4 - 02 - 2018
خبر
موز کیلویی ۸ هزار تومان شد
تسنیم- قیمت موز در بازار به شکل بیسابقهای افزایش یافته و رکورد زده است بهطوریکه هر کیلوگرم از این محصول به نرخ شش هزار و ۷۰۰ تا هشت هزار تومان به فروش میرسد. بر این اساس قیمت هر کیلوگرم موز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش دو برابری داشته بهطوریکه بهمنماه سال قبل هر کیلوگرم از این محصول سه هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار تومان به فروش میرسید. همچنین قیمت این محصول در سالجاری و تا هفتههای قبل نیز حدود پنج هزار تومان قیمت داشت.
البته غالب موز مصرفی کشور وارداتی است اما از نکات قابل توجه در این ارتباط محدود بودن تعداد واردکنندگان این محصول است و این واردکنندگان در صورت کاهش عرضه محصول خود در بازار به راحتی میتوانند قیمتها را افزایش دهند. این در حالی است که موز یکی از پرمصرفترین میوههای مصرفی در کشور بوده و حتی رقیبی بزرگ برای محصولات پرمصرف تولید داخل مانند سیب و پرتقال است. گفتنی است تنها در هشت ماه سالجاری ۳۵۴ میلیون دلار موز با وزن ۴۶۰ هزار تن به کشور وارد شده که در مقایسه با سال قبل رشد ۲۱ درصدی داشته است.
وزیر کشاورزی به شریعتمداری نامه نوشت؛
برنج از اول مرداد ۹۷ وارد کشور نشود
تسنیم- وزیر جهاد کشاورزی در راستای حمایت از تولیدات داخلی برنج، به همتای خود در وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد محمولههای وارداتی برنج حداکثر باید تا شامگاه ۹۷/۴/۳۱ وارد و ترخیص قطعی شود.
در نامه محمود حجتی به محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت آمده است: به استحضار میرساند ثبت سفارش واردات برنج از تاریخ ۱/۱۱/۹۶ لغایت ۳۱/۳/۹۷ مجاز میباشد، مدت ثبت سفارش تمامی محمولههای برنج سه ماهه و برای یک ماه قابل تمدید است لطفا دستور فرمایید مراتب به تمام متقاضیان اعلام و تعهد لازم مبنی بر اینکه محمولههای وارداتی حداکثر باید تا شامگاه ۳۱/۴/۹۷ وارد و ترخیص قطعی گردد اخذ شود. حداکثر مهلت اعتبار ثبت سفارش، بروات اسنادی، اعتبار اسنادی و حواله تا تاریخ ۳۱/۴/۹۷ خواهد بود. بدیهی است به دلیل شروع فصل برداشت برنج داخلی، ترخیص و واردات برنج پس از تاریخ ۳۱/۴/۹۷ امکانپذیر نخواهد بود.
نرخ خرید تضمینی همچنان اعلام نشده؛
مقایسه با قیمتهای جهانی اقدام اشتباهی است
مهر- با گذشت حدود چهار ماه از آغاز فصل کشت پاییزه، همچنان نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام نشده و کشاورزان را دچار سردرگمی و بلاتکلیفی کرده است. این در حالی است که محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت از عدم افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۹۷ به دلیل افزایش آن در سالهای پیش خبر داده در حالی که نرخ خرید تضمینی در سالهای پیش سالانه تنها دو درصد افزایش یافت.
او اخیرا درباره اینکه چرا تاکنون قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام نشده، گفت: «سالهای پیش برخی محصولات رشد قابلملاحظهای داشته بنابراین برای این دست از محصولات افزایشی پیشبینی نمیکنیم در مقابل برای خرید دیگر محصولات افزایش رقم وجود خواهد داشت که در شورای اقتصاد مصوب شده است.» این اظهارات درحالی مطرح شده که در دو سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم رشد بسیار اندکی داشته است.
بر همین اساس مجری طرح ملی گندم در خصوص تعیین قیمت خرید تضمینی گندم و علت عدم ابلاغ آن تاکنون، گفت: وزارت جهادکشاورزی طبق قانون از مردادماه پیشنهاد قیمت تضمینی محصولات کشاورزی را به شورای اقتصاد اعلام کرده و حدود ۱۰ درصد رشد قیمت خرید تضمینی گندم را به شورای اقتصاد داده که این شورا تاکنون به هر دلیلی نرخ خرید تضمینی را اعلام نکرده است.
اسماعیل اسفندیاریپور با اشاره به وضعیت تعیین قیمت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: تعیین نرخ خرید تضمینی گندم در کشورمان با مقایسه قیمت جهانی این محصول اقدام اشتباهی است. وی اظهارداشت: از آنجا که تولید گندم در فضای اقتصادی حاکم برکشورمان انجام میشود هزینههایی که بر تولید این محصول اثرگذار است هم به کشاورز تحمیل میشود.
مجری طرح ملی گندم با اشاره به اینکه الزاما باید حقوق کشاورز هم در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم رعایت شود، افزود: وقتی کشاورزان ما با تلاش و کوشش خود طی چهار سال گذشته، کشور را از واردکننده هفت میلیون تنی گندم به خودکفایی رساندند، باید مورد حمایت قرار گیرند.
اسفندیاریپور با اشاره به اینکه برای تعیین قیمت خودرو در کشورمان به مقایسه قیمت جهانی آن توجه نمی شود چرا برای گندم این کار انجام میشود، بیان کرد: مباحث مربوط به قیمت خرید گندم و امنیت غذایی را نباید با قیمت جهانی آن مقایسه کرد و معتقدم چنین اقدامی اساسا اشتباه است.
مجری طرح ملی گندم گفت: از نمایندگان مجلس میخواهیم منابع مورد نیاز خرید گندم را در قانون بودجه ببینند و اگر قرار است مباحث خودکفایی و تامین نیاز گندم در کشور مطرح شود، باید از کشاورز حمایت شود. اسفندیاریپور ادامه داد: کشاورزان وقتی محصول خود را برداشت کردند دیگر نباید دغدغه دریافت وجه را داشته باشند.
افزایش صادرات ایران به ترکیه در سال ۲۰۱۷
تسنیم- آمارهای منتشرشده توسط اداره آمار ترکیه نشان میدهد صادرات ایران به ترکیه در سال ۲۰۱۷ با رشد ۵۹ درصدی نسبت به سال قبل از آن به حدود ۵/۷ میلیارد دلار رسید.
بر اساس آمارها، مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۱۷ به ۷۵۱/۱۰ میلیارد دلار رسیده که این رقم نسبت به سال قبل از آن ۱۱ درصد رشد داشته است. این در حالی است که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۶۶۵/۹ میلیارد دلار گزارش شده بود.
صادرات ترکیه به ایران نیز در سال ۲۰۱۷ با افت ۳۴ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به ۲۵۹/۳ میلیارد دلار رسیده است. ترکیه در سال پیش از آن ۹۶۶/۴ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده بود. همچنین ایران هشتمین مقصد صادراتی ترکیه در سال ۲۰۱۷ بوده و ۱/۲ درصد از کل صادرات این کشور را جذب کرده است. با وجود افت صادرات ترکیه به ایران، واردات این کشور از ایران در سال ۲۰۱۷ رشد قابل توجه ۵۹ درصدی داشته است که علت عمده آن صعودی شدن قیمت نفت و گاز است. نفت و گاز بخش، مهمی از صادرات ایران به ترکیه را تشکیل میدهد.