8 - 02 - 2018
خبر
تخممرغ شانهای ۱۸ هزار تومان شد
ایسنا- طی ماههای اخیر بازار تخممرغ به دلیل بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان به هم ریخته و باعث کمبود و گرانی این محصول در بازار شده است. اما در حالی که وزارت کشاورزی مجوز واردات تخممرغ در داخل را صادر کرده و معاون این وزارتخانه نیز وعده واردات بیشتر تخممرغ را برای جلوگیری از قیمت داده است، طی روزهای گذشته مجددا قیمت تخممرغ افزایش یافته و به شانهای حدود ۱۸ هزار تومان (دانهای ۶۰۰ تومان) رسیده است.
در همین خصوص علیاکبر مهرفرد، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفته بود با توجه به این شرایط و افت تولید تخممرغ در داخل، واردات این محصول ادامه دارد و افزایش هم مییابد. به گفته وی، تعرفه واردات تخممرغ به حداقل خود یعنی پنج درصد رسیده است. به همه اعلام شده که میتوانند تخممرغ از کشورهای مختلفی که مورد تایید سازمان دامپزشکی است وارد کنند. البته این کار با چالشهایی مواجه شده است چراکه اگر تاجران بخواهند از برخی کشورها واردات انجام دهند، قیمت تخممرغ وارداتی بالاتر از قیمت موجود بازار داخلی تمام میشود.
در این میان طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، هماکنون قیمت هر کیلوگرم تخممرغ در بازارهای اروپایی حدود ۸/۱ تا ۲ یورو در خردهفروشیهاست اما قیمت این محصول در حال حاضر در بازار ایران که با آنفلوآنزا دست و پنجه نرم میکند، ارزانتر است.
با این حال طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی قیمت هر شانه تخممرغ در مرغداریها حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است و تا زمانی که به دست مصرفکنندگان میرسد باید شانهای ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان باشد اما کشورهای فروشنده هم طاقچه بالا گذاشتهاند و ترکیه به عنوان یکی از این کشورها قیمت هر کارتن تخممرغ را هشت تا ۱۰ دلار افزایش داده است. از سوی دیگر تلفات گلههای تخمگذار هم گستردهتر شده و تا مرز ۲۱ میلیون قطعه هم پیش رفته است. بنابراین با وجود کاهش قیمت تخممرغ به حدود شانهای ۱۴ هزار تومان طی هفتههای گذشته این محصول مجددا روند افزایشی پیدا کرده و امروز در بازار مصرف به شانهای ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۸ هزار تومان هم رسیده است.
افزایش ۲ برابری قیمت موز از مرز تا بازار
ایسنا- قیمت موز طی هفتههای گذشته به کیلویی ۸۰۰۰ تومان در بازار رسیده و عوامل متعددی از جمله کمبود تولید این محصول در فیلیپین، افزایش نرخ جهانی، افزایش نرخ ارز، سرما و… در رابطه با گرانی آن مطرح میشود اما نگاهی به آخرین آمار واردات موز نشان میدهد که نهتنها این محصول با افزایش مواجه شده بلکه نهایتا کیلویی حدود ۴۰۰۰ تومان به کشور وارد میشود و تقریبا دو برابر این قیمت به دست مصرفکنندگان میرسد.
به گفته حسن صابری، رییس اتحادیه بارفروشان میزان تولید موز در فیلیپین به عنوان یکی از عمده تولیدکنندگان این محصول در جهان کاهش پیدا کرده و به همین دلیل سهمیه کشورهایی مانند ایران نیز کمتر شده است. طبیعتا در چنین شرایطی میزان واردات و نهایتا عرضه موز در بازار داخلی ایران نیز کاهش پیدا میکند و خود به عاملی برای افزایش قیمت تبدیل میشود.
این در حالی است که آخرین آمار منتشرشده از صادرات و واردات محصولات کشاورزی بیانگر مساله دیگری است چراکه در ۹ ماهه امسال بالغ بر ۵۳۲ هزار و ۲۹۲ تن موز به ارزشی بیش از ۴۰۲ میلیون و ۹۹۲ هزار دلار موز به کشور وارد شده که از نظر وزنی ۴۸/۱۵ درصد و از نظر ارزشی ۵۳/۱۵ درصد رشد را نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته نشان میدهد. نگاهی به این آمار بیانگر افزایش وزنی واردات موز و ثابت ماندن قیمت آن در ماههای مورد نظر این گزارش بوده است و از سوی دیگر نیز با حساب و کتابی ساده میتوان متوجه شد هر کیلوگرم موز حتی با در نظر گرفتن حداکثر تعرفه ۱۵ درصدی واردات آن به کمتر از ۴۰۰۰ تومان میرسد حال آنکه قیمت این محصول در بازار مصرف ۸۰۰۰ تومان شده و آمار با اظهارات مسوولان توزیعکننده میوه در بازار متفاوت به نظر میرسد.
افزایش قدرت دیپلماسی تجاری ایران
«جهانصنعت»- نزدیک به سه ماه پس از انتخاب مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای ایران به ریاست منطقه خاورمیانه و آفریقای انجمن جهانی صنعت نمایشگاهی (UFI) دبیرخانه این منطقه در تهران گشایش یافت. بر همین اساس حسین اسفهبدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت که از آبانماه سالجاری به مدت سه سال ریاست انجمن جهانی صنعت نمایشگاهی در منطقه خاورمیانه و آفریقا را بر عهده دارد در حاشیه افتتاح دبیرخانه این مجمع گفت: عضویت ایران در UFI و ریاست بخش خاورمیانه و آفریقا و سازمان بینالمللی دیپلماسی تجاری ایران در دنیا را قوت داده است و قدرت اظهارنظر درباره عضوگیری، بودجهبندی و برنامهریزیهای این سازمان را به همراه داشته است بهطوریکه اگر شرکت یا فردی از یک کشور اروپایی و آمریکایی بخواهد در این انجمن عضو شود ایران نیز در این فرآیند تاثیرگذار خواهد بود یا در بودجهبندی و برگزاری همایشها و سمینارها نقش کشورمان نیز قابل توجه است.
اسفهبدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت که از آبانماه سالجاری به مدت سه سال ریاست انجمن جهانی صنعت نمایشگاهی در منطقه خاورمیانه و آفریقا را بر عهده دارد در حاشیه افتتاح دبیرخانه این مجمع اظهار کرد: UFIچهار زیرمجموعه در چهار منطقه جهان دارد که شامل تاسفیک با مرکزیت هنگکنگ، آفریقا و خاورمیانه با مرکزیت دوبی، قاره آمریکا با مرکزیت مکزیک و اروپا با مرکزیت پاریس است. اگرچه سابقه عضویت ایران در این انجمن به سال ۱۳۵۵ برمیگردد اما تاکنون ایران به ریاست مناطق این سازمان نرسیده بود.
وی با بیان اینکه هنوز هم با وجود پیشرفتهای فنی و تکنولوژیکی در زمینه بازاریابی برگزاری نمایشگاه به عنوان صنعت رکودناپذیر حرف اول را میزند، مطرح کرد: طبق آخرین آمار UFI هیچ صنعت و نمایشگاهی کاهش درآمد نداشته است. به همین دلیل در مدت ریاست در منطقه خاورمیانه و آفریقا بر آن است که با توسعه صنعت نمایشگاه در آفریقا حضور ایران در بازارهای کشورهای این منطقه را تحکیم ببخشیم چراکه آفریقا یکی از بازارهای هدف ماست و خدمات و محصولات داخلی میتواند با قیمتهای رقابتی در آن منطقه ارائه شود.
اختلال در سامانه ثبت سفارش واردات کالا
تسنیم- سامانه ثبت سفارش واردات کالا از امروز تا بیستوسوم بهمنماه سالجاری اختلال خواهد داشت. در همین خصوص سازمان توسعه تجارت ایران در اطلاعیهای اعلام کرد: سامانه ثبت سفارش واردات کالا از هجدهم تا بیست و سوم بهمنماه امسال اختلال خواهد داشت.
بر اساس اعلام دفتر مقررات صادرات و واردات، با توجه به ابعاد فنی و انتقال سامانه ثبت سفارش، خدماترسانی این سامانه از ۱۸ تا ۲۳ بهمنماه با اختلال مواجه خواهد شد. بنابراین گزارش، دفتر مقررات صادرات و واردات ضمن عذرخواهی از مراجعان اظهار داشت این اختلال موقت پس از تاریخ ذکر شده مرتفع و موجبات ارتقای این سامانه و تسهیل در خدمترسانی هر چه بهتر فراهم خواهد شد.