1 - 09 - 2024
خاموشی فعالیت 70درصد کورههای سیمان را متوقف کرد
فارس- به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، هنوز مشکل کمبود برق کارخانههای تولید سیمان به پایان نرسیده که هشدارهایی درخصوص قطع گاز زودتر از موعد را دریافت کردهایم.
علیاکبر الوندیان درباره وضعیت تولید سیمان و تامین برق کارخانههای تولید سیمان گفت: محدودیت برق کارخانههای تولید سیمان نهتنها رفع نشده بلکه تشدید هم شده است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار کرد: تولیدکنندگان سیمان امیدوار بودند با خنک شدن هوا محدودیتها کمتر شود، اما متاسفانه هیچ بهبودی در شرایط تامین برق صورت نگرفته و در حال حاضر فعالیت ۷۰درصد کورههای صنعت سیمان به علت کمبود برق متوقف شده است.
تنش در بازار سیمان مناطق پرمصرف
الوندیان با بیان اینکه حتی نمیدانیم این وضعیت چه زمانی به پایان میرسد، اظهار کرد: در دوماه گذشته شرایط بسیار نامطلوبی درخصوص تامین برق داشتیم، در حالی که در تابستان سال گذشته با هماهنگی بین وزارتخانههای نیرو، صمت و انجمن شرایط بهتری درخصوص تامین برق وجود داشت.
وی اظهار کرد: با مدیریت تامین برق در سال گذشته ۶میلیون تن افزایش نیاز داخلی به سیمان تامین شد و توانستیم بازارهای صادراتی کشور را نیز حفظ کنیم اما در سالجاری به علت محدودیت شدید برق کارخانههای سیمان، بازار سیمان مناطق پرمصرف دچار تنش شده است، بهطوری که فاصله زیادی بین قیمت فروش کارخانه و بازار ایجاد شده است. هر کیسه سیمان در کف بازار در برخی مناطق پرمصرف حدود دوبرابر قیمت فروش کارخانه به دست
مصرفکننده میرسد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار کرد: البته این تنش قیمت سودی برای کارخانهها ندارد و سود واحد تولیدی در تولید پایدار و مستمر است .
وی گفت: کارخانههای تولید سیمان با تشدید محدودیت برق هم بر اثر کمبود تولید دچار خسارت میشوند و هم لایههای نسوز کورههای آنها دچار خسارت سنگینی میشوند.
الوندیان با بیان اینکه باید از تولیدکنندگان حمایت کرد، گفت: با این وضعیت سرمایهگذار و سهامدار ناامید میشود و فضای دلالی شکل میگیرد و در نهایت مصرفکننده و تولیدکننده هر دو متضرر میشوند.
وی با بیان اینکه صنعت سیمان یک صنعت مادر است، گفت: با کاهش تولید سیمان بخشهای دیگر از صنعت نیز از جمله صنایع ساختوساز دچار آسیب میشود و فعالیت شرکتهای حملونقل سیمان مختل و در واقع سایر فعالیتهای اقتصادی وابسته به این صنعت نیز دچار آسیب میشود.
احتمال قطع گاز کارخانههای سیمان
الوندیان با اشاره به اینکه در زمان قطع برق برای تولید سیمان از کلینکر ذخیره شده استفاده میشود، بیان داشت: کارخانههای سیمان پراکندگی جغرافیایی دارند و به دلیل افزایش هزینه حملونقل حمل سیمان بیش از ۲۰۰کیلومتر صرفه اقتصادی ندارد و بنابراین نمیتوان از ذخایر سایر مناطق به بازارهای
پرمصرف رساند.
وی افزود: هنوز مشکل محدودیت برق کارخانههای سیمان رفع نشده، هشدارهایی را درخصوص قطع گاز زودتر از موعد دریافت کردهایم.
الوندیان گفت: به علت ناترازی گاز هرساله گاز کارخانههای سیمان از اواسط آبان قطع میشود اما براساس هشدارهایی که دریافت کردهایم احتمال دارد گاز کارخانههای سیمان امسال زودتر و احتمالا از اواخر مهر قطع شود.
وی افزود: با این شرایط ما فقط در سه ماه از سال یعنی فروردین، اردیبهشت و مهرماه درگیر محدودیت انرژی نیستیم و بقیه سال هم درگیر محدودیت و دچار خسارت هستیم.
الوندیان افزود: راه جلوگیری از تنش بازار، تولید است و نباید هر وقت در تامین انرژی دچار مشکل شدیم برق و گاز واحدهای تولیدی محدود شود .
وی گفت: در خردادماه سالجاری 5میلیون و 619هزار و 610 تن، در تیرماه 5میلیون و 973هزار و 41تن و در مرداد ماه 4میلیون و 919هزار و 87تن سیمان در بورسکالا عرضه شده است.
الوندیان اظهار کرد: آمار عرضه سیمان در بورسکالا نشان میدهد در تیرماه با توجه به ذخایر کلینکر میزان عرضه حفظ شده و در مرداد ماه با توجه به کاهش ذخایر کلینکر و تشدید محدودیت برق، عرضه سیمان حدود یکمیلیون تن کاهش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد