10 - 09 - 2023
جدیدترین آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در جهان
بنابر دادههای بهروزشده در «جدول جهانی ورلداُمتر» که از تاریخ ۲۹ ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی ثبت آمار رسمی کرونا را آغاز کرده، تاکنون مجموع مبتلایان به این بیماری در دنیا به ۶۹۵ میلیون و ۹۷ هزار و ۸۲۵ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۹۱۳ هزار و ۹۲۵ بیمار کووید نیز تایید شده است.
طبق آمار «جدول جهانی ورلداُمتر» کووید۱۹ (ناشی از کروناویروس) ۱۰ هزار و ۵۴ ابتلای جدید داشته و جان ۲۵ بیمار را گرفته است. آمریکا با ثبت ۱۲ فوتی و بیش از ۷۰۰۰ ابتلای جدید، بالاترین آمار تلفات و مبتلایان کرونایی را گزارش کرده است.
در میان ۱۰ کشوری که در بالای این جدول جای گرفتهاند، آمریکا همچنان با ثبت بیش از ۱۰۸ میلیون ابتلا و بیش از یک میلیون و ۱۷۰ هزار فوتی به ترتیب رکورد ابتلا و مرگهای کرونایی را در کل دنیا دارد.پس از آمریکا، دو کشور هند و فرانسه هم با عبور از ۴۰ میلیون ابتلا به ترتیب جایگاه دوم و سوم را به لحاظ آمار کل مبتلایان اشغال کردهاند و همچنین در فهرست آمار فوتیهای این بیماری در حال حاضر بعد از آمریکا، برزیل با بیش از ۷۰۰ هزار فوتی و هند با بیش از ۵۰۰ هزار فوتی، بیشترین مرگومیر کرونایی را به ثبت رساندهاند.
در اروپا نیز روسیه با ثبت بیش از ۳۹۹ هزار فوتی، بالاترین آمار مرگهای کرونایی در این قاره را تاکنون گزارش کرده است. تازهترین آمار کرونا در نقاط مختلف دنیا به تفکیک کشورها و با تقسیمبندیهای قارهای، زمانی و موضوعی در جدول جهانی ورلداُمتر بهروزرسانی میشود.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بینالمللی اعلام کرده بود.
تایید ۳۴ مورد ابتلا به سویه بسیار جهشیافته کرونا در انگلیس
این در حالی است که «آژانس امنیت بهداشتی انگلیس» روز جمعه اعلام کرد که ۳۴ مورد ابتلا به کووید مرتبط با سویه بسیار جهشیافته ۸۶/۲ BAدر این کشور شناسایی شده است.
در نسخه ۸۶/۲ BAکه زیرسویهای از اومیکرون است و با نام «پیرولا» هم شناخته میشود بیش از ۳۵ جهش در بخشهای کلیدی ویروس در مقایسه با نسخه ۵/۱ XBBکه سویه غالب در بیشتر سال ۲۰۲۳ بوده، شناسایی شده است و این رقم بالا از جهش ویروسی، ویژگی عمده سویه اومیکرون است که رکورد بالای ابتلاها را موجب شده است. از ۳۴ بیمار شناسایی شده تا ۴ سپتامبر، پنج بیمار در بیمارستان بستری شدند و تاکنون هیچ مورد مرگی مرتبط با این سویه مشاهده نشده است.
زیرسویه ۸۶/۲ BA.اولین بار در تاریخ ۲۴ جولای در دانمارک مشاهده شد و سپس در ماه آگوست در ایالاتمتحده و کانادا شناسایی شد. از آن زمان تاکنون اینگونه در سایر بیماران علامتدار در غربالگری معمول فرودگاهها و در نمونههای فاضلاب در تعداد انگشتشماری از کشورها شناسایی شده است.
دانشمندان گفتهاند که با توجه به سطح ایمنی ایجاد شده در سراسر جهان ناشی از واکسیناسیون و ابتلای قبلی به بیماری، بعید است
۸۶/۲ BAباعث ایجاد موج بیماری شدید و مرگ ناشی از کووید۱۹ شود. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، تستهای تشخیصی و داروها برای درمان کووید۱۹ در برابر ۸۶/۲ BAنیز موثر هستند.با این حال، این نسخه ویروسی ممکن است توانایی بیشتری برای ایجاد عفونت در افرادی که قبلا به کووید۱۹ مبتلا شده بودند، داشته باشد ولی شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد این سویه باعث بیماری شدیدتر در افراد میشود.