15 - 01 - 2022
توقیف ۱۵۰ میلیون «تتر»
گروه فناوری- شرکت Tether سه آدرس اتریومی را که مجموعا ۱۵۰ میلیون دلار «استیبل کوین» USDT در آنها قرار گرفته به لیست سیاه خود افزوده است. Tether به عنوان یک شرکت متمرکز میتواند آدرسهایی که معتقد است در جرائم مختلف و پولشویی دخالت داشته باشند را در لیست سیاه خود قرار داده و داراییهای آنها را توقیف کند.
در سال ۲۰۲۲ این اولین باری است که «تتر» یک آدرس را در لیست سیاه خود قرار میدهد. البته این شرکت در سال گذشته ۳۱۲ آدرس را به لیست سیاه خود اضافه کرده بود و از زمان شروع به کار خود در ۲۸ نوامبر ۲۰۱۷ تاکنون هم ۵۶۳ آدرس را در لیست گنجانده است. شرکت «تتر» هنوز اعلام نکرده که به چه علتی این سه آدرس را به لیست سیاه خود اضافه کرده ولی تاکنون برای حملات سایبری و تحقیقات سازمانهای اجرای قانون چنین کاری را کرده است. بعد از هک صرافی Kucoin در سپتامبر ۲۰۲۰، «تتر» ۳۵ میلیون دلار USDT به سرقت رفته را توقیف کرد تا دست سارقان به این اموال کوتاه بماند. البته ممکن است برای این اقدام دلایل پیشگیرانهای مثل دخیل بودن این آدرسها در کلاهبرداری هم وجود داشته باشند. به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۰ مدیر بخش فناوری Arcane Asset اریک وال
برای توقیف «استیبلکوین»USDT در این سال، چنین دلیلی را بیان کرده بود. نگرانیها پیرامون کمبود تمرکززدایی میتواند عاملی برای پذیرش همگانی «استیبل کوین» از بلاکچینهای جایگزینی مثل Terra باشد. این کوین در حال حاضر با ارزش کلی حدود ۶/۱۰ میلیارد دلار در رتبه چهارم بزرگترین استیبل کوینهای بازار قرار گرفته است. ارزش کلی این رقیب غیرمتمرکز «تتر»، در مقایسه با USDT بسیار اندک است زیرا «استیبل کوین» در حال حاضر با ارزش ۵/۷۸ میلیارد دلاری خود در رتبه چهارم برترین کوینهای کل بازار قرار گرفته است. موسس Terra، دو کوآن در واکنش به اقدام «تتر» در توقیف این سه آدرس در توئیتر خود نوشت که هیچ راهی برای توقیف «استیبل کوین» UST در شبکه ترا وجود ندارد.
«تسلا» از پذیرش «دوج کوین» برای خرید برخی محصولات خود خبر داد
«تسلا» غول خودروهای الکتریکی، روز قبل برخی محصولات خود را در وبسایتش با رمزازر «دوج کوین» قیمتگذاری کرده است. بر اساس دادههای وبسایت CoinMarketCap، بعد از اعلام این خبر، قیمت این رمزارز جنجالی بیش از ۳۳/۱۳ درصد افزایش پیدا کرده است. برخی از کاربران توئیتر، از جمله «بیلی مارکوس»، بنیانگذار «دوج کوین» از قرارگیری نماد «دوج» در کنار «تسلا» خبر دادهاند. البته گفتنی است «تسلا»، «دوج کوین» را برای خودروهای برقی قبول نمیکند، اما امکان خرید برخی محصولات با این ارز دیجیتال وجود دارد. برای مثال امکان خرید «تسلا»Cyberquad که یک دوچرخه چهارچرخ ۱۹۰۰ دلاری مخصوص کودکان است با «دوجکوین» وجود دارد. پیش از این ایلان ماسک مدیرعامل «تسلا» از پذیرش «دوج کوین» خبر داده بود و توجه نشان دادن وی به این ارز دیجیتال باعث شده بود در بازار مورد توجه قرار گیرد. اوایل هفته جاری، یک مهندس نرمافزار متوجه شده بود که «تسلا» امکان اضافه کردن پرداخت با «دوج کوین» را به وبسایت خود آزمایش میکند و حالا مشخص شده بررسی وی دور از واقعیت نبوده است.
گفتنی است «تسلا» در بخش پرسشهای متداول خود تاکید کرده که به غیر از «دوج کوین» هیچ رمزارز دیگری را نمیپذیرد. این غول خودروهای الکترونیکی در ماه می ۲۰۲۱ از پذیرش «بیتکوین» برای خرید محصولات خود خبر داد، اما به دلیل برخی نگرانیهای زیست محیطی از انجام این کار منصرف شد.
همچنین قیمت این رمزارز با رشد ۳۳/۱۳ درصدی طی ۴۸ ساعت گذشته به ۱۹۴/۰ دلار افزایش پیدا کرده است و باید دید این روند صعودی آیا متوقف میشود یا سیر صعودی بیشتری را طی میکند. برخی تحلیلگران بازار معتقد هستند که به دلیل تصمیم «تسلا»، قیمت «دوج کوین» جهش پیدا کرده و اکنون در تلاش است تا مقاومت ۲۰/۰ دلاری را بشکند. اگر «دوجکوین» بتواند این سد مقاومتی را بشکند، ممکن است بتواند قیمتهای بالاتری را تجربه کند. اما اگر چنین اتفاقی رخ ندهد ممکن است حرکت نزولی را آغاز کند. پذیرش «بیتکوین» توسط «تسلا» نیز در ماه می ۲۰۲۱ توانست بر قیمت این رمزارز محبوب تاثیرگذار باشد و باید دید همین روال چه آیندهای را برای دوجکوین رقم میزند.
تلاش بانک مرکزی پاکستان برای ممنوعیت معاملات رمزارزها
بانک مرکزی پاکستان (SBP) نیز پس از چین و عربستان سعودی به دنبال ممنوعیت تمام معاملات رمزارزها در این کشور است. گزارش شده که دادگاه عالی ایالت سِند پاکستان درباره وضعیت قانونی رمزارزها در این کشور جلسهای را با حضور چندین مقام پاکستانی از جمله SBP برگزار کرده و سندی را به دادگاه ارائه کردهاند که استدلال میکند رمزارزها از جمله «بیتکوین» (BTC) غیرقانونی هستند و نمیتوان از آنها برای تجارت استفاده کرد. به گزارش شبکه خبری محلی Samaa TV در این سند به حداقل ۱۱ کشور جهان از جمله چین و عربستان سعودی اشاره شده که تصمیم به ممنوعیت رمزارزها گرفتهاند. ظاهرا بانک مرکزی پاکستان نه تنها از دادگاه درخواست کرده تا معاملات رمزارزها را ممنوع کند، بلکه برای صرافیها نیز مجازاتهایی را در نظر بگیرد.
بانک مرکزی پاکستان در سند خود همچنین با اشاره به چندین تحقیق انجامشده توسط آژانس تحقیقات فدرال (FIA) پاکستان به خطرات محافظت از سرمایهگذاران و همچنین نگرانیهای مربوط به پولشویی و تروریسم اشاره کرد.
FIA در اوایل ژانویه تحقیقات خود علیه «بایننس»، بزرگترین صرافی جهان را به اتهام ارتباط با کلاهبرداری چند میلیون دلاری رمزارز در این کشور آغاز کرده بود. هرچند بانک مرکزی پاکستان در سند خود به ممنوعیت کلی معاملات رمزارزها توصیه دارد، دادگاه عالی سِند هنوز چنین دستوری را صادر نکرده است. در عوض، دادگاه دستور داده تا درخواست بانک به وزارتخانههای دارایی و قانون ارسال شود تا وضعیت قانونی رمزارزها در کشور توسط آنها تعیین شود و مشخص کنند که آیا ممنوعیت آنها بر اساس قانون تصمیم درستی است یا خیر. بانک مرکزی پاکستان در گذشته نیز برای ممنوعیت رمزارزها تلاش کرده است. آنها در آوریل ۲۰۱۸ با استدلال به این موضوع که رمزارزها مانند «بیتکوین» پول قانونی نیستند و توسط دولت پاکستان صادر یا تضمین نشدهاند، برای عملی کردن تصمیم خود تلاش کردند. با این وجود هنوز موفق به انجام چنین کاری نشدهاند و باید دید در آینده چه تصمیماتی گرفته خواهد شد.
نصب ۱۰۰ دستگاه خودپرداز «بیتکوین»
کشور اسپانیا، به دنبال نصب ۱۰۰ دستگاه ATM «بیتکوین» تا پایان سال جاری است. با این کار، اسپانیا به سومین کشور دارنده بیشترین دستگاههای خودپرداز «بیتکوین» تبدیل میشود. این اقدام توسط شرکت پیشرو Bitnovo که در اسپانیا مستقر است انجام میشود. Bitnovo به تازگی با شرکت Eurocoin که تامینکننده قطعات الکترونیکی در اروپا است بر سر تامین قطعات الکترونیکی مورد نیاز برای ساخت این ۱۰۰ دستگاه خودپرداز بیتکوین به تفاهم رسیده است. کشور اسپانیا اولین کشور اروپایی است که به فکر راهاندازی دستگاه خودپرداز «بیتکوین» افتاده است، بنابراین از این لحاظ در اروپا رتبه اول را دارد، اما در کل به دلیل پیشرو بودن قاره آمریکا، رتبه سوم جهانی از این نظر را به خود اختصاص داده است. دو کشور آمریکا و کانادا به ترتیب رتبههای اول و دوم را دارند.
مدیرعامل گروه یورو کوین فرناندو دومونت در مصاحبهای گفت که از این همکاری به عنوان یک حرکت استراتژیک در جهت گسترش خدمات رمزارزی یاد میکند. او اضافه کرد که صنعت رمزارزها بسیار همهگیر خواهند شد و با سیستم مالی سنتی نیز همزیستی خواهند داشت. براساس دادههای سایت CoinATMRadar در کل تعداد ۳۴۶۵۹ دستگاه خودپرداز «بیتکوین» در جهان نصب شده است که حدود ۳۰۸۰۶ عدد از آنها در ایالات متحده آمریکا و ۲۲۶۱ عدد از آنها هم در کانادا قرار دارد.
السالوادور نیز پس از نصب ۲۰۰ دستگاه خودپرداز «بیتکوین»، رتبه سوم را به دست آورده بود، اسپانیا در حال حاضر رتبه چهارم را دارد، اما به نظر میرسد به زودی رتبه سوم را از کشور السالوادور بگیرد. البته همچنان در اسپانیا، گروهی مخالف این اقدام هستند و نگرانیهایی درباره امکان استفاده از این دستگاهها در جهت اجرای اهداف مجرمانه هست که باید دید چگونه با این خطرات برخورد میشود.