5 - 09 - 2023
توپ کیفیت نان در زمین گندم
مهر- یک محقق در حوزه غلات اعلام کرد: کیفیت پایین نانها به گندم برنمیگردد و گندمهای کشتشده در کشور از کیفیت مناسبی برخوردارند. کیفیت پایین آرد در میزان سبوس مورد نیاز آن سبب شده تا نانها از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشند. در این راستا صحبت از طرحی میشود که در آن آرد غنیشده به میزان استاندارد تحویل نانواییها شود. بیژن نوروزمقدم رییس اسبق اتحادیه نان سنتی درباره طرح تحویل آرد غنیشده به نانواییها به «مهر» گفت: طرح هنوز به مرحله اجرا نرسیده ضمن اینکه کیفیت آرد به گندم برمیگردد.
وی افزود: گندم کشتشده در برخی مناطق کشور دارای مواد پروتئینی ضعیفتر بوده و باید با گندم مقویتر مخلوط شده و سپس برای آسیاب به کارخانههای آرد ارسال شود. وی ادامه داد: معمولا در این مقطع زمانی مشکل کیفیت آرد داریم و ضرورت دارد گندمها با نوع خارجی یا نوع داخلی غنیتر، مخلوط شده تا کیفیت آردها ارتقا پیدا کند. این فعال بازار نان در ادامه سخنان خود عنوان کرد: طرحی که پیشتر پیشنهاد شده بود تحویل خمیر آماده به نانواییها بود. این طرح هنوز آماده اجرا نیست و نیاز به بررسی بیشتر دارد. نوروزمقدم یادآور شد: تحویل خمیر آماده نیاز به تجهیزات و خودروهایی دارای سردخانه داشته تا در فصول گرم، خمیر فاسد نشود. در نهایت پرسشهایی که باید متولیان امر پاسخ دهند، کیفیت نان به نوع آرد برمیگردد یا گندم؟ طرح غنیسازی آرد و تحویل آرد آماده از چه زمان اجرایی میشود؟ همچنین طرح تحویل خمیر آماده به نانواییها آیا شدنی است؟