26 - 09 - 2024
تولید فولاد ایران در ۲۰۲۴ کاهش یافت
فولادبان- انجمن جهانی فولاد در آخرین گزارش خود آمار تولید جهانی فولاد را در هشت ماه ابتدایی (ژانویه تا آگوست) سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد.
بنا بر دادههای این انجمن تولید جهانی فولاد در این مدت یک میلیارد و ۲۵۱میلیون و ۱۰۰هزار تن بوده و نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳، 5/1درصد کاهش داشته است.
در هشتمین ماه سال ۲۰۲۴ (آگوست) ۱۴۴میلیون و ۸۰۰هزار تن فولاد در جهان تولید شد و این رقم نسبت به ماه آگوست سال ۲۰۲۳، 5/6درصد کاهش داشت.
ایران در هشت ماهه نخست سال ۲۰۲۴، ۱۹میلیون و ۸۰۰هزار تن فولاد تولید کرد و حجم تولید آن نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳، 9/1درصد افزایش پیدا کرد، با این حال تولید آن در ماه آگوست ۲۰۲۴ (۱۱مرداد تا ۱۰شهریور ۱۴۰۳) یک میلیون و ۴۰۰هزار تن بود و نسبت به آگوست سال ۲۰۲۳، 9/9درصد کاهش داشت. این کاهش میتواند برآمده از قطعی مکرر برق واحدهای فولادی در گرمای مردادماه باشد.
چین در جایگاه بزرگترین فولادساز جهان در هشت ماه نخست سال ۲۰۲۴، ۶۹۱میلیون و ۴۰۰هزار تن و در ماه آگوست ۷۷میلیون و ۹۰۰هزار تن فولاد تولید کرد. تولید آن در هشت ماهه ۲۰۲۴ نسبت به هشت ماهه ۲۰۲۳، 3/3درصد کاهش داشت و در ماه آگوست امسال 4/10درصد کمتر از آگوست سال گذشته میلادی بود.
ترکیه در جایگاه هشتمین تولیدکننده بزرگ جهان در هشت ماه اول ۲۰۲۴، ۲۴میلیون و ۸۰۰هزار تن فولاد تولید کرد و تولید آن نسبت به مدت مشابه ۲۰۲۳، 8/14درصد رشد داشت.
در هشت ماهه نخست ۲۰۲۴، هند، ژاپن، آمریکا، روسیه، کره جنوبی و آلمان به ترتیب رتبههای دو تا هفت را در تولید جهانی فولاد به دست آوردند و برزیل نیز رتبه نهم را در اختیار داشت.
در ادامه باید گفت صادرات آهن و فولاد کشور در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۱۳درصد معادل تقریبی ۶۰۰هزار تن به ارزش حدود ۴۰۰میلیون دلار کاهش داشته است.
بررسی آمار صادرات پنج ماهه سال ۱۴۰۳ زنجیره فولاد کشور را منتشر کرد که بر این اساس حجم صادرات آهن و فولاد کشور، ۱۳درصد معادل تقریبی ۶۰۰هزار تن به ارزش ۴۱۹میلیون دلار کاهش داشته است.
براساس این آمار صادرات تیرآهن در پنج ماهه ابتدایی امسال نسبت به پنج ماهه ابتدای سال گذشته از نظر وزنی ۸درصد افزایش و از نظر ارزشی ۱۰درصد افت داشته است. به این ترتیب صادرات این محصول از 1/78هزار تن سال گذشته به ۶۱هزار تن در سال جاری اما در مقابل از نظر ارزشی از 1/44میلیون دلار به 8/39میلیون دلار رسیده است.
صادرات میلگرد از ۹۹۰هزار تن به ارزش ۵۱۰میلیون تن در پنج ماهه سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۲۲۸هزار تن به ارزش ۵۸۹میلیون دلار در پنج ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده که بیانگر رشد ۲۴درصدی در وزن و ۱۵درصدی در ارزش است. صادرات نبشی، ناودانی و سایر مقاطع هم از نظر وزنی ۲۵درصد و از نظر ارزشی ۵درصد افزایش یافته است. بنابراین صادرات کل مقاطع طویل فولادی با رشد ۲۳درصدی از یک میلیون و ۱۴۵هزار تن در پنج ماهه اول سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۴۰۸هزار تن در پنج ماهه اول امسال افزایش یافته است. از نظر ارزشی نیز صادرات این محصول با افزایش ۱۳درصدی از ۵۸۹میلیون دلار به ۶۷۴میلیون دلار رسیده است.
صادرات ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار هم در وزن و هم در ارزش با کاهش مواجه شده است، به گونهای که از نظر ارزشی به ترتیب 7/28درصد، ۴۳درصد و ۲۴درصد و از نظر وزنی به ترتیب ۳۱درصد، ۲۴درصد و ۹درصد با کاهش مواجه شده است.
صادرات کل مقاطع تخت فولادی از ۱۹۵هزار تن به ارزش ۱۲۹میلیون دلار در پنج ماهه پارسال به ۱۴۱هزار تن به ارزش ۹۴میلیون دلار در پنج ماهه امسال رسیده که بیانگر کاهش ۲۸درصدی است.
در مجموع صادرات کل محصولات فولادی در پنج ماهه نخست امسال یک میلیون و ۵۴۹هزار تن به ارزش ۷۶۸میلیون دلار بوده که در مقایسه با پنج ماهه نخست پارسال به ترتیب رشد ۱۶درصد و ۶درصد را ثبت کرده است. صادرات بیلت و بلوم و اسلب نیز در پنج ماهه ابتدای امسال به ترتیب با کاهش ۹ و ۴۱درصد در وزن و کاهش ۱۶ و ۴۴درصد در ارزش مواجه شده است.
در مجموع صادرات فولاد میانی از ۳میلیون و ۹۶هزار تن به ۲میلیون و ۵۳۳هزار تن رسیده که بیانگر کاهش ۱۸درصدی است. از نظر ارزشی نیز صادرات این محصول از یک میلیارد و ۵۷۱میلیون دلار به یک میلیارد و ۱۹۶میلیون دلار رسیده که کاهش ۲۴درصدی را نشان میدهد. صادرات آهن اسفنجی در پنج ماهه اول امسال ۵۰۸هزار تن به ارزش ۱۲۶میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش ۳۱درصدی در وزن و ۳۲درصدی در ارزش مواجه شده است. صادرات گندله و کنسانتره سنگآهن نیز از نظر ارزشی در این مدت به ترتیب با افزایش 3/4درصدی و کاهش ۱۷درصدی مواجه بوده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد