19 - 11 - 2023
جنگ اسرائیل با بیمارستانها!
ارتش اسرائیل دیروز خواستار تخلیه بیمارستان الشفا ظرف کمتر از یک روز شد
گروه بینالملل- در حالی که هفته گذشته اسرائیل با حمله به بیمارستان الشفا و اشغال آن موج دیگری از محکومیت و انتقادات بینالمللی را در قبال غزه رقم زده، روز گذشته خبر رسید که صهیونیستها دستور تخلیه بیمارستان الشفا را به عنوان بزرگترین مرکز درمانی غزه صادر کردهاند.
طبق گزارشهای منتشرشده در روز گذشته همزمان با اینکه نیروهای اسرائیلی با تانک بیمارستان الشفا را محاصره کردهاند، ارتش رژیم صهیونیستی صبح دیروز اعلام کرده که مجتمع پزشکی الشفا باید ظرف یک ساعت تخلیه شود. در همین راستا یکی از پزشکان مستقر در بیمارستان گفته که وضعیت هراس و وحشت بزرگی در بیمارستان حاکم بوده و صهیونیستها اعلام کردهاند که علاوه بر بیماران، کادر درمان نیز باید بیمارستان را ترک کنند. همزمان با این موضوع و در حالی که جامعه جهانی خواستار توقف فوری کشتار غیرنظامیان غزه بوده، ارتش اسرائیل نهتنها به محاصره بیمارستان و مراکز درمانی ادامه میدهد، بلکه تنها در صبح شنبه مطابق با آمارهای منتشر شده بیش از ۱۵۰ حمله هوایی در ظرف نیم ساعت به بیت لاهیا و شمال نوار غزه صورت داده است.
علاوه بر این اسرائیل در حمله به بیمارستان سالمندان الوفا، علاوه بر به جا گذاشتن خسارتهای فراوان، رییس بیمارستان و برخی دیگر از کادر درمان این مرکز پزشکی را به شهادت رسانده است.
صدای اعتراض سازمان ملل به حجم جنایتها
در چنین شرایطی تدروس آدهانوم گبریسوس رییس سازمان جهانی بهداشت آنچه که نوار غزه میگذرد را بحرانی برای سازمان ملل و کل بشریت عنوان کرده و میگوید: با مشاهده ۱۵۰ حمله به مراکز درمانی نوار غزه و ۱۷۰ حمله به کرانه باختری، از کار افتادن بیمارستانها جان بیش از ۲ هزار بیمار سرطانی، هزار بیمار کلیوی و ۵۰ هزار بیمار قلبی عروقی و ۶۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت را تهدید میکند.
از سوی دیگر مارتین گریفیث معاون دبیرکل سازمان ملل نیز روز گذشته روی آتشبس فوری در غزه تاکید و اعلام کرد: بیش از ۴۱ هزار واحد مسکونی تخریب یا آسیب دیده که ۴۵ درصد از کل مسکن غزه را تشکیل میدهد. همچنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در داخل نوار غزه آواره شدهاند. امری که نشان میدهد ماهیت خسارت وارده به نوار غزه گویای استفاده از مهمات انفجاری بسیار مخرب در یک منطقه پرجمعیت است.»
در چنین شرایطی روز شنبه سازمان ملل متحد اعلام کرد که در حال حاضر قادر به اعزام کارشناسان خود به بیمارستان الشفا در غزه برای ارزیابی وضعیت غزه نیست. استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه به خبرنگاران گفت: ما به دنبال ارزیابی وضعیت هستیم، اما در حال حاضر این غیرممکن است، زیرا به دلیل نگرانی امنیتی موجود نتوانستیم ماموریتی برای ارزیابی وضعیت بیمارستان ایجاد کنیم، اما ما البته تحولات شرایط را دنبال میکنیم. دوجاریک تاکید کرد که بیمارستانها هرگز نباید در عملیاتهای جنگی استفاده شوند.
اصرار اسرائیل برای ادامه جنگ
تمامی این اتفاقات در غزه در حالی است که تزاخیهانگبی رییس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی روز گذشته مدعی شده بدون آزادی تمام اسرای اسرائیل، با آتشبس موافقت نخواهد شد. او سپس گفته که حتی اگر آزادی گسترده بازداشت شدهها هم اتفاق بیفتد، آتشبس محدود و کوتاهمدت خواهد. به گفته این مقام صهیونیستی، کابینه جنگ درمورد استراتژی خود برای آزادی اسیران صهیونیست متحد است.
هانگبی ادعای میانجیگران قطری را
در این باره که حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه مذاکرات را پیچیده میکند، رد کرده و گفت: بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مذاکرات با جو بایدن رییسجمهوری آمریکا و دیگر رهبران جهان، در برابر درخواستها برای موافقت با آتشبس بشردوستانه بدون آزادی اسرا مقاومت کرده است. ما در چهلودومین روز از جنگ هستیم و موافقت نکردیم که ارتش اسرائیل حتی یک دقیقه حملات خود را متوقف کند.
ابهام در آینده غزه
در چنین شرایطی و در حالی که به نظر میرسد با توجه به اتفاقات صهیونیستها به حملات خود در غزه ادامه داده و قدرتهای غربی نیز فشار چندانی به این رژیم به منظور توقف کشتار غیرنظامیان وارد نمیکنند، روز گذشته دو مقام آمریکایی، چهار مقام منطقهای و همچنین چهار دیپلمات مطلع به خبرگزاری رویترز گفتهاند: هیچ یک از ایدههایی که تاکنون توسط رژیم صهیونیستی، آمریکا و امارات متحده عربی برای به اصطلاح اداره نوار غزه پس از جنگ مطرح شده نهتنها مقبول واقع نشدهاند، بلکه همچنین نگرانیها از بابت احتمال درگیر شدن ارتش این رژیم در یک عملیات طولانیمدت را مطرح کردهاند.
با ادامه عملیات ارتش صهیونیستی در شمال غزه، برخی مقامها در واشنگتن و پایتختهای کشورهای عربی نگران هستند این رژیم دارد درسهایی که عملیات اشغالگرانه آمریکا در سالهای قبل در عراق و افغانستان داشته و سالها نظامیان آنها را درگیر حملات خشونتآمیز شبهنظامیان کرد، نادیده میگیرد.
چند مقام و دیپلمات گفتند، در صورتی که دولت تحت رهبری حماس در غزه سرنگون شود، زیرساختهای این منطقه از بین بروند و اقتصادش ویران شود، جمعیت خشمگین آنجا رادیکال شده و قیامی را علیه سربازان اسرائیلی در خیابانهای باریک این منطقه به راه خواهند انداخت.
به ادعای رویترز، آمریکا به همراه رژیم صهیونیستی و چند کشور عربی با سرنگون کردن حماس در واکنش به عملیات هفتم اکتبر طوفان الاقصی موافقند اما اتفاق نظری بر سر اینکه چه چیزی را جایگزینش کنند، ندارند.
کشورهای عربی و متحدان غربی صحبت از احیای تشکیلات خودگردان فلسطین که حاکم بر بخشی از کرانه باختری است و گسترده ساختن نقش این تشکیلات در غزه که حدود ۳/۲ میلیون نفر جمعیت دارد، کردهاند. اما تشکیلات خودگردان فلسطین تحت رهبری حزب فتح، متعلق به محمود عباس ۸۷ساله به سبب آنکه در جنگ سال ۲۰۰۷ کنترل غزه را به حماس واگذار کرد، شکستش در متوقف کردن گسترش شهرکهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و متهم شدن به فساد و بیکفایتی بیاعتبار است.
در ادامه گزارش رویترز آمده: چند روز پیش بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت تشکیلات خودگردان در شکل فعلی آن نباید کنترل غزه را به دست بگیرد و از اشغال غزه توسط ارتش این رژیم حمایت کرد، اما چند مقام صهیونیست در پی این صحبتها مدعی شدند، این رژیم به دنبال اشغال نوار غزه نیست.
محمد دحلان کسی است که تا زمانی که تشکیلات خودگردان کنترل نوار غزه را به حماس واگذار کرد، مسوول امنیتی تشکیلات برای غزه بود. رویترز نوشت که نام او از سوی مقامهای متحد غرب به عنوان نامزد رهبری دولت پس از جنگ در آینده در غزه مطرح شده است. او به رژیم صهیونیستی هشدار داد، اگر فکر میکند تشدید کنترلش بر غزه به جنگ پایان میدهد، اشتباه میکند.
او در صحبتهایی که در محل دفترش در شهر ابوظبی مطرح کرد، گفت: اسرائیل یک نیروی اشغالگر است و مردم فلسطین با آن به عنوان یک نیروی اشغالگر برخورد خواهند کرد. هیچ یک از رهبران یا مبارزان حماس تسلیم نخواهند شد.
علاوه بر این چند دیپلمات و مقام عربی اظهار کردند، امارات از دحلان برای آن که دولت پس از جنگ را در غزه رهبری کند حمایت میکند. او اظهار کرد، مطمئنا خودش و هیچکسی نمیخواهد یک منطقه در هم شکسته و تخریب شده را بدون مشخص بودن یک مسیر سیاسی برای آینده اداره کند. دحلان اظهار کرد: هیچ چشماندازی از سمت اسرائیل، آمریکا یا جامعه بینالمللی ندیدم که از اسرائیل بخواهد جنگ را متوقف کند یا مذاکراتی جدی بر سر راهحل دو دولتی به جریان بیندازد. این صحبتها در حالی مطرح میشود که روز چهارشنبه گذشته جو بایدن رییسجمهوری آمریکا به نتانیاهو دوباره هشدار داد که اشغال کردن غزه یک «اشتباه بزرگ» خواهد بود.
در همین رابطه دیپلماتها به رویترز گفتهاند: تاکنون آمریکا و متحدانش شاهد هیچ نقشه راه روشنی از سوی رژیم صهیونیستی به عنوان استراتژی خروج از غزه نبودهاند. مقامهای آمریکایی این رژیم را تحت فشار گذاشتهاند تا اهداف واقعگرایانه داشته و برنامهای برای نحوه دستیابی به آنها داشته باشد.
چند مقام آمریکایی اظهار نگرانی کردند، به دلیل وقوع تلفات بالای غیرنظامی، تعداد هر چه بیشتری از فلسطینیها تبدیل به مبارزان جدید حماس یا گروههای مقاومت دیگری در آینده خواهند شد که ممکن است برای جانشینی آن سر برآورند. به گزارش ایسنا، بیش از ۱۲ تن از اهالی غزه در مصاحبه با رویترز گفتند، حمله رژیم صهیونیستی به این باریکه نسل جدیدی از مبارزان را به وجود آورده است. ابومحمد ۳۷ساله، یک کارمند دولتی اهل اردوگاه آوارگان جبالیا گفت، مردن را به مواجهه با اشغالگری صهیونیستها ترجیح میدهد. او به رویترز تصریح کرد: من عضو حماس نیستم، اما در روزهای جنگ همه ما مردم واحدی هستیم و اگر آنها مبارزان را از بین ببرند، ما سلاح به دست گرفته و خواهیم جنگید. اسرائیلیها ممکن است غزه را اشغال کنند، اما هرگز در آن حتی برای یک روز احساس امنیت نخواهند کرد.»
به گفته دو مقام آمریکایی که نامشان را فاش نکردند، مذاکرات واشنگتن با تشکیلات خودگردان و دیگر ذینفعان فلسطینی و متحدانی شامل مصر، اردن، امارات متحده عربی، عربستان و قطر بر سر برنامه پس از جنگ در غزه هنوز در مراحله ابتدایی به سر میبرد.
یک منبع آگاه تصریح کرده، جو بایدن شاید یک ابتکار عمل ابتداییتر شامل تعیین مسیری به سمت ازسرگیری مذاکرات را مطرح کند، اما دستیاران بایدن معتقدند، نتانیاهو و ائتلاف راست افراطی او در ضمن مخالفت با تشکیل کشور فلسطینی، مایل به ازسرگیری مذاکرات نیستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد