26 - 02 - 2018
خبر
گرانی مجدد مرغ از ۱۵ اسفند
ایلنا- در حالی که قیمت کالاهای اساسی مردم هر روز در حال بالا رفتن است، رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی گفت: امیدواریم قیمت مرغ را در شب عید تا ۸۴۰۰ تومان داشته باشیم تا تولیدکنندگان مرغ متضرر نشوند. مهدی یوسفخانی در این خصوص اظهار کرد: تا ۱۵ اسفند روند قیمتی کاهشی خواهیم داشت اما بعد از آن تا عید روند افزایشی قیمت تا رسیدن به قیمت واقعی مرغ را خواهیم داشت. یوسفخانی در رابطه با روند افزایشی قیمت مرغ در بازار خاطرنشان کرد: در این چند هفته اخیر قیمت مرغ روند افزایشی را طی کرده و از ۷۸۰۰ تا ۸۳۰۰ تومان تغییر کرده است که این افزایش کاملا منطقی بود. وی افزود: قیمت فروش مرغ بسیار کم بود و باعث متضرر شدن تولیدکنندگان شده بود اما درحال حاضر قیمت مرغ مناسب است و ضرری متوجه تولیدکنندگان نیست
احتمال تغییر قیمت شیرخام
مهر- هفته گذشته سازمان حمایت نظر کارشناسی خود را در زمینه اجرایی شدن مصوبه ١۴۴٠ تومان قیمت خرید شیرخام به ستاد تنظیم بازار اعلام کرد اما هنوز این قیمت نهایی نشده است. در همین خصوص رییس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران گفت: امیدواریم ستاد طی هفته جاری این مساله را مورد بررسی قرار دهد و تصمیم گیری کند. احمد مقدسی همچنین در ادامه با بیان اینکه خرید توافقی شیرخام در چهار استان ادامه دارد، گفت:٧۶ میلیارد تومان از مشوق صادراتی لبنیات باقی مانده است.
وی با بیان اینکه فاز سوم مشوق صادراتی لبنیات هنوز به کارخانجات لبنی پرداخت نشده است، اظهارداشت: ٧۶ میلیاردتومان از این یارانه باقی مانده که ما امیدوار هستیم سازمان برنامه و بودجه هر چه سریعتر این مبلغ را تخصیص دهد تا بازارهای صادراتی لبنیات دچار مشکل نشود. وی افزود: خرید توافقی در استانهایی مانند چهارمحال و بختیاری، اصفهان، فارس و خراسان رضوی انجام میشود.
رییس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه میزان خرید در استانهای مذکور کم است، اضافه کرد: کارخانجات لبنی در حال جمعآوری شیر دامداران هستند و به همین دلیل محصول میزان خرید توافقی کاهش یافته است. به گفته مقدسی تاکنون حدود ٧٠ درصد مطالبات دامداران پرداخت شده است.
تاخیر نرخهای خرید تضمینی ۵ ماهه شد
ایسنا- پنج ماه از فصل کشت محصولات کشاورزی میگذرد، اما هنوز خبری از نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی که قانون، اعلام آنها را پیش از این تاریخ دانسته، نیست. از این رو موعد وعدهها، یکی پس از دیگری میگذرد.
اما امسال نیز مانند پارسال نرخهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی با وجود گذشت بیش از ۱۵۰ روز از آنچه قانون برای دولتمردان مشخص کرده، اعلام نشده است. البته پیش از این نیز یک مقام مسوول در وزارت جهاد کشاورزی گفته بود که در آینده نزدیک این نرخها مورد بررسی نهایی قرار میگیرد و مصوبه آن ابلاغ میشود.
براساس اخبار به دست آمده، حدود دو ماه گذشته شورای اقتصاد با وجود دستور ویژه معاون رییس جمهور مبنی بر تسریع در بررسی، تصویب و ابلاغ نرخها، جلسهای در این زمینه برگزار نکرده است. بنابراین به نظر میرسد با وجود ابراز امیدواریها و گلایههای مسوولان وزارت جهاد کشاورزی، هنوز این نرخها بررسی نهایی هم نشده که به تصویب برسد. از این رو همچنان کشاورزان در سردرگمی و بلاتکلیفی به سر میبرند بهطوری که حتی برخی کارشناسان معتقدند خودکفایی گندم نیز با چنین تاخیری تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.