸۰ هراز نفر در مناطق ویژه اقتصادی مشغول به کار هستند. مدیرعامل سازمان مناطق آزاد در ادامه با بیان اینکه صادرات از مناطق آزاد در سالجاری به یک میلیارد دلار خواهد رسید افزود: تاکنون در مناطق آزاد ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری داخلی انجام و ۳۵ هزار میلیارد تومان نیز مجوز جدید صادر شده است.