27 - 02 - 2018
خبر
عسکراولادی خبر داد؛
تراز تجاری با روسیه به ضرر ایران
ایسنا- اگرچه به گفته رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه، حجم مبادلات تجاری دو کشور نسبت به سال گذشته با افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی مواجه شده اما همچنان مشکلات زیادی بر سر راه توسعه روابط تجاری ایران و روسیه وجود دارد و تراز تجاری با روسیه به ضرر ایران است. در همین خصوص اسدالله عسکراولادی گفت: در زمینه صادرات دام به روسیه با محدودیتهایی مواجه هستیم.وی درباره آخرین وضعیت روابط تجاری ایران و روسیه اظهار کرد: در حال حاضر سطح مبادلات تجاری ایران و روسیه دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است که از این عدد، ۵۰۰ میلیون دلار صادرات ایران به روسیه است و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار هم واردات ایران از این کشور است. وی ادامه داد: یعنی اکنون وضعیت تراز تجاری با روسیه به ضرر ایران است و واردات ما بیشتر از صادرات مان به این کشور است. اما با این حال سعی میکنیم که صادرات مان را به روسیه افزایش دهیم.
عسکراولادی همچنین اضافه کرد: لبنیات به تجارتمان با روسیه اضافه شده و به روسیه صادرات لبنیات داریم، اما در مورد مسایل دامی و صادرات دام به روسیه مشکلاتی داریم که اگر این موانع رفع شود میتوانیم صادرات مرغ به روسیه داشته باشیم. رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اظهار کرد: خوشبختانه در زمینه لبنیات مشکلی برای صادرات نداریم. روسیه سه، چهار شرکت داخلی ما را پذیرفته است که در حال حاضر با روسیه کار میکنند، اما در زمینه صادرات دام موانعی برای صادرات وجود دارد و با محدودیتهایی مواجه هستیم که امیدواریم برطرف شود.
انتقاد اصناف از افزایش قیمت ارز؛
با گرانفروشی میتوان برخورد کرد اما با گرانی نه
فارس- افزایش قیمت دلار طی ماههای اخیر نه تنها بازار کالاهای اساسی و مایحتاج شب عید را با نوسان قابل توجهی روبهرو کرد بلکه با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، بساط گرانفروشی نیز مهیا شده است. در همین خصوص سخنگوی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه میتوان با گرانفروشی برخورد کرد، اما نمیتوان با گرانی برخورد کرد، گفت: برای مبارزه با گرانی باید در ساختار اقتصادی گرانی را حذف کرد.
مجتبی صفایی با بیان اینکه نظارت و کنترل بازار شب عید باید هدفمند باشد به طوری که باید بیشتر روی کالاهای مصرفی شب عید متمرکز شد، گفت: در این راستا اتاق اصناف ایران با کمترین بضاعت و اندک امکانات، تمام تلاش خود را برای کنترل و نظارت بر بازار بر عهده گرفته و با مشاهده هرگونه گرانفروشی کالا و خدمات، برخورد قانونی اعمال میکند. صفایی با تاکید بر اینکه گرانی مقولهای جدا از گرانفروشی است، اظهار کرد: وقتی هیچ ثباتی در نرخ ارز وجود ندارد، نباید انتظار داشت تاثیر این گرانی در بازار بروز نکند.
سخنگوی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه افزایش قیمت ارز منجر به افزایش قیمت کالا و خدمات شده است، گفت: اگرچه قیمت ارز در چند روز اخیر تا حدودی کاهش یافته اما به همان سرعت قیمت کالاها و خدمات کاهش نمییابد و حتی ممکن است برخی کالاهای گران شده، اصلا به قیمت قبلی خود برنگردند.
وی با بیان اینکه دو هزار نفر بازرسی اصناف در سراسر کشور کار بازرسی و نظارت را انجام میدهند، گفت: متاسفانه در چهار سال گذشته مطالبات این افراد از طرف دولت پرداخت نشده، در حالی که براساس تبصره ۶ ماده ۷ قانون باید یک سوم درآمد حاصل از جرایم به اتاق اصناف بازگردد. صفایی با بیان اینکه درآمد حاصل از جرایم توسط سازمان تعزیرات حکومتی به خزانه کشور واریز شده است، گفت: اما دولت میگوید برای صرف این پول اولویتهای دیگری دارد و به همین دلیل مطالبات اتاق اصناف ایران را بابت پرداخت حقوق بازرسان در چهار سال گذشته پرداخت نکرده است.
ترفند قالیشوییهای غیرمجاز برای سودجویی شب عید
میزان- با توجه به افزایش تقاضا برای شستوشوی فرش و قالی طی روزهای اخیر، سودجویی در این خصوص نیز با استفاده از ترفندهای گوناگون آغاز شده است. بر این اساس برخی واحدهای متخلف برای سرعت بخشیدن به کار خود به جای شستوشوی فرشها از شامپو فرش استفاده میکنند که در کمترین زمان و با صرف کمترین امکانات فرش را به دست صاحبان خود برسانند. این شستوشو در شرایطی است که متقاضیان پس از دریافت فرشها با کیفیت پایین خدمات مواجه میشوند که تماسهای پس از آن برای پیگیری موضوع راه به جایی نمیبرد.
در همین رابطه رییس اتحادیه قالیشویان با بیان اینکه امسال مشمول نرخگذاری نشدیم، اظهار کرد: هر ساله سازمان حمایت به ما نرخ اعلام میکرد اما امسال هر واحد صنفی باید آنالیز قیمتی خود را به اتحادیه اعلام و پس از تایید از سوی اتحادیه آن را اجرایی کند. حمید محمدی با بیان اینکه با بیکاری پنهان در این صنف مواجه هستیم، افزود: به دلیل رکودی که وجود دارد نسبت به سالهای گذشته نرخ شستوشو را افزایش ندادیم.
رییس اتحادیه قالیشویان گفت: نرخ شستوشو برای فرش ماشینی هر متر مربع بین پنج تا شش هزار تومان و برای فرشهای دستباف به دلیل شرایط خاص آنها بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است. محمدی با بیان اینکه ۳۶۰ واحد صنفی مجوز دار در تهران وجود دارد، تصریح کرد: در آستانه ایام عید وانتهای فروش میوه هم قالیشوی میشوند و این مورد از مشکلات این صنف است.
وی با تاکید بر اینکه هموطنان فرشها و قالیهای خود را به واحدهای صنفی مجاز برای شستوشو تحویل دهند تا بعدا دچار مشکل نشوند، بیان کرد: از طرف اتحادیه نظارت صورت میگیرد اما، اتاق اصناف طی نامهای اعلام کرده از ۱۶ بهمن تا ۱۵ فروردین ۹۷ حق دادن اخطار و پلمب را نداریم و با این شرایط نظارت سخت میشود.
نرخ ارز، بازار گوشت را به هم ریخت
باشگاه خبرنگاران- در حالی که وضعیت بازار گوشت طبق روال ماههای گذشته آشفته است و این کالا در مناطق مختلف با قیمتهای متفاوت و گرانی عرضه میشود، رییس شورای تامینکنندگان دام زنده از ثبات نرخ گوشت قرمز در بازار خبر داد و با اشاره به تاثیر نوسان نرخ ارز در واردات گوشت قرمز گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز و ثبات نرخ گوشت وارداتی، واردکنندگان با مشکلات متعددی در امر واردات روبهرو هستند.
منصور پوریان با بیان اینکه هماکنون هر کیلو لاشه داخلی جلوی در عمده فروشی ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان عرضه میشود، اظهار کرد: روزانه ۷۰ تا ۸۰ تن گوشت قرمز به منظور کنترل بازار و جلوگیری از نوسان قیمت در ایام پایانی سال، وارد میشود. پوریان همچنین نرخ هر کیلو گوشت استرالیا وارداتی را ۳۰ هزار و ۸۰۰ و اوراسیا را ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.
رییس شورای تامینکنندگان دام زنده با اشاره به اینکه کمبودی در توزیع گوشت در ایام پایانی سال وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به ذخایر مناسب بخش خصوصی و شرکت پشتیبانی امور دام، نگرانی مبنی بر نوسان قیمت در ایام پایانی سال در بازار وجود ندارد.
پوریان همچنین با انتقاد از افزایش نرخ گوشت در خردهفروشیها تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضا، نرخ ارز، سودجویی قصابان و شبکههای توزیع، نرخ گوشت با نوساناتی در بازار روبهرو شده است در حالیکه مشکلی در سیستم توزیع وجود ندارد.